, , , , ,

Top 10 gevaarlijkste dieren in Frankrijk

Aziatische hoornaar - Top 10 van de gevaarlijkste dieren in Frankrijk

Gevaarlijkste dieren in Frankrijk

Ook in Frankrijk zijn er enkele diersoorten die je liever niet tegen komt, of het nu giftige of agressieve dieren zijn. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over natuur op deze website.


Top 10 gevaarlijkste dieren in Frankrijk

Bron: www.topito.com


10. Haai

Blauwe haai

Blauwe haai

Aanvallen van haaien veroorzaken jaarlijks tussen de 10 en 20 doden in de wereld. De haai houdt niet van de smaak van mensen. Kortom, soms hapt een haai per ongeluk in het been van een surfer of zwemmer, maar dat is niet met opzet.


Zie hier de dodelijke haaien top 10 (met filmpje)


9. Bruine beer

Marsicaanse bruine beer

Europese bruine beer

Het grootste Franse zoogdier is ook en vooral het meest bedreigd. Er zijn vandaag amper dertig beren in de Pyreneeën.


8. Grijze wolf

Grijze wolf

Grijze wolf

Hoewel er nog maar ongeveer 300 over zijn in Frankrijk, getuigen de vele verhalen en legendes over de wolf van een zekere mate van gevaar. Aanvallen blijven uitzonderlijk: de roofzuchtige wolf bijt liever in schapen dan mensen.


Zie hier de Top 10 dodelijkste dieren in Canada.


7. Rode mier

Rode mier

Rode mier

De rode bosmieren eten vooral kleine insecten. Ze bijten deze insecten, injecteren gif om ze te verlammen en eten ze vervolgens op. Op die manier kunnen ze ook de mens bijten en met gif injecteren,


6. Wild zwijn

Wild zwijn - Top 10 meest agressieve dieren ter wereld

Wild zwijn

Het wild zwijn (Sus scrofa) komt in grote delen van Europa, Azië en Noord-Afrika voor. Als de zeugen jongen hebben kunnen ze agressief worden tegen mensen, mochten deze te dichtbij komen.[


Zie hier de de Top 10 meest agressieve dieren ter wereld.


5. Pieterman

Pieterman

Pieterman

Pas op dat je niet op dit kleine visje stapt. Het verbergt zich graag in het verbergt en steekt met haar angel. Debeet is zeer, zeer pijnlijk en kan leiden tot infectie.

Merk op dat warmte het gif vernietigt: het aangetaste deel in water van veertig graden onderdompelen kan de pijn verlichten.

Deze vis, heerlijk op het bord, blijkt zelfs dood gevaarlijk. Hij staat op de lijst van giftige vissen in de Middellandse Zee.


4. Teek

Teken: Gevaarlijkste dieren van Nederland

Teek

Pas op als je in het kreupelhout loopt of als je in het hoge gras rolt. De trrk klampt zich vast aan de huid van zijn gastheer en pompt zijn bloed rond.

Maar omdat het een veelvraat is, braakt het het vaak uit na het eten en dumpt het een hele lading bacteriën op zijn slachtoffer.


Zie hier de gevaarlijkste dieren van Nederland.


3. Adder

Adder

Adder

Het is niet de koningscobra of de zwarte mamba, maar toch, de adder is een gevaarlijke slang. Het gif kan oedeem, misselijkheid en zelfs flauwvallen veroorzaken.


2. Zwarte weduwe

Europese zwarte weduwe

Europese zwarte weduwe

De enige echt gevaarlijke soort in Frankrijk, aanwezig in Corsica, Provence, en langs de Atlantische kust, is de zwarte weduwespin.

Het is een kleine zwarte en rode spin waarvan het gif kan het zenuwstelsel beschadigen, hallucinaties en gedragsstoornissen veroorzaken.


Zie hier de dodelijkste spinnen – De top 10 met de Braziliaanse zwerfspin op één


1. Aziatische hoornaar

Aziatische hoornaar

Aziatische hoornaar

Over het algemeen zijn steken van Hymenoptera (bijen, wespen en horzels) pijnlijk maar goedaardig, behalve voor mensen met allergieën (ongeveer 15 sterfgevallen per jaar).

De Aziatische hoornaar, die in tien jaar bijna heel Frankrijk heeft veroverd, is agressiever dan zijn Europese neef. Als je het beestje stoort door te dicht bij een nest te komen, zal het zijn territorium met hand en tand verdedigen.

De angels van vrouwtjes kunnen een diepte van zes millimeter bereiken. Dus als je oog in oog komt te staan ​​met een van hen, één advies: rennen.


Top 10 gevaarlijkste dieren in Frankrijk

  1. Aziatische hoornaar
  2. Zwarte weduwe
  3. Adder
  4. Teek
  5. Pieterman
  6. Wild zwijn
  7. Rode mier
  8. Grijze wolf
  9. Bruine beer
  10. De haai

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie