, ,

De duurste diamanten ter wereld – Top 10

The Heart of Eternity

De duurste diamanten ter wereld – Top 10

De vraag naar diamanten blijft maar stijgen en stijgen. Volgens adviesbureau Bain & Company stijgt de wereldwijde vraag naar diamanten jaarlijks gemiddeld met bijna 6 procent. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over geld op deze website…


De duurste diamanten ter wereld – Top 10


In de afgelopen jaren hebben landen zoals Rusland, Brazilië, Australië en Canada grote diamantreserves ontdekt. De meerderheid van ’s werelds duurste diamanten is ontdekt in India en Zuid-Afrika.


10. The Heart of Eternity, $ 16 miljoen

The Heart of Eternity

The Heart of Eternity

The Heart of Eternity is een Fancy Vivid Blue gekleurde diamant en gedolven in de Zuid-Afrikaanse Premier Diamond Mine. Blauwe diamanten zijn zeldzaam en vormen slechts 1% van alle gedolven diamanten. Deze 27,64 karaats diamant weegt 5,528 g. The Heart of Eternity is zo duur vanwege de zeldzame vorm en kleur. Deze edelsteen is gesneden door de Steinmetz-groep en in 2000 verkocht aan De Beers Group.


9. The Perfect Pink, $ 23,2 miljoen

The Perfect Pink

The Perfect Pink

Deze rechthoekige diamant werd verkocht voor $ 23,2 miljoen door Christie’s Hong Kong. Aan wie is onbekend. Deze 14,23 karaats diamant wordt vanwege zijn intense kleur The Perfect Pink genoemd. De ‘perfecte roze’ werd ontdekt in India. De diamant heeft een zuiverheidsgraad van Very Very Slightly Included 2 (VVS2) vanwege kleine inwendige onvolkomenheden.


8. De Wittelsbach-Graff Diamond, $ 23,4 miljoen

De Wittelsbach-Graff Diamond

Deze 31,06 karaat diepblauwe diamant heeft een koninklijke geschiedenis. Deze diamant is meer dan 300 jaar geleden ontdekt in India. In de 17e eeuw gaf de Spaanse koning Philip IV de diamant weg als onderdeel van de bruidsschat van zijn dochter. Later werd de diamant onderdeel van de kroonjuwelen van Beieren en Oostenrijk. De Britse juwelier Laurence Graff kocht de diamant van Christie’s London voor $ 23,4 miljoen.


7. The Winston Blue, $ 23,8 miljoen

The Winston Blue

The Winston Blue

Het is ’s werelds grootste vlekkeloze blauwe diamant. De diamant was oorspronkelijk bekend als de Fancy Vivid Blue Diamond. De diamant werd omgedoopt tot The Winston Blue toen Harry Winston, Inc. van The Swatch Group de diamant in 2014 kocht voor $ 23,8 miljoen op de veiling van Christie’s in Genève. Met 13,22 karaat leverde het een prijs op van $ 1,8 miljoen per karaat, wat de hoogste prijs per karaat is die ooit voor blauwe diamanten is betaald.


6. De Steinmetz Pink of Pink Star, $ 71,2 miljoen

Steinmetz Pink

Steinmetz Pink

De Pink Star was voorheen bekend als The Steinmetz Pink. Ontdekt in Zuid-Afrika in 1999, is het de grootste diamant met een Fancy Vivid Pink-cijfer. Deze steen van 59,60 karaat (11,92 g) werd gekocht door Chow Tai Fook Enterprises uit Hong Kong op een Sotheby’s veiling in 2017. Deze ovaalvormige diamant is inwendig perfect.


5. De Beers Centenary Diamond, $ 100 miljoen

 Beers Centenary Diamond

Beers Centenary Diamond

De kleurloze en onberispelijke schoonheid van deze diamant heeft de hoogste graad – graad D – die een diamant ooit ontvangen van het Gemological Institute of America. De diamant is 273,85 karaat en weegt 54,77 g.


4. The Hope Diamond, $ 350 miljoen

The Hope Diamond

The Hope Diamond

The Hope Diamond werd in India ontdekt en in 1668 door koning Lodewijk XIV gekocht. De diamant is 45,52 karaat en weegt 9,10 g. De Fancy Dark Grey Blue-kleurige steen geeft een rode gloed bij blootstelling aan ultraviolet licht. The Hope Diamond werd gestolen in 1791 tijdens een kroonjuweeloverval en verscheen in 1839 opnieuw in Londen.

Tegenwoordig wordt de waarde van The Hope Diamond geschat op $ 350 miljoen. Het zou een vervloekte steen zijn die de eigenaren dood of ongeluk brengt. Volgens de legende is de diamant gestolen uit een Indiase tempel en toen de priesters erachter kwamen, hebben ze de diamant vervloekt. Nu is de The Hope Diamond is te zien in het Smithsonian Museum of Natural History in Washington DC.


2. De Cullinan, $ 400 miljoen

De Cullinan

De Cullinan

Met 3.106,75 karaat en 621,35 gram is dit de grootste ruwe diamant die ooit is ontdekt. De Cullinan is gedolven in Cullinan, Zuid-Afrika in 1905. De Cullinan wordt gewaardeerd op meer dan $ 400 miljoen. De ruwe diamant was ooit eigendom aan koning Edward VII. De diamant werd later in negen verschillende stenen gesneden, de grootste daarvan is Cullinan I op 530.2 karaat. Je kunt de Cullinan I en Cullinan II bekijken in de Tower of London.


2. De Sancy Diamond, niet bekend

De Sancy Diamond

De Sancy Diamond

Deze 55.23 karaat (11.05g) diamant is lichtgeel van kleur. Het is één van de duurste diamanten ter wereld vanwege zijn vorm en lichtgele kleur. De exacte waarde is nog onbekend. De Sancy Diamond werd ontdekt in India en is momenteel te zien in de Franse Crown Jewel-collectie van Apollo Gallery in het Louvre, Parijs.


1. Koh-i-noor, onschatbaar

Koh-i-noor
Deze 105,6-karaats diamant wordt beschouwd als de duurste ter wereld. De diamant is eigendom van de Britse kroon. Koh-i-noor, wat de ‘berg van licht’ in het Perzisch betekent, werd ontdekt in Golconda in de Indiase staat Telangana in de 13e eeuw. Door de geschiedenis heen was het eigendom van verschillende Sikh-, Mughal- en Perzische heersers. De echte waarde is onbekend, maar experts schatten dat de Koh-i-noor meer waard is dan één miljard dollar.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie