Duurste televisieserie aller tijden is ER, met beeld en geluid

0
Duurste televisieserie aller tijden is ER
Duurste televisieserie aller tijden is ER

Duurste televisieserie aller tijden is ER

Ze mogen wat kosten een beetje aflevering van een televisieserie. Voor één aflevering kun je makkelijk, voor Nederlandse begrippen dan, een complete en dure speelfilm maken. De dokters van ER staan op één en Friends op twee. Zie hier de overige acht met beelden van de betreffende serie.


Duurste televisieserie aller tijden is ER


10. Terra Nova (2011) voor 4 miljoen dollar per aflevering

Het verhaal begint in het jaar 2149, een tijd waarin al het leven op de planeet Aarde wordt bedreigd door de wereldwijde luchtvervuiling en overbevolking. Als je buiten bent, moet je een zuurstofmasker dragen die de lucht voor je zuivert.

In Hope Plaza, een reusachtige ringstructuur in Chicago, ontdekken wetenschappers een scheur in de ruimte-tijd(wormgat) waardoor het voor mensen mogelijk wordt 85 miljoen jaar terug in de tijd te reizen naar de late Krijtperiode(dinosaurus tijdperk).


9. Deadwood (2004-2006) voor 4,5 miljoen dollar per aflevering

Deadwood is een televisieserie die zich aan het einde van de negentiende eeuw afspeelt in Deadwood (South Dakota), een stadje dat toentertijd beheerst werd door de goudkoorts.


8. True Blood (2008-2014) voor 5 miljoen dollar per aflevering

In True Blood wordt de wereld in de nabije toekomst getoond. Een Japans bedrijf is erin geslaagd om synthetisch bloed te maken dat voor vampieren dezelfde voedingswaarde heeft als menselijk bloed.

Hierdoor hoeven ze niet meer op mensen te jagen en kunnen ze gewoon met mensen samenleven, al gaat dit nog niet altijd even goed. De serie draait om de levens van de telepathische serveerster Sookie Stackhouse (Anna Paquin) en de vampier Bill Compton (Stephen Moyer) in het fictieve stadje Bon Temps, Louisiana.

De serie is losjes gebaseerd op de “Southern Vampire Mysteries”, een boekenserie geschreven door Charlaine Harris. Per seizoen wordt er meestal één boek gekozen, maar in de afleveringen doen ook elementen uit andere boeken hun intrede, worden personages uit de boeken eerder of juist later of juist helemaal niet gedood en worden personages geïntroduceerd die in de boeken niet voorkwamen.


7. Boardwalk Empire (2010 – 2014) voor 5 miljoen dollar per aflevering

De serie is gebaseerd op de roman Boardwalk Empire: The Birth, High Times, and Corruption of Atlantic City van schrijver Nelson Johnson. Het verhaal speelt zich af aan het begin van de 20ste eeuw in Atlantic City.

Een stad die als een trekpleister voor toeristen begon, groeit dankzij de drooglegging in geen tijd uit tot de bakermat van corruptie, gokken en prostitutie. Enoch “Nucky” Thompson is één van de vele corrupte, Republikeinse politici die achter de schermen de touwtjes in handen hebben.


6. Game of Thrones (2011-heden) voor 6 miljoen dollar per aflevering

De serie is gebaseerd op de boeken uit de serie Het Lied van IJs en Vuur van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin.

Het verhaal van Game of Thrones speelt zich af in een mythische wereld, vooral in de Zeven Koninkrijken op het westelijke continent Westeros. Maar ook in het uiterste noorden van Westeros en op het oostelijke continent Essos.


Zie hier de top 10 beste series van 2021: drie lijstjes.


5. Camelot (2011) voor 7 miljoen dollar per aflevering

Camelot is een Britse tv-serie van de zender Starz! De serie ging in première op 1 april 2011. Engeland zit in de penarie en chaos nadat Koning Uther plotseling en onverwacht kom te overlijden.

De Magiër Merlijn voorziet in zijn visioenen een toekomst gevuld met donderheid. Merlijn zorgt ervoor dat Arthur, de zoon van Uther de troon kan opvolgen. Morgana, de half-zuster van Arthur is hier op zijn zachts gezegd niet blij mee. En za zal alles proberen om Arthur van de troon te stoten.

Dit zal niet zonder enig bloedvergieten gaan. Camelot werd redelijk goed ontvangen, maar succes bleef uit want men had geen rekening gehouden met het feit dat Game of Thrones tegelijk van start ging. De serie werd daarom na één seizoen gecanceld.


4. Rome (2005-2007): 9 miljoen dollar per aflevering

Rome is een historisch televisiedrama van HBO, de BBC en de RAI. Er komt behoorlijk wat kritiek van oud-historici op de historiciteit van de plot van de serie.

In grote lijnen komt het verhaal wel overeen met wat er in werkelijkheid is gebeurd, maar er is een flinke dramatisering aan te pas gekomen.

Daarbij zijn personages gecreëerd die nooit hebben bestaan, en gaan enkele personages romantische relaties met elkaar aan terwijl er geen bewijzen zijn dat deze relaties ooit bestaan hebben.


Zie hier de top 100 beste sitcoms aller tijden cf Rolling Stone Magazine.


3. Marco Polo (2014-heden): 9 miljoen dollar per aflevering

Deze Amerikaanse televisieserie gaat over de jaren van ontdekkingsreiziger Marco Polo aan het hof van Koeblai Khan. De door John Fusco bedachte serie ging op 12 december 2014 in première op Netflix.


2. Friends (1994-2004): 10 miljoen dollar per aflevering (seizoen 10)

De 66 minuten durende laatste aflevering werd door Entertainment Tonight genoemd als het grootste tv-moment van het jaar 2004 en het was het op één na best bekeken programma.

Het enige programma met meer kijkers was de Super Bowl. Het versloeg echter niet de kijkcijfers die andere finale-afleveringen kregen, zoals M*A*S*H (106 miljoen), Cheers (80,4 miljoen) of Seinfeld (76,3 miljoen).

Het was zelfs niet de meeste bekeken aflevering van Friends. Dat was namelijk een aflevering uit seizoen 2, “The One After the Superbowl”, die uitkwam op 28 januari 1996 en 52,9 miljoen kijkers trok. Tijdens het 2001-2002 seizoen was Friends het bestbekeken programma van de Verenigde Staten.


Zie hier de Top 10 beste afleveringen van Better Call Saul.


1. ER (1994-2009): 13 miljoen dollar per aflevering

De makers van en acteurs van ER wonnen in totaal 120 televisieprijzen, waaronder 23 Primetime Emmy Awards, een Golden Globe, een BAFTA Award, een Peabody Award, negen People’s Choice Awards, acht Screen Actors Guild Awards, zes Image Awards en een Zilveren Televizier-Tulp.


 

Geef een reactie