Gemiddeld zwembad bevat 75 liter urine

0
Gemiddeld zwembad bevat 75 liter urine
Gemiddeld zwembad bevat 75 liter urine

Gemiddeld zwembad bevat 75 liter urine

Baby’s, lekkende opa’s en het andere volk wat het gewoon lekker vindt om alles in het zwembad te laten lopen, zorgen voor veel gezeik. Een jacuzzi in een hotel, overigens niet gebruikt door mevrouw Paay, bleek drie keer meer menselijk vocht te bevatten dan het meest bewaterde zwembad. Lang leve de hot tubs en jacuzzi’s! Lees meer…

Gemiddeld zwembad bevat 75 liter urine
Gemiddeld zwembad bevat 75 liter urine

Gemiddeld zwembad bevat 75 liter urine

De onderzoekers namen monster van 31 verschillende zwembaden en andere badjes. In 100%, jawel in allemaal, waren duidelijk zichtbare hoeveelheden urinesporen te vinden. Je moet dan denken aan concentraties tot 570 keer je gewone drinkwater.

We want to use this study to promote public education on appropriate swimming hygiene practice. We should all be considerate of others and make sure to exit the pool to use the restroom when nature calls.

Lindsay Blackstock, onderzoekster

Natuurlijk willen kinderen wel toegeven dat ze het in het zwembad laten lopen, maar ook de volwassenen kunnen er wat van. In een ander onderzoek, natuurlijk anoniem, gaf bijna 20% van de 18 plussers toe ook wel eens het badwater aan te vullen met eigen vocht.

Wie zijn nu de daders?

We did not monitor the number of pool users over the three week time period … so there is no way we could estimate the number of individual urination events per day.

Het bleek voor de onderzoekers overigens niet mogelijk om te zien wie de daders waren. Was het de baby of de lekkende opa? Deed opa gelijk een liter of twee en onze baby maar een druppel? Interssant genoeg voor meer onderzoek.

Wat moeten we met de badplassers?

Nou, we moeten er niet zo veel mee. Het chloor en andere stoffen in ons zwembadwater vermorzelen de kwalijke effecten van de urine. Het is gewoon een grappig idee om je voor te stellen dat je in een schoon zwembad ligt en iemand gooit er opeens 75 liter urine bij. Eens kijken hoe snel je uit het zwembad bent!

Bron en meer informatie: Lindsay K. Jmaiff Blackstock, Wei Wang, Sai Vemula, Benjamin T. Jaeger, en Xing-Fang Li: Sweetened Swimming Pools and Hot Tubs in Environmental science & technologie letters, 1 maart 2017

Geef een reactie