Vegetariërs hebben gelijk, vleeseters hebben een hoger sterftecijfer

0
Vegetariërs hebben gelijk, vleeseters hebben een hoger sterftecijfer
Vegetariërs hebben gelijk, vleeseters hebben een hoger sterftecijfer

Vegetariërs hebben gelijk, vleeseters hebben een hoger sterftecijfer

Natuurlijk gaat het bij vegetariërs in eerste instantie natuurlijk om de dieren, maar qua gezondheid is het niet eten van vlees een hele goede zaak.

Een groep artsen heeft gekeken naar een aantal onderzoeken waar miljoenen mensen bij betrokken waren en wat zeggen ze in hun artikel ‘Is meat killing us?’: Eet plantjes, geen dieren! Lees meer.


Lees hier ->>> meer over gezondheid op deze website…


Vegetariërs hebben gelijk, vleeseters hebben een hoger sterftecijfer

De artsen van de Mayo Clinic in Arizona bestudeerden de resultaten van zes onderzoeken waarbij de effecten van het eten van vlees en de vegetarische schotels met elkaar zijn vergeleken in combinatie met doodgaan.

Zij wilden weten of het zinvol was om hun patiënten hun patiënten te ontmoedigen om vlees te eten.

Je kunt natuurlijk mensen wel medicijnen voorschrijven en allerlei leuke oefeningen laten doen om beter te worden, maar als dat effect (deels) weer teniet wordt gedaan door het eten van vlees, gaat er veel geld, inzet en moeite verloren.

This data reinforces what we have known for so long – your diet has great potential to harm or heal.

Brookshield Laurent, arts Mayo Clinic en professor

Er zit overigens wel wat verschil tussen de data van mensen uit de Verenigde Staten en Europa, waar het gaat om vlees eten ten gunste van de Europeanen, maar dan nog…


Zie hier de top 10 beste vegan kookboeken 2022 (5 lijstjes).


Spek, worst, salami, hotdogs, ham en onverwerkt rood vlees zoals ongezouten rundvlees en varkensvlees blijken blijken echte dooddoeners.

Dit bleek uit een onderzoek onder meer dan één miljoen mensen die tussen de 5,5, en de 28 jaar lang werden gevolgd. Een andere studie onder 1,5 miljoen mensen met hart- en vaatziekten gaf eenzelfde resultaat.


Zie hier: 42% van de consumenten zal vlees vervangen door plantaardig voedsel.


De cijfers liegen niet…

Alles gecombineerd zou veel minder vlees eten, of de vegetarische hap, de kans op overlijden wel eens tot bijna 50% kunnen verminderen in vergelijking met je leeftijdsgenoten.

Ook zou je, als je het een beetje volhoud, dat vegetarische dieet, gemiddeld 3,6 jaar ouder kunnen worden dan de man of vrouw uit jouw geboortejaar.

PS: voor dat je gaat zitten meuten over de opzet van het onderzoek zelf, lees het eerst even dan…

Bron:
Heather Fields, Denise Millstine, Neera Agrwal en Lisa Marks: MLS, AHIP, Is Meat Killing Us?, Journal of the American Osteopathic Association, mei 2016, Vol. 116, No. 5


Zie hier de complete Top 100 van Lekker 2022.


Photo credit: found_drama via Foter.com / CC BY-NC-SA


Geef een reactie