Top 10 beste machinepistolen aller tijden

0
Top 10 beste machinepistolen aller tijden
Top 10 beste machinepistolen aller tijden

Beste machinepistolen aller tijden

Een machinepistool of pistoolmitrailleur, in het Engels sub-machinegun, is een gevechtswapen geschikt voor de korte afstand. Het is een automatisch vuurwapen dat pistoolmunitie verschiet. Je kunt deze wapens vanaf de schouder of de heup afvuren.

Een verschil met machinegeweren en aanvalsgeweren is dat het wapen lichter is en een minder krachtige terugslag heeft.

Nadelen zijn dat de afgevuurde kogels een minder groot bereik en minder penetratievermogen hebben. Soms zelfs onvoldoende om personen met een kogelvrij vest te elimineren.


Lees hier ->>> meer over wapens op deze website.


Deze wapens schieten met patronen van hetzelfde kaliber als veel pistolen, namelijk 9x19mm Parabellum, .45 ACP, 7,62×25 mm, 5,7×28 mm, 9×18 mm Makarov of .22. Een machinepistool is nauwkeurig tot zo’n 100 meter. Lees meer…


Top 10 beste machinepistolen aller tijden

Bron: www.ssbcrackexams.com


10. FAMAE SAF

FAMAE SAF
FAMAE SAF

De FAMAE SAF is een machinepistool ontwikkeld in Chili door Fabricas y Maestranzas del Ejercito (FAMAE). De FAMAE is een kleine staatswapenfabriek.

De productie van dit wapen begon in 1993. Het is in dienst bij de Chileense strijdkrachten en agenten. Dit wapen is ook geëxporteerd naar een aantal landen, waaronder Portugal.


9. Brugger & Thomet MP9

Brugger & Thomet MP9
Brugger & Thomet MP9

Het Brugger & Thomet MP9 machinepistool is een doorontwikkeling van het Oostenrijkse Steyr TMP. In 2001 stopte Steyr de productie van het TMP-machinepistool vanwege het gebrek aan verkoop en verkocht de productielicenties aan de Zwitserse wapenfabrikant.

Zwitserse wapenontwerpers hebben meer dan 19 technische wijzigingen aangebracht aan het Oostenrijkse wapen. De productie van de MP9 begon in 2004. Momenteel is hij in dienst bij het Zwitserse leger en agenten.

Dit machinepistool is geëxporteerd naar Bulgarije, India, Indonesië, Maleisië, Nederland, Portugal, Rusland, Thailand en mogelijk nog enkele andere landen.


8. Scorpion EVO 3

Scorpion EVO 3
Scorpion EVO 3

De Scorpion EVO 3 is een machinepistool, ontwikkeld door het bedrijf Ceska Zbrojovka. De ‘EVO 3’ geeft aan dat het een wapen van de derde generatie is. Hoewel dit wapen qua ontwerp niets te maken heeft met de originele Sa vz.61 Skorpion.

Het is eigenlijk gebaseerd op een Luago prototype machinepistool, wat is ontwikkeld in Slowakije rond 2002.

Het ontwerp van de Luago is verkocht aan het bedrijf Ceska Zbrojovka. De Scorpion EVO 3 is voor het eerst publiekelijk onthuld in 2009. Het is in gebruik genomen door de strijdkrachten en politie van de Tsjechische Republiek.

De Scorpion EVO 3 is geëxporteerd naar Argentinië, Bolivia, Egypte, Indonesië, Maleisië, Malta, Panama, Paraguay, Filippijnen, Servië, Thailand, Vietnam. De Scorpion EVO 3 is een lichtgewicht en compact machinepistool.


7. MAC-10

MAC-10
MAC-10

Dit machinepistool is ontworpen door Gordon B. Ingram, een Amerikaanse wapenontwerper. Halverwege de jaren zestig begon hij aan dit compacte wapen te werken.

Dit machinepistool is voornamelijk gericht op special forces en politie, evenals VIP-beveiligingsteams. In 1965 zijn deeerste verschillende prototypes gemaakt.

De productie begon in 1970 door de Military Armament Corporation (MAC). In 1976 ging het MAC failliet en zijn de productierechten voor dit wapen overgedragen aan RPB Industries Inc. Later is dit machinepistool ook door enkele andere bedrijven vervaardigd.

De machinepistolen van Ingram zijn geëxporteerd naar Chili, Joegoslavië en enkele andere Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen. Kopieën van dit wapen zijn vervaardigd in Japan, Zuid-Afrika en Taiwan.


6. Beretta PM12

Beretta PM12
Beretta PM12

Dit machinepistool is in de jaren vijftig ontwikkeld. De letters PM in de aanduiding staan ​​voor ‘Pistola Mitragliatice’, of machinepistool. In 1961 is dit wapen in gebruik genomen door het Italiaanse leger, speciale troepen en politie.

Naar moderne maatstaven is dit wapen achterhaald, oewel het nog steeds in gebruik is in Italië en enkele andere landen.

Dit machinepistool is in licentie geproduceerd in België, Brazilië en Indonesië. De PM12 is een compact wapen. Beretta ontwierp dit machinepistool, dat zowel door soldaten als door voertuigbemanningen kon worden gebruikt.


Top 5 beste machinepistolen aller tijden


5. The Heckler & Koch UMP

De HK45 met uitgeklapte en ingeklapte kolf
De HK45 met uitgeklapte en ingeklapte kolf

De HK UMP (Universal Maschinen-Pistole) is ontwikkeld rond 1997 door Heckler & Koch (HK). Het verscheen op de markt in 1999. Het idee achter de UMP was om een lichtgewicht en krachtige pistoolmitrailleur te maken, die goedkoper was dan de MP5.

De UMP is voornamelijk bedoeld voor de Amerikaanse ordediensten. Het wapen verscheen eerst in de kalibers .45 ACP en .40SW en later in 9x19mm Parabellum.


4. MP7

MP7
MP7

Dit machinepistool is ontwikkeld door Heckler & Koch uit Duitsland. Oorspronkelijk stond dit wapen bekend als de HK PDW of Personal Defense Weapon. Het is ontworpen als een concurrent voor een succesvolle Belgische Belgische FN P90.

Het wapen is bedoeld voor niet-frontlinietroepen, voertuigbestuurders, tank- en artilleriebemanningen, evenals speciale eenheden, VIP-beschermingsteams en reddingseenheden voor gijzelaars.

De MP7 is voor het eerst onthuld in 2000. De productie begon in 2001. Momenteel is hij in gebruik bij Duitsland en meer dan 20 andere landen, waaronder Zuid-Korea en het Verenigd Koninkrijk.


Zie hier de top 140 landen met de meeste militaire macht 2021.


Top 3 beste machinepistolen aller tijden


3. FN P90

FN P90
FN P90

De P90 is eind jaren tachtig in België ontwikkeld door Fabrique Nationale (FN). Het is bedoeld als persoonlijk verdedigingswapen voor niet-frontlinietroepen, voertuigbestuurders, tank- en artilleriebemanningen. De FN P90 is begin jaren negentig geïntroduceerd.

Het is het eerste persoonlijke verdedigingswapen en neemt qua afmetingen, gewicht en vuurkracht een middenpositie in tussen machinepistolen en aanvalsgeweren. De P90 is zo succesvol dat hij momenteel in gebruik is bij bijna 50 landen door militairen en politie.


Zie hier de Top 10 best verkochte wapens in de Verenigde Staten 2022.


2. Uzi

Uzi
Uzi

Het Uzi-machinepistool (SMG) is in 1949 ontworpen door Uziel Gal, de luitenant van het Israëlische leger. Dit wapen is vernemd naar de ontwerper. Het is officieel goedgekeurd in 1951 en isvoor het eerst geïntroduceerd bij de speciale eenheden van het Israëlische leger in 1954.

Twee jaar later werd het het standaard machinepistool van de Israel Defense Force. Het wapen is geselecteerd door het Israëlische leger vanwege de eenvoud en het gemak van productie.

De Uzi bleek een uiterst succesvol ontwerp te zijn. Het was zo succesvol dat het uiteindelijk door meer dan 90 landen over de hele wereld wordt gebruikt. Hetzij voor militair gebruik of voor politiedoeleinden.

Momenteel is de Uzi nog steeds in gebruik bij ongeveer 70 landen van over de hele wereld. Verbeterde versies van dit wapen worden nog steeds geproduceerd in Israël. De Uzi is ook in licentie geproduceerd in België en Rhodesië (nu Zimbabwe).

Kopieën zonder licentie zijn geproduceerd in China en Kroatië. Er zijn ook talloze klonen van dit succesvolle wapen.


1. MP5

MP5
MP5

Dit MP5-machinepistool is begin jaren zestig ontwikkeld door het bedrijf Heckler & Koch. Het bleek een zeer succesvol ontwerp te zijn. In 1966 is het in gebruikt genomen door de West-Duitse politie, grenswacht en speciale eenheden. Het bleek een uiterst succesvol ontwerp te zijn.

Ondanks zijn leeftijd en de komst van nieuwe machinepistolen en verbeteringen in technologie, is de MP5 in gebruik in bijna 90 landen, waaronder Duitsland. De productie ervan gaat nog steeds door.

Dit wapen wordt in licentie geproduceerd in Griekenland, Iran, Mexico, Pakistan, Saoedi-Arabië, Soedan, Turkije en het Verenigd Koninkrijk.De MP5 is een hoogwaardig, betrouwbaar en nauwkeurig wapen.


Zie hier ->>> de beste mitrailleurs op deze website.


Top 10 beste machinepistolen aller tijden

  1. MP5
  2. Uzi
  3. FN P90
  4. MP7
  5. Heckler – Koch UMP
  6. Beretta PM12
  7. MAC-10
  8. Scorpion EVO 3
  9. Brugger – Thomet MP9
  10. SAF

Geef een reactie