Hoe kom je van wespen af? Vijf handige tips

0
Hoe kom je van wespen af?
Hoe kom je van wespen af?

Hoe kom je van wespen af?

Zit je lekker in de tuin of op de camping en daar zijn ze weer: die wespen. Hier een aantal dingen die je kunt doen om er voor te zorgen dat die beestjes uit je buurt blijven. Lees meer…


Hoe kom je van wespen af?
Hoe kom je van wespen af?

Lees hier ->>> meer over dieren en hier ->>> meer over natuur op deze website…


Hoe kom je van wespen af?


Ga niet slaan!

Het is zo verleidelijk om de wesp weg te jagen door lekker om je heen te slaan. Dit is een slecht idee: ze worden boos en soms zelfs zo agressief dat ze in de aanval gaan. Als je het beestje dan toch denkt te hebben weggejaagd, komen ze met een beetje geluk terug met de hele familie vanwege als die heerlijke zoetigheid op tafel.


1) Rottend fruit op een vaste plek

Zet 15 meter verderop van je tafel een stukje rottend fruit neer. Een oud appeltje met een sinaasappeltje: je wespen vinden het heerlijk. Belangrijk is dat het fruit een geur verspreid waar ze op af komen. Houd je dit langer vol, dan weten de wespen waar ze moeten zijn voor een lekkere hap eten. Ze gaan dan naar die vaste plek en niet naar jouw zitplek.


2) Zet iets op tafel waar de wespen niet van houden

Een combinatie van de volgende zaken houden een wesp op afstand: koffie, kruidnagel, wierook, azijn en ui. Dat zijn de geuren die de wespen verafschuwen.


3) Haarlak
Blijven ze rond je heen darren, pak de haarlak uit de badkamer. Als er één in de buurt is: een beetje spuiten en de vleugels plakken aan elkaar.


4) De elektrische vliegenmepper

Dit apparaat vergt enig oefening, maar is dodelijk effectief.


5) Wespenvallen

Er zijn vele en grappige wespenvallen op de markt. Even Googelen en je je zijn verkrijgbaar vanaf 1 euro tot over de 100.


PS: handige tips zijn natuurlijk altijd welkom!