Wat zijn de giftigste dieren ter wereld? (met filmpjes)

0
Wat zijn de giftigste dieren ter wereld
Wat zijn de giftigste dieren ter wereld?

Wat zijn de giftigste dieren ter wereld?

Moeder natuur maakt vrolijke beestjes en zo vroegen wij ons af: Wat zijn de giftigste dieren ter wereld? We hebben er zes op een rij gezet, waarvan er opmerkelijk genoeg vijf in Australië te vinden zijn.

Heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord van de Irukandji? Nu moet je so wie so oppassen in Australië als je gaat zwemmen, als was het maar om de krokodillen. En als je dit beestje tegenkomt en hij pakt je…

Pff, dan heb je ’t niet zo breed meer dachten wij, zie het filmpje aan het einde van iemand die een minuscuul druppeltje gif tot zich neemt.


Lees hier ->>> meer over dieren op deze website…


Wat zijn de giftigste dieren ter wereld
Wat zijn de giftigste dieren ter wereld? De Phoneutria!


Wat zijn de giftigste dieren ter wereld?


6. Valse Steenvis

De valse steenvis
De valse steenvis

De Valse Steenvis of Scorpaenopsis diabolus wordt gezien als de meest giftige vis in onze zeeën. Dit visje, afkomstig uit de familie van schorpioenvissen, heeft 13 stekels, een soort cocktailprikkers, waar het dodelijk gif uit komt.

Als je bent gestoken doet dit zo veel pijn dat je je been wel zou willen amputeren, daarbij werkt het gif ook nog eens verlammend…

Wordt je, als je goed geraakt bent, niet binnen een paar uur geholpen, dan ga je uit als een nachtkaars. De Valse Steenvis is te vinden in Australië.


5. De blauwgeringde octopus of Hapalochlaena

De blauwgeringde octopus
De blauwgeringde octopus

Hoewel dit beestje nog geen 20 centimeter kan is, kan het er gemakkelijk voor zorgen dat je de pijp uit gaat. Je wordt misselijk, je hart gaat vreemd doen, je raakt verlamd, je wordt blind en daarna: klaar…

De blauwgeringde octotpus voedt zich met kreeftachtigen, krabben, en vis die hij met een neurotoxine, namelijk tetrodotoxine dat geproduceerd wordt door een bacterie in de speekselklier, injecteert

Hierdoor verlamt de prooi en hij ze kan opeten. De soort komt voor in de Grote- en Indische Oceaan in wateren rondom Australië op koraalriffen.

http://youtu.be/SNxJwCGJtsA


Zie hier de Top 10 gevaarlijkste dieren in Frankrijk.


4. De Inlandtaipan

De Inlandtaipan
De Inlandtaipan

Dit slangetje is echt één van de giftigste slangen van de wereld. Ze voeden zich voornamelijk met knaagdieren. De inlandtaipan leeft in de meest droge delen van Centraal-Australië, van het zuidoosten van het Noordelijk Territorium tot het westen van Queensland.

Deze moordenaar kan ook worden gevonden ten noorden van Eyremeer en ten westen van de splitsing van de rivieren Murray, Darling en Murrumbidgee.


3. De zwervende Braziliaanse spin

Wat zijn de giftigste dieren ter wereld
Wat zijn de giftigste dieren ter wereld?

De zwervende Braziliaanse spin behoort tot de Phoneutria, een geslacht van spinnen uit de familie kamspinnen of Ctenidae.

In totaal zijn er zijn acht soorten en ze zijn allemaal erg agressief en zeer giftig. Deze soorten komen alleen voor in delen van Midden- en Zuid-Amerika.

Soms zijn ze ook wel eens te vinden in Europa, als verstekeling tussen een lading fruit.

Daarom hebben ze ook de populaire naam bananenspin die ze delen met een andere spinnensoort Heteropoda venatoria. Je zou binnen drie uur het loodje moeten leggen als deze spin je te pakken heeft.


2. Australische zeewesp

De Australische Zeewesp
De Australische Zeewesp

De Australische zeewesp of Chironex fleckeri is de tweede de giftigste diersoort ter wereld. Eén zeewesp bevat genoeg gif om 60 mensen te doden.

De kwal heeft daarvoor tentakels die wel drie meter lang kunnen worden. De tentakels schieten giftige netelcellen af en als je geraakt wordt kun je binnen drie minuten overlijden aan het gif.

Tussen 1884 en vandaag de dag zijn er aan de stranden van Queensland in Australië ten minste 70 fatale gevallen toegeschreven aan het gevolg van een steek van Chironex fleckeri, en dan hebben we het nog niet eens over de gevallen die kantje boord waren.

In Australië heeft men daarom een goed georganiseerd waarschuwingssysteem georganiseerd tegen deze kwallen waarbij badstranden voor een bepaalde periode gesloten worden.

http://youtu.be/SP6TB8kiZB0


1. Irukandji

De Irukandji
De Irukandji

De Irukandji of Carukua barnesi is het giftigste dier op aarde. Deze piepkleine kwal is de gevaarlijkste en komt voor voor Noord-Australische wateren en in het Groot Barrièrerif.

Hij is niet groter dan een vingernagel en heeft tentakels van ruim een meter. Hij is nauwelijks zichtbaar in water omwille van zijn grootte en het feit dat hij zo goed als doorzichtig is.

Het gif doet langzaam haar werk. Na zo’n 20 minuten krijg je een zeer sterk verhoogde bloeddruk, er komt een ondraaglijke pijn in ongeveer alle spieren van het lichaam, gevolgd door misselijkheid en eventueel vochtophoping in de longen.

De enige medische behandeling die mogelijk is, bestaat uit het onderdrukken van de symptomen omdat er nog geen tegengif beschikbaar is.

http://youtu.be/uJg2yne715Y


 

Geef een reactie