Top 10 duurste vloeistoffen ter wereld

0
Schorpioenengif - Top 10 duurste vloeistoffen ter wereld
Schorpioenengif - Top 10 duurste vloeistoffen ter wereld

Top 10 duurste vloeistoffen ter wereld

De duurste drank is lang niet zo duur als de duurste vloeistoffen ter wereld. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over de natuur op deze website.


Top 10 duurste vloeistoffen ter wereld

Bron: www.a-z-animals.com


10. Menselijk bloed – € 360,- per liter

Je zou denken dat menselijk bloed vrij goedkoop zou zijn, omdat het gemakkelijk te doneren is en de meeste mensen er op zijn minst wat over hebben.

Maar bloed kan verrassend prijzig zijn, afhankelijk van waar, wanneer en hoe snel het nodig is.


9. GHB – € 600,- per liter

Gamma-hydroxyboterzuur, of GHB, is een andere stof die door het menselijk lichaam wordt gemaakt. Het wordt inderdaad aangetroffen in het centrale zenuwstelsel en is een depressivum.

Wanneer het uit het lichaam wordt gehaald, gebruiken mensen het als partydrug. Het zorgt ervoor dat de gebruiker zich ontspannen, sociaal en euforisch voelt.

Medicinaal gebruikt, behandelt het narcolepsie, een aandoening waarbij de patiënt ongecontroleerd in slaap valt. Artsen schrijven het ook voor om depressie en slapeloosheid te behandelen en gebruiken het als verdovingsmiddel.


8. Zwarte printerinkt – € 650,- per liter

De reden voor de kosten van de inkt is dat printers goedkoop zijn en dat de fabrikant geld verliest wanneer iemand er een koopt.

Om dit goed te maken, verhogen ze de prijs van inkt en andere benodigdheden die uw printer niet nodig heeft om gewoon ruimte op uw bureau in te nemen.

Een andere, iets minder moordende reden voor dure inkt is dat er geld moet worden besteed aan onderzoek en ontwikkeling. Elk type printer heeft een bepaald type inkt dat wordt gebruikt, en de meeste klanten willen de inkt gebruiken die voor hun printer is gemaakt in plaats van een vervangende inkt.

Dit is zelfs het geval als die vervanging goedkoper is. Printerinkt is ook verrassend ingewikkeld om te maken en afdrukken is een verrassend ingewikkeld proces. Dus de kosten van een gallon inkt bedragen gemiddeld ongeveer $ 2.700 en kunnen oplopen tot $ 9.000.


Zie hier de Top 10 dodelijkste gif in de wereld.


7. Kwik – € 825,- per liter

Dit fascinerende element is een van de weinige metalen die vloeibaar is bij kamertemperatuur. De andere zijn gallium, cesium en rubidium. Kwik is ook giftig, maar wordt gewaardeerd om zijn bruikbaarheid in medische instrumenten, zoals thermometers.

Het is ook goed in het geleiden van elektriciteit en wordt aangetroffen in tl-lampen, straatlantaarns en vlotterkleppen. Vroeger werd kwik gebruikt in tandvullingen. Interessant is dat het symbool Hg is, van hydragyrum, Grieks voor ‘waterzilver’.


6. Insuline – € 2.400,- per liter

Een ander natuurlijk lichaamssubstantie, insuline is een hormoon dat uw bloedsuiker reguleert. De alvleesklier maakt het aan. Sommige mensen worden geboren met een aandoening waarbij hun alvleesklier geen insuline aanmaakt, of ze ontwikkelen een auto-immuunziekte die de alvleesklier aanvalt en het vermogen om het hormoon aan te maken vernietigt.

Dit wordt diabetes type 1 genoemd. Mensen met dit type diabetes moeten insuline gebruiken om hun bloedsuikerspiegel te reguleren. Sommige mensen met diabetes type 2 moeten ook insuline gebruiken. Bij diabetes type 2 produceert de alvleesklier insuline, maar het werkt niet.

Er zijn twee problemen met insuline waardoor het een van de duurste vloeistoffen is. Het kan niet oraal worden ingenomen omdat het spijsverteringsproces het vernietigt, dus het moet worden geïnjecteerd.

Het is ook duur om te synthetiseren. Insuline was vroeger vrij goedkoop, maar de prijs is de afgelopen 20 jaar enorm gestegen. Dit komt eerlijk gezegd door shenanigans van insulinefabrikanten, verzekeringsmaatschappijen en andere geïnteresseerde partijen.


Zie hier de Top 100 meest inspirerende mensen 2022.


5. Chanel nr. 5 – € 6.250,- per liter

In 1921 lanceerde modeontwerper Gabrielle Bonheur “Coco” Chanel haar eerste parfum, dat werd samengesteld door de chemicus Ernest Beaux. Het kreeg de naam nr. 5 omdat het een belangrijk nummer was voor Chanel.

Geboren in een arm gezin, ging ze naar een kloosterweeshuis toen ze ongeveer 12 jaar oud was. De looppaden die de weeskinderen naar de kathedraal brachten om te bidden, waren gerangschikt in patronen die het getal vijf herhaalden.

Chanel associeerde ook de prachtige tuinen van de abdij met het nummer. Het nummer vijf hield Chanel zo in haar greep dat ze, als ze couturier werd, haar nieuwe jurkencollecties altijd op 5 mei presenteerde.

In 1920 schonk Beaux Chanel proefflacons van de geur, en zij koos natuurlijk de vijfde. Het eenvoudige, elegante ontwerp van de fles is sinds 1924 niet veranderd en het parfum is nog steeds een van de meest verkochte parfums.


4. Bloed van Degenkrab – € 14.500,- per liter

Het bloed van de degenkrab, één van de oudste dieren op aarde, is blauw dankzij hemocyanine. Het heeft ook amebocyten, die werken als de witte bloedcellen bij gewervelde dieren.

Wetenschappers gebruiken de amebocyten in het degenkrabbloed om bacteriële gifstoffen te vinden. Gelukkig hoeven de dieren niet te worden gedood om hun bloed te verzamelen, en worden ze teruggebracht, of zouden ze moeten worden teruggestuurd, naar de zee zodra hun beproeving voorbij is.

Hoewel er elk jaar ongeveer een half miljoen degenkrabben worden geoogst, neemt de behoefte aan hun bloed af sinds er een vervanging voor is gevonden.


Zie hier de Top tien duurste materialen ter wereld.


3. LSD – € 29.500,- per liter

Er is niet veel LSD of lyserginezuur-di-ethylamide voor nodig om een ​​gebruiker op een gedenkwaardige ’trip’ te zetten, ten goede of ten kwade.

Aangezien je slechts tussen de 40 en 500 microgram hoeft in te nemen om een ​​trip te beginnen, is een liter goed genoeg voor ongeveer 15.000 mensen.

Hallucinaties, die visueel, auditief en psychologisch zijn, treden ongeveer een half uur na inname van het medicijn op en kunnen tussen de acht en twintig uur duren.

In de jaren zestig was LSD, ook wel “acid” genoemd, de drug van de tegencultuur en werd en staat nog steeds vermeld als een Schedule I-substantie.

Dit betekent dat het geen medisch gebruik heeft en illegaal is om zowel medisch als recreatief te gebruiken.

2. Het gif van de koningscobra – € 36.750,- per liter

De koningscobra is technisch gezien geen cobra, maar hij produceert nog steeds het krachtigste gif op aarde. Het is een soep van neurotoxinen en cytotoxinen, wat betekent dat het zowel je zenuwstelsel als de cellen van je lichaam aanvalt.

Een koningscobra kan 420 milligram gif produceren als hij bijt. Het gif valt eerst je zenuwstelsel aan, wat uiteindelijk leidt tot verlamming.

Dit kan leiden tot hartfalen, coma en overlijden. Als de slang genoeg gif injecteert, ben je binnen een half uur dood als je niet wordt behandeld.

Aan de andere kant is het gif van de koningscobra een bron van een eiwit dat ohanin wordt genoemd. Dit eiwit bleek 20 keer krachtiger te zijn dan morfine bij gebruik als pijnstiller, en het had geen bijwerkingen. Wat merkwaardig was, was dat toen ohanin in muizen werd geïnjecteerd, het ze fysiek vertraagde, maar ze meer, niet minder, gevoelig maakte voor pijn. In ieder geval kost een liter koningscobra-gif ongeveer $ 153.000.


1. Schorpioenengif – € 1 miljoen per liter

Alle schorpioenen zijn giftig, maar van de 2.500 soorten hebben er slechts 25 een gif dat krachtig genoeg is om mensen pijn te doen.

Net als cobragif is schorpioenengif rijk aan neurotoxinen en kan het medicinale toepassingen hebben. Omdat de neurotoxinen de spiercontractie en het zenuwstelsel beïnvloeden, kunnen ze nuttig zijn bij de behandeling van aandoeningen als multiple sclerose.

Schorpioengif kan ook nuttig zijn bij het verlichten van de pijn van reumatoïde artritis en bij het bestrijden van ziekteverwekkers. Er zijn klinische onderzoeken gaande met chloortoxine, een peptide dat zich bindt aan glioomtumoren en nuttig kan zijn bij de behandeling van een type hersenkanker.

Zoals te verwachten is, is schorpioenengif een beetje onhandig om te verzamelen.


Top 10 duurste vloeistoffen ter wereld

  1. Schorpioenengif – € 1 miljoen per liter
  2. Het gif van de koningscobra – € 36.750,- per liter
  3. LSD – € 29.500,- per liter
  4. Bloed van Degenkrab – € 14.500,- per liter
  5. Chanel nr. 5 – € 6.250,- per liter
  6. Insuline – € 2.400,- per liter
  7. Kwik – € 825,- per liter
  8. Zwarte printerinkt – € 650,- per liter
  9. GHB – € 600,- per liter
  10. Menselijk bloed – € 360,- per liter

Geef een reactie