Onderzoek: wat is de beste autoverzekering?

0
Wat is de beste autoverzekering?
Wat is de beste autoverzekering?

Wat is de beste autoverzekering?

Oh man, het is zo irritant. Te veel informatie, te veel keuze en dan gaan we bij autoverzekeringen al snel appels met peren vergelijken. Maar wij gaan hier proberen een aantal onderzoeken bij elkaar te verzamelen op deze website opdat we wel de goede keuzes gaan maken. Wij hebben de tijd, wij worden niet gesponsord, dus wij geven gewoon de info door en laten u gewoon zelf bepalen. Kom maar door…

Wat is de beste autoverzekering?
Wat is de beste autoverzekering?

Wat is de beste autoverzekering?

Als eerste onderzoek van de vele die nog zullen gaan volgen hebben we het onderzoek van de NIKWA. Het Nedderlands Instituut voor Kwaliteitstests B.V. Zij hebben als doel: “om consumenten en ondernemingen aan de hand van empirisch en objectief marktonderzoek inzicht te verschaffen bij het kiezen van een aanbieder.”

Over het onderzoek onder de autoverzekeraars

HEt NIKWA keek naar de volgende verzekeraars: Aegon, Allianz, Allsecur, ANWB, Aon Direct, ASR Verzekeringen, Centraal Beheer Achmea, Delta Lloyd, Ditzo, FBTO, Interpolis, Klaverblad, London Verzekeringen, Nationale Nederlanden, Ohra, Onna-onna, Reaal, Unigarant en Univé.

Er is gekeken naar drie criteria:
1. De premie: wat is de hoogte van de premies (WA, WA beperkt en WA volledig casco verzekering) en zijn de premies en voorwaarden goed opgesteld? (60% van het totaal resultaat)
2. Transparantie & comfort: worden de voorwaarden goed vermeld en is de website een beetje duidelijk? (20% van het totaal resultaat)
3. De klantenservice: zijn ze vriendelijk en worden we goed geadviseerd? (20% van het totaal resultaat)

Wat is de beste autoverzekering? De premie

Aanbieders producten Score Cijfer
1. Aon Direct 84% 8.6 Goed
2. ANWB 81% 8.3 Goed
3. Allsecur 80% 8.2 Goed

Het kan verkeren met de premie. Zo meende de onderzoekers te constateren dat bij bijvoorbeeld bij een gezin in een kleine stad: “…de besparing (kan) oplopen tot 54% en bij een regelmatige bestuurder is dat tot 69%.”

Wat is de beste autoverzekering? Transparantie & comfort

Aanbieders producten Score Cijfer
1. Allianz 96.5% 9.7 Zeer goed
2. Allsecur 96.5% 9.7 Zeer goed
3. Ohra 92.3% 9.3 Zeer goed

Alle geteste aanbieders hebben gelukkig wel een premieberekenaar op de website, maar deze is niet altijd “overzichtelijk en comfortabel opgebouwd”.

Wat is de beste autoverzekering? Klantenservice

Aanbieders producten Score Cijfer
1. Univé 95.1% 9.6 Zeer goed
2. Ohra 93.3% 9.4 Zeer goed
3. FBTO 93.0% 9.4 Zeer goed

Over het algemeen is telefonische klantenservice van de autoverzekeraars goed. Testklanten werden in bijna alle gevallen binnen twee minuten door een medewerker geholpen.

Geef een reactie