Grootste spin ter wereld, de Goliath vogelspin (met filmpjes)

Grootste spin ter wereld, de Goliath vogelspin

Grootste spin ter wereld, de Goliath vogelspin

De grootste spin ter wereld, de Goliath vogelspin, kreeg zijn bijnaam van ontdekkingsreizigers, die zagen dat dit beestje een heerlijke kolibrie op aan het peuzelen was.

De Theraphosa blondi, zoals zijn Latijnse naam luidt, is een spin uit de familie vogelspinnen, de zogenaamde Theraphosidae.


Lees hier ->>> meer over dieren op deze website…


Grootste spin ter wereld, de Goliath vogelspin

Het lichaam van dit vogelspinnetje is ongeveer twaalf centimeter. De spanwijdte van de poten kan wel meer dan 30 centimeter groot zijn. Deze spinnen zelf wegen meer dan 170 gram.

Al met al is het de grootste spin die op onze aardbodem rondloopt. Zijn lichaamskleur is donker- tot lichtbruin met een vage tekening op de poten. De goliathvogelspin heeft het meeste haar op zijn kopborststuk, achterlijf en poten.

De Goliathvogelspin woont, werkt en leeft in Zuid-Amerika. Ze zijn erg gesteld op de drassige en moerassige gebieden en meestal wonen ze in zelf gegraven holen of in verlaten holen van soortgenoten.

Hoewel ze de naam ‘vogelspin’ dragen, staan vooral ongewervelden dieren zoals insecten op het menu. Af en toe worden kleine zoogdieren als kikkers, hagedissen en vleermuizen verorberd.

In gevangenschap bestaat het voedsel uit de sissende kakkerlak, anolissen en soms een kleine muisje. De jonge spinnen kunnen worden gevoed met krekels en kakkerlakken die niet groter dan henzelf zijn.
Zuid-Amerika.


Zie hier de Top 10 grootste vlinders ter wereld.


Grootste spin ter wereld, de Goliath vogelspin eet een vogeltje

De Grootste spin ter wereld, de Goliath vogelspin : een kleine kannibaal…

Een vrouwtje doet normaal niet aan kannibalisme, maar soms doodt ze na de paring het mannetje. En als ze er erg veel zin in heeft eet ze hem later nog op.

De vrouwtjes zijn na ongeveer drie tot vier jaar geslachtsrijp en hebben en leven tussen de 15 tot 25 jaar. Mannetjes sterven eerder en en gaan de pij uit na drie tot zes jaar. De vrouwtjes leggen 100 tot 200 eieren, die uitkomen na twee maanden.

De Goliath vogelspin: een groot en driftig

Deze superspin is niet alleen megagroot, maar hij is daarbij is ook nog eens behoorlijk agressief. Als deze Goliath vogelspin zich bedreigd voelt, wrijft hij de haren op zijn poten tegen elkaar en daarbij sist hij als een slang.

Als iemand te dicht bij komt schiet hij brandende haartjes af en daarna springt spinnetjelief naar voren en gaat in de aanval met zijn spinnenkaken. Een beet voelt als een wespensteek, maar is gelukkig niet gevaarlijk voor mensen.

Grootste spin ter wereld, de Goliath vogelspin

http://youtu.be/Aa7ODyHIATs


De 10 grootste spinnen ter wereld

  1. Goliathvogelspin
  2. Heteropoda maxima
  3. Theraphosa apophysis
  4. Braziliaanse zalmroze vogelspin
  5. Grammostola pulchripes
  6. Wolfspin
  7. Xenesthis immanis
  8. Hysterocrates hercules
  9. Hysterocrates gigas (Vogelspin)
  10. Grote huisspin