Top 10 beste nummers over vreemdgaan en ontrouw

0
'Jolene' – Dolly Parton - Top 10 beste nummers over vreemdgaan
'Jolene' – Dolly Parton - Top 10 beste nummers over vreemdgaan

Beste nummers over vreemdgaan

Soms gaat het leven anders dan verwacht en gehoopt en daar komen dan ook weer hele mooie zaken uit voort. Lees, kijk en luister meer…


Zie hier ->>> meer over muziek op deze website.


Bron: www.faroutmagazine.co.uk


10. ‘I Heard It Through the Grapevine’ – Marvin Gaye

Marvin Gaye schetst een beeld over zijn vriendin die met iemand anders gaat. Hoewel er zeker enige woede in Gaye’s stem zit, is de kernemotie hier teleurstelling.


9. ‘Hey Joe’ – Jimi Hendrix

Ontrouw en de blues gaan vaak hand in hand. Terwijl de klassieker van Hendrix helemaal draait om zijn gitaarvaardigheden, gaat over een man die hoort dat zijn liefde met een andere man aan het rommelen is. Joe schiet Joe zijn vriendin neer en vlucht naar de grens voordat de politie hem kan vinden.

In de nasleep van de oorlog in Vietnam kregen de woorden van Hendrix ook een iets andere betekenis. Hierbij is de dame is kwestie een substituut voor Lady Liberty, die de troepen die uit de oorlog thuiskeren de rug toekeert.


Zie hier de kortste nummers in de Top 2000.


8. ‘Tangled Up in Blue’ – Bob Dylan

In elk couplet beschrijft Dylan elk aspect van zijn relatie, van de moeizame start tot het verder uit elkaar groeien. Ze beginnen als vreemden, worden vrienden, groeien uit tot geliefden, worden vijanden en worden dan weer vreemden.


7. ‘Lyin’ Eyes’ – The Eagles

Glenn Frey kreeg de inspiratie voor ‘Lyin’ Eyes’ nadat hij rondhing in een restaurant en vrouwen zag flirten met oudere mannen aan de bar. Hij vertelt hoe ze dromen najagen met deze mannen en hoe ze hen weer jong laten voelen.


Zie hier 660 Songs That Shaped Rock and Roll – Rock and Roll Hall of Fame


6. ‘Me and Mrs. Jones’ – Billy Paul

In de jaren zeventig was ‘Me and Mrs. Jones’ misschien wel één van de meest controversiële nummers in de soulmuziek. Hoewel Billy Paul het heeft over een ontmoeting met mevrouw Jones elke dag in hetzelfde café, realiseert hij zich dat hij iets verkeerd doet.

Deze vrouw heeft waarschijnlijk een leven met haar familie, en deze passie, zal niet goed eindigen, vooral niet als meneer Jones erachter komt.


5. ‘You Oughta Know’ – Alanis Morissette

Nadat acteur Dave Coulier in de jaren 90 met Morissette uitging, schreef Morissette een vernietigend lied over hoe Coulier haar dumpte. Terwijl de meeste artiesten hun emoties proberen te verbergen, laat Morissette alles op tafel liggen, van hem te vragen of zijn laatste vlam net zo pervers is als zij en hoeveel pijn het doet om te zien hoe snel ze was vervangen.


Zie hier de Top 100 Beste muziekvideo’s aller tijden volgens MTV.


4. ‘Better Man’ – Pearl Jam

In het eerste couplet krijgen we een duidelijk beeld van een relatie die niet goed is, als een man terugkomt van het huis van een andere vrouw terwijl zijn vrouw doet alsof ze slaapt in de kamer ernaast. Deze man verdient het om genoemd te worden vanwege zijn ontrouw, maar het enige wat deze vrouw kan doen is zich omdraaien en tegen zichzelf liegen, bewerend dat ze nog steeds van hem houdt.


3. ‘You make loving fun’ – Fleetwood Mac

Fleetwood Mac’s Rumours is in ‘breakup-songs’. Omdat iedereen in de band met elkaar ging, weerspiegelde elk nummer een andere tijd in hun eigen liefdesverdriet. Terwijl Lindsey Buckingham woedend uithaalde en Stevie Nicks haar liefdesrust wenste, had Christine McVie er geen probleem mee om een ​​simpel liefdeslied te schrijven… voor de verkeerde man.


Zie hier de beste muziek aller tijden: Rolling Stone Top 500


2. ‘Mr. Brightside’ – The Killers

Hoewel Brandon Flowers vermeldt dat hij eindelijk zijn liefdesleven op de rails heeft gekregen, stelt hij zich voor dat zijn vriendin ontrouw is. Voor de rest van het nummer kiest Flowers in een spiraal om naar de positieve kant van de relatie te kijken, ook al is hij ervan overtuigd dat de toekomst met dit meisje voorbij is.


1. ‘Jolene’ – Dolly Parton

In ‘Jolene’ smeekt en smeekt Dolly Parton echter met de vrouw met wie haar man haar heeft bedrogen. Met alleen een akoestische gitaar achter zich, ziet Parton deze man als één van de beste dingen die haar ooit is overkomen, en hem laten gaan zou haar hart in tweeën breken.


  1. ‘Jolene’ – Dolly Parton
  2. ‘Mr. Brightside’ – The Killers
  3. ‘You make loving fun’ – Fleetwood Mac
  4. ‘Better Man’ – Pearl Jam
  5. ‘You Oughta Know’ – Alanis Morissette
  6. ‘Me and Mrs. Jones’ – Billy Paul
  7. ‘Lyin’ Eyes’ – The Eagles
  8. ‘Tangled Up in Blue’ – Bob Dylan
  9. ‘Hey Joe’ – Jimi Hendrix
  10. ‘I Heard It Through the Grapevine’ – Marvin Gaye

Geef een reactie