Lekkerste hamburger van Nederland eet je bij de Arnhemse Iveau Burgers & Wijnbar

0
Wat zijn de grootste fastfoodketens ter wereld? Een top 10
Wat zijn de grootste fastfoodketens ter wereld? Een top 10

Lekkerste hamburger van Nederland eet je bij de Arnhemse Iveau Burgers & Wijnbar

Tijdens de Horecava 2016 ging een voltallige jury ook op zoek naar de lekkerste hamburger van Nederland. De hamburger van Laurentz Craane, van de Iveau Burgers & Wijnbar uit Arnhem mocht zich de winnaar noemen. Hij won de eerste prijs door 16 concurrenten achter zich te laten. Hieronder meer over de wedstrijd, de hamburgertenten en lekkere hamburgers.

Lekkerste hamburger van Nederland
Lekkerste hamburger van Nederland

Lekkerste hamburger van Nederland

Nee, McDonald’s deed niet mee aan de wedstrijd, hoewel er volgens ons bij tijd en wijle helegaar niets mis is met een McBacon of een Big Mac. Zo heeft de Big Mac zelfs in het Nederlands een eigen Wiki-pagina en in het Engels wel een zeer uitgebreide.

De jury beoordeelde al die heerlijke hamburgers op smaak, hanteerbaarheid, versheid en presentatie. Als nummer één kwam zoals gezegd de burger van Craane van de Arnhemse Iveau Burgers & Wijnbar uit de bus. De zgn. Iveau Burger staat daar voor het bedrag €11,50 op de kaart. Wil je ‘m cheddar kaas, betaal je € 1,50 extra. Oftewel een stevig prijsje voor een hamburgertje.

Wat kunnen we verwachten van de lekkerste Hamburger van Nederland
Dit overheerlijke burgertje van Craane is bestaat voor 3/4e uit Gasconne rund en 1/4e kwart uit Baambrugse big. Het broodje werd speciaal ontwikkeld met lokale bakker Ton van Otterloo. Verder werden er gebruikt: zelf ingelegde augurk, huisgemaakte mayonaise, chili peccorino kaas, haut clos tomaatjes, rode ui, iets met Iberico Chorizo, bijzondere ketchup en eikenbladsla. Zo maak je een lekker hamburgertje!

Na Craane eindigde de hamburger van Jelle Hovens, de chef-kok van het nog maar net geopende Grandcafé 033 uit Spakenburg, op de tweede plaats. Het brons was voor Jouk Duivis van Gracy’s aan de Mauritsstraat uit Rotterdam.

Zie hier meer … lekkerste van Nederland en de wereld.

Geef een reactie