Top 10 beste racefietsmerken 2023

Giant - PROPEL ADVANCED SL 0 - Top 10 beste racefietsmerken 2023
Giant - PROPEL ADVANCED SL 0 - Top 10 beste racefietsmerken 2023

Beste racefietsmerken 2023

We kwamen op het web weer zo’n aardig lijstje tegen, nu over racefietsen. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over wielrennen op deze website.


Beste racefietsmerken 2023

Bron: www.bikevision.nl


10. Cube

CUBE is in 1993 opgericht door Marcus Pürner in het Fichtelgebergte in het noordoosten van Beieren en wordt tot op de dag van vandaag door de eigenaar beheerd.

Tijdens het gestaag groeiende internationale succes in meer dan 60 landen zijn ze altijd trouw gebleven aan onze regionale roots en zijn ze één van de grootste werkgevers in de regio met 1.000 medewerkers.

De t CUBE-portfolio omvat vrijwel alle soorten fietsen en e-bikes, evenals een uitgebreide collectie kleding en accessoires.


Zie hier de Top 10 oorzaken van fietsongelukken Nederland 2022.


9. Bianchi

FIV Edoardo Bianchi SpA, algemeen bekend als Bianchi is ’s werelds oudste nog bestaande fietsfabrikant en pionierde met het gebruik van wielen van gelijke grootte met luchtbanden.

Het bedrijf is in 1885 in Italië opgericht en produceerde naast fietsen ook motorfietsen van 1897 tot 1967.

In 1955 is samen met Fiat en Pirelli de joint venture Autobianchi opgericht voor de productie van auto’s. Autobianchi is vervolgens verkocht aan Fiat in 1969.


8. Fuji

Fuji Bikes is een merk van fietsen en fietsuitrusting dat momenteel eigendom is van Advanced Sports International. Het bedrijf is een afstammeling van Nichibei Fuji Cycle Company, Ltd., een fietsenfabrikant die oorspronkelijk in 1899 in Japan is opgericht.

Het bedrijf dankt zijn naam en logo aan de berg Fuji, een Japans symbool van kracht en uithoudingsvermogen.


Zie hier hoe moet ik een fietsband plakken? Iedereen kan ’t!.


7. Cervelo

Cervélo Cycles is een Canadese fabrikant van race- en baanfietsen. Cervélo gebruikt CAD, computational fluid dynamics en windtunneltesten in verschillende faciliteiten.

Dit zijn bijvoorbeeld het San Diego Air and Space Technology Center in Californië, VS, om de ontwerpen te ondersteunen. Framematerialen omvatten koolstofvezel.


6. Pinarello

Cicli Pinarello SpA is een Italiaanse fietsenfabrikant gevestigd in Treviso, Italië. Opgericht in 1953, levert het voornamelijk handgemaakte fietsen voor de weg, baan, E-bikes (NYTRO), mountainbikes en cyclo-cross.

Het bedrijf produceert ook fietsen onder de merknaam Opera. In december 2016 werd het bedrijf overgenomen door L Catterton, een private equity-groep verbonden aan Louis Vuitton Moët Hennessy SE, beter bekend als LVMH.


Zie hier de Top 10 leukste fietsroutes 2022 met kinderen in Nederland.


5. Felt

Felt Racing is een Amerikaans fietsenmerk gevestigd in Irvine, Californië. Ze produceren racefietsen, baanfietsen, cyclocrossfietsen, elektrische fietsen en cruiserfietsen.

Al het ontwerp wordt gemaakt in de Verenigde Staten en het grootste deel van de productie komt uit Azië.

Het bedrijf heeft ook een sterke reputatie op het gebied van tijdrit-/triatlonfietsen en leverde jarenlang fietsen aan UCI-teams in de Tour de France.

Felt ondersteunt nog steeds verschillende raceteams op professioneel niveau, waaronder Hincapie Racing en Team Twenty 16.

Website: www.feltbicycles.com


Zie hier: Denemarken beste land voor fietsers in Europa


4. Trek

Trek Bicycle Corporation is een fabrikant en distributeur van fietsen en fietsproducten onder de merknamen Trek, Electra Bicycle Company, Bontrager en Diamant Bikes.

Het bedrijf heeft eerder fietsen geproduceerd onder de merknamen Gary Fisher, LeMond Racing Cycles, Klein en Villiger Bikes. Het hoofdkantoor bevindt zich in Waterloo, Wisconsin

De Trek-fietsen op de markt gebracht via 1.700 onafhankelijke fietsenwinkels in Noord-Amerika, dochterondernemingenin Europa, Azië, Zuid-Afrika, evenals distributeurs in 90 landen wereldwijd.

De meeste fietsen van Trek worden buiten de Verenigde Staten geproduceerd, in onder meer Nederland, Duitsland, Taiwan en China.

Website: www.trekbikes.com


3. Cannondale

Cannondale - CAAD Optimo 2
CAAD Optimo 2 – Cannondal

Het Amerikaans Cannondale is een fabrikant van fietsen, crossmotoren en quads. Het bedrijf is gevestigd in Bethel (Connecticut), de productiefaciliteiten van het bedrijf waren in Bedford (Pennsylvania).

In 2010 verplaatste Cannondale het grootste deel van de productie naar Taichung, Taiwan. Het bedrijf is vernoemd naar het station Cannondale aan de Metro-North Railroad, dat niet ver van het hoofdkantoor van het bedrijf ligt.

Website: www.cannondale.com


2. Specialized

Roval Rapide CL II - Specialized
Roval Rapide CL II – Specialized

Specialized Bicycle Components, Inc., in de volksmond bekend als en gestileerd als SPECIALIZED, is een Amerikaans bedrijf dat fietsen, fietsonderdelen en aanverwante producten ontwerpt, produceert en op de markt brengt onder de merknaam “Specialized”.

Het in Morgan Hill, Californië gevestigde bedrijf is in 1974 opgericht door Mike Sinyard .

Website: www.specialized.com


1. Giant

Giant - PROPEL ADVANCED SL 0 - Top 10 beste racefietsmerken 2023
Giant – PROPEL ADVANCED SL 0 – Top 10 beste racefietsmerken 2023

De Giant Manufacturing Co. Ltd., algemeen bekend als Giant. is een Taiwanese fietsenfabrikant. Het is ’s werelds grootste fietsontwerper en fabrikant en Giant heeft productiefaciliteiten in Taiwan, Nederland, China en Hongarije.

Website: www.giant-bicycles.com


Wij stellen een bijdrage voor ons werk zeer op prijs als blijk van waardering van uw kant en voor ons om er nog harder aan te werken!

Bedrag


Top 10 beste racefietsmerken 2023

  1. Giant
  2. Specialized
  3. Cannondale
  4. Trek
  5. Felt
  6. Pinarello
  7. Cervelo
  8. Fuji
  9. Bianchi
  10. Cube