Intelligentie wordt overgedragen door moeder

0
Intelligentie wordt overgedragen door moeder
Intelligentie wordt overgedragen door moeder

Intelligentie wordt overgedragen door moeder

Wil je een beetje slimme kinderen op de wereld zetten, zorg dan voor een slimme vrouw. Zij heeft het grootste effect op de intelligentie van je nageslacht.

Dit hebben wij niet uitgeprobeerd, maar kunnen we lezen op de website Psychology Spot die hierbij putten uit ruim 15 wetenschappelijke artikelen.


Lees hier ->>> meer over opvoeding op deze website.


Intelligentie wordt overgedragen door moeder

Haal je nu, of haalde je vroeger, de betere cijfers op school? Was jij de kleine betweter in de familie? Dan moet je je moedertje bedanken.

Door haar genenpoeltje kon jij zo goed rekenen of wordt je nu gezien als de slimbo van de klas of op de zaak.

Alles heeft van doen met de genen doe we mee krijgen. Dus ook intelligentie. Die genen krijg je mee van zowel je (echte) vader als je moeder.

Die genen bevatten informatie over van alles en nog wat. Het is van groot belang welke genen er worden aangezet en welke er geen of minder invloed hebben op de rest van je leventje.

Uit al die verschillende onderzoeken denkt Jennifer Delgado in haar artikel: Did you know that intelligence is inherited from mothers? op te kunnen maken dat moeders genen waar het gaat om de intelligentieoverdracht dominant zijn over die van pappa. Die genen van mamma die te maken hebben met intelligentie worden namelijk aangezet.


Moeders is ook de beste voorspeller van intelligentie

Zo laat het onderzoek van de Medical Research Council Social and Public Health Sciences Unit uit Glasgow, Schotland, interessant materiaal zien.

Daarbij ging het om ruim 12.500 jongeren in de leeftijdscategorie tussen de 14 en 22 jaar. Na het uitschakelen van allerlei socicaal-economische factoren bleek mamma de beste voorspeller te zijn van de intelligentie van het betreffende kind.


Zie hier: wat is er nodig voor een succesvolle opvoeding van kinderen?


Is intelligentie nu aangeboren?

Nee, dat is niet helemaal zo. Uiteindelijk is het maar een testje wat gemaakt is door mensen en wat mensen uit specifieke culturen en specifieke opvoeding en omgeving per definitie beter doen als mensen zonder deze achtergrond.

Intelligentie kun je dus ook deels oefenen en aanleren. Maar goed, dan nog… Mamma lijkt toch sterk degene die er voor zorgt of je tot de intelligentsia of de Tokkies gaat behoren.


 

Geef een reactie