Speelgoedhypes uit de jaren ’90 – Een top 10

0
Speelgoedhypes uit de jaren ’90

Speelgoedhypes uit de jaren ’90

Allemaal zeer aardige en herkenbare hypes. Dan moet je natuurlijk we de jaren ’90 van de vorige eeuw hebben meegemaakt. Maar wanhoop niet, veel speelgoed heeft de hype overleefd en de tand des tijds doorstaan. Zie hier de speelgoedhypes uit de jaren ’90.


Lees hier ->>> meer over ontspanning op deze website.


Top 10 – Speelgoedhypes uit de jaren ’90


10. Magic Twisty

Breng jouw Magic Twisty tot leven! Laat jouw zachte worm om je handen of een potlood heen kruipen. Door het onzichtbare draadje lijkt het net of jouw Twisty echt leeft. Zeker nu de magic twisty een baby heeft gekregen. Nu kun je met twee Twisty’s tegelijk spelen. Geschikt voor kinderen van 5 jaar en ouder.


9. Bijtende krokodil

Spannend spel voor de vrienden of familie. Pas op dat de kleine krokodil niet in je vingers bijt! Leuk als familie spel, als drank spelletje, of op een vrijgezellenfeestje.


Zie hier de Top 10 LEGO sets met de meeste stukjes 2023.


8. Furby

Een Furby is een elektronisch pluchen speelgoedproduct ontwikkeld door Tiger Electronics. De Furby is een fantasiedier dat lijkt op een kruising tussen een hamster, een kat en een vleermuis of een uil. Een Furby kan praten en via sensoren in onder andere zijn buik en mond reageren op aanrakingen. Hij heeft geen uitknop, maar kan wel slapen.

De naam Furby kwam vermoedelijk van het prototype dat zijn schepper David Hampton ‘Fur-ball’ als bijnaam had gegeven.


7. Tamagotchi

Een Tamagotchi is een virtueel huisdier ontworpen door Aki Maita. Het is op de markt gebracht door de Japanse speelgoedfabrikant Bandai. In 1996/1997 zorgde het voor een wereldwijde rage. De naam Tamagotchi is samengesteld uit het Japanse woord voor ei, ’tamago’, en het Engels woord ‘watch’. Een Tamagotchi heeft de vorm van een plastic ei (ongeveer 5 cm in doorsnee) en bevat een kleine computer met een lcd-schermpje. Onder het schermpje zitten drie knopjes. Het ei kan gebruikt worden als sleutelhanger en bevordert zo dat de eigenaar de Tamagotchi constant bij zich heeft.


6. Klittenband vangspel

Een kleine tennisbal en twee vangborden met klittenband om zo de ballen te gooien en vangen.


Top 5 – Speelgoedhypes uit de jaren ’90


5. Super Soaker

Super Soaker is een merk van waterpistolen. Het bijzondere van de Super Soakers zijn kracht, bereik en nauwkeurigheid. De Super Soaker is in 1989 uitgevonden door ingenieur Lonnie Johnson en ontworpen door William Raucci. Het prototype combineerde PVC-buis, acrylglas en een lege plastic frisdrankfles.

4. Polly pocket

Polly Pocket is een speelgoedlijn met poppen en accessoires. De Fashion Polly-poppen die door Mattel worden verkocht, verschillen aanzienlijk van de poppen die oorspronkelijk door Bluebird Toys zijn gemaakt en verkocht.


Top 3 – Speelgoedhypes uit de jaren ’90


3. Happy Meal speeltjes van McDonald’s

My Little Pony, Tamagotchi, de Hamburglar en niet te vergeten de Furby. McDonald’s stopte heel geliefde speeltjes in de Happy Meals. Eenmalig komen de leukste terug in een speciale box, zo maakt de keten vandaag bekend. De speeltjes zijn van donderdag 7 november tot en met zondag 10 november in de Happy Meals te vinden. Lees meer over de speeltjes ->>> in het Algemeen Dagblad.


2. Super Nintendo & Gameboy

De Super Nintendo was Nintendo’s tweede spelcomputer en was overal een succes. Geweldig voor met spellen als Donkey Kong en Mario. De Gameboy was er voor Pokémon.


1. Flippo’s

Speelgoedhypes uit de jaren ’90

Een flippo was dat schijfje van kunststof of karton dat als premium gratis bij de chips van Smiths zat. Op de flippo werden verschillende stripfiguren afgebeeld, waaronder ook de personages uit de Looney Tunes.

In België en Nederland werd de flippo voor het eerst geïntroduceerd in 1995, waarna er een ware rage ontstond. Vooral bij kinderen van de basisschoolleeftijd was de flippo om te verzamelen en onderling te ruilen erg populair.

Ook werden met de flippo verschillende spelletjes gespeeld. Deze werden zowel door de fabrikant als de kinderen zelf verzonnen en meestal was het doel hiervan het winnen van andermans flippo’s.