Heb je nog geen verzekering voor je auto of bestelwagen? Lees hier hoe het werkt!

0
Heb je nog geen verzekering voor je auto of bestelwagen? Lees hier hoe het werkt!
Heb je nog geen verzekering voor je auto of bestelwagen? Lees hier hoe het werkt!

Heb je nog geen verzekering voor je auto of bestelwagen? Lees hier hoe het werkt!

Wanneer je als Midden- of Oost-Europeaan naar Nederland verhuist om hier te komen wonen en werken, is het handig om je alvast te kunnen voorbereiden en op de hoogte te zijn van de verplichtingen die gelden in ons land. Zo moet je bijvoorbeeld verplicht een zorgverzekering afsluiten, en je auto laten verzekeren.

Ook als je in het bezit bent van een bestelwagen is het belangrijk om deze goed te laten verzekeren, voordat je ermee de weg op gaat. Wil je weten wat een autoverzekering doet, en hoe het precies werkt? Lees dan verder! In dit artikel hebben we de belangrijkste informatie over de autoverzekering voor je op een rijtje gezet.


Lees hier ->>> meer over auto’s op deze website.


Wat doet een autoverzekering?

In Nederland ben je als autobezitter in elk geval verplicht om de WA-autoverzekering af te sluiten. Dit is de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Hiermee krijg je alleen de schadekosten vergoed als je schade toebrengt aan iemand anders bij een ongeluk.

Voor je eigen auto of bestelbus is het dus verstandig om een extra dekking af te sluiten naast de standaard WA-verzekering. Met zo’n extra dekking is ook jouw eigen auto verzekerd tegen eventuele schade die je kunt oplopen bij een ongeluk.

Je kunt kiezen tussen de Beperkt Casco en de Allrisk autoverzekering. De Beperkt Casco vergoedt schade door storm, brand of diefstal. Bij de Allrisk krijg je alle soorten schade vergoed, dus bijvoorbeeld ook schade door je eigen fout.


Je bestelwagen verzekeren

Misschien heb je wel een bestelbus meegenomen vanuit het buitenland, of ga je een bestelauto aanschaffen. Heb je nog geen verzekering gevonden voor deze bestelwagen? Dan is een Bestelautoverzekering Polisa voor jou misschien een goede aanrader.

Polisa heeft zich specifiek gericht op mensen die vanuit Midden- en Oost-Europa naar Nederland verhuizen, en biedt daarom een klantenservice in jouw eigen taal. Dit maakt het aanvragen van een verzekering voor je bestelauto een stuk makkelijker.

Neem je je eigen bestelauto mee vanuit het buitenland? Dan mag je bij Polisa je schadevrije jaren die je al hebt opgebouwd in het buitenland meetellen, en krijg je op die manier korting op de maandelijkse premiekosten.


Pechhulp

Je wil je bedrijfswagen natuurlijk niet alleen verzekeren tegen schade, maar het is ook fijn om zeker te weten dat je hulp krijgt bij pech onderweg. Bij een autoverzekering bij polisa.nl/nl/ krijg je automatisch pechhulp in het binnen- en buitenland, 24 uur per dag en zeven dagen in de week.

Mocht je dus met autopech langs de kant van de weg komen te staan, of bijvoorbeeld betrokken raken bij een ongeluk, dan kun je erop rekenen dat de pechhulp/wegenwacht snel ter plaatse komt als je belt, en dat je binnen korte tijd hulp krijgt.

Kortom: verzeker je bestelauto voordat je hem gaat gebruiken, zodat je veilig de Nederlandse snelwegen op kunt!


 

Geef een reactie