,

Meeste gespeelde uitvaartmuziek 2020 – De Top 50 met beeld en geluid

Meeste gespeelde uitvaartmuziek 2020

Meeste gespeelde uitvaartmuziek 2020

Je hebt lijstjes en de je hebt een eindelijst. Dit is nu populaire muziek op begrafenissen volgen Dela. Zij kunnen het weten, want zij zorgen dat er nogal wat mensen een ’tuintje op hun buik kunnen laten groeien’. Lees en zie meer…


Lees hier ->>> meer over muziek op deze website…


1. Time To Say Goodbye (Con Te Partiro) – Sarah Brightman & Andrea Bocelli (4:06)

Con te partirò is een Italiaans lied geschreven door Francesco Sartori (muziek) en Lucio Quarantotto (tekst). De première werd in 1995 verzorgd door Andrea Bocelli op het San Remo Festival.


2. Mag Ik Dan Bij Jou – Claudia de Breij (3:24)

Mag ik dan bij jou is een nummer van Claudia de Breij uit 2009. De tekst is van De Breij, de muziek van Rogier Wagenaar en Sander Geboers. Sinds 2009 is het langzaam maar zeker uitgegroeid tot een bekend lied.

Centraal in de tekst staat iemand die op zoek is naar geborgenheid bij iemand die ze vertrouwt in tijden van oorlog, onrust en onzekerheid.

De aanslagen in Parijs van november 2015 waren zeker van invloed op de populariteit van het lied. Ook de Europese vluchtelingencrisis was een reden dat veel mensen de tekst extra indringend vonden.


3. Afscheid Nemen Bestaat Niet – Marco Borsato (4:01)

Dit nummer van Marco Borsato uit 2003, afkomstig van het album ‘Zien’. Afscheid nemen bestaat niet heeft 19 weken in de Nederlandse Top 40 gestaan, waarvan acht weken op nummer 1.


4. Ave Maria (Schubert) – André Rieu & Mirusia Louwerse (4:36)

Het Ave Maria van Schubert is gebaseerd op het gedicht Lady of the Lake van Walter Scott. De Duitse vertaling stamt van Adam Storck. In dat gedicht draait het om een meisje, Ellen Douglas, de Lady of the Lake („Fürstin des Sees“, ofwel: ‘vorstin van het meer’).

Ellen verstopt zich met haar vader in een grot om de wraak van de koning op clanleider Roderick Dhu te ontlopen. Deze clanchef werd verbannen en had haar een schuilplaats gegeven.

In haar vertwijfeling bidt het meisje tot Maria en vraagt om hulp. De clanleider Roderick hoort haar niet omdat hij hoger op de berg met zijn clan een oorlog voorbereidt.


Zie hier de Top 10 beste nummers over vreemdgaan en ontrouw.


5. Het Dorp – Wim Sonneveld (3:16)

Het dorp is een lied gezongen door Wim Sonneveld. De tekst van Het dorp is geschreven op de melodie van La montagne van Jean Ferrat. De Nederlandse tekst is geschreven in 1965 door Friso Wiegersma (onder het pseudoniem Hugo Verhage), de partner van Sonneveld.

Sonneveld zingt emotioneel over Wiegersma’s dorp bij het weerzien van het door de vooruitgang gehavende Deurne. De bekende regel uit het lied, En langs het tuinpad van mijn vader, verwijst naar het pad naast het ouderlijk huis van Wiegersma.

Dit is het tegenwoordige gemeentemuseum De Wieger aan de Oude Liesselseweg in Deurne. Dit pad kreeg op 14 oktober 2008 de officiële naam Het tuinpad van mijn vader.


6. And the birds were singing / Et Les Oiseaux Chantaient – Sweet People (2:57)


7. The Rose (instrumentaal) – André Rieu (3:36)


8. ‘N Trein Naar Niemandsland – Frans Bauer (3:37)


9. Einsamer Hirte / Thema uit De Verlaten mijn / The lonely Shepherd – George Zamfir / James Last (4:28)


10. Roller Coaster – Danny Vera (4:30)

Roller Coaster is geschreven door Vera en Mercy John, die tevens de akoestische gitaar op het nummer speelt. Het is geproduceerd door Vera en Frans Hagenaars. Het nummer gaat over het alledaags leven, dat net als een achtbaan op en neer gaat.

Vera vetelt zelf over Roller Coaster: ‘Het nummer gaat over het leven, zoals het is. Soms is het leuk, soms heel verdrietig.’ In het nummer zingt Vera over een bloeiende magnolia, deze is door zijn vader geplant voor zijn overleden moeder.


De nrs. 11 – 30: Meeste gespeelde uitvaartmuziek 2020

[table “” not found /]

Zie hier de top 30 best verkochte Hip Hop albums aller tijden met video’s.


De nrs. 31 – 50: Meeste gespeelde uitvaartmuziek 2020

[table “” not found /]

Zie hier de top 10 rijkste muzikanten uit Afrika 2022 met beeld en geluid.