Land met meeste internetcensuur 2016 is China (top 10)

0
Land met meeste internetcensuur is China
Land met meeste internetcensuur is China

Land met meeste internetcensuur 2016 is China

Internet censuur is een trending en hot topic. Diverse overheden proberen ons intenettertjes aan digitale banden te leggen. Ze willen ons laten zien dat ze willen dat we zien.

Soms kan zelfs al een kleine beetje kritiek op een regering leiden tot directe censuur en voor de brenger van het nieuws gevangenisstraf of erger…

Lees meer over het Freedom on the Net 2016 (FOTN) rapport van het Freedom House. In sommige landen is het echt niet te doen zoals China. Zie hier onder de top 10 en wat meer informatie.


Lees hier ->>> meer over China op deze website…


Land met meeste internetcensuur 2016 is China

De conclusies van de organisatie Freedom House en de vrijheid van mensen op internet in 2016 is niet al te prettig:

  • De internet vrijheid in gehele wereld daalde in 2016 voor het zesde achtereenvolgende jaar.
  • Twee derde van alle internetgebruikers – 67 procent – woont in een land waar kritiek op de regering of het leger aan censuur is onderworpen.
  • Het gebruik van social media wordt ook flink gesanctioneers. In 38 landen werden mensen gearresteerd voor berichten die werden gepost op sociale media het afgelopen jaar.
  • Wereldwijd woont 27 procent van alle internetgebruikers in een land waar mensen zijn gearresteerd voor het publiceren, delen, of alleen maar ‘leuk vinden’ van content op Facebook.
  • Overheden proberen steeds meer druk uit te oefenen op de makers van apps als WhatsApp en Telegram, die informatie snel en veilig kunnen verspreiden. Of ze trachten ze in het geheel te verbieden.

WhatsApp krijgt het dus ook steeds harder te verduren:

WhatsApp faced the most restrictions, with 12 out of 65 countries blocking the entire service or disabling certain features, affecting millions of its one billion users worldwide.

Top 10: Land met meeste internetcensuur 2016

Score
1. China 88
2. Syrië 87
3. Iran 87
4. Ethiopië 83
5. Oezbekistan 79
6.. Cuba 79
7. Vietnam 76
8. Saudi-Arabië 72
9. Bahrein 71
10. Pakistan 69

Bron en meer informatie: Freedom House: Freedom on the net 2016, Silencing the Messenger: Communication Apps under Pressure, november 2016


Zie hier de Top 10 Afrikaanse landen met het beste onderwijssysteem 2022.


Geef een reactie