Top 10 beste straatauto’s die McLaren ooit geproduceerd

Top 10 beste straatauto's die McLaren ooit geproduceerd
Top 10 beste straatauto's die McLaren ooit geproduceerd

Beste straatauto’s die McLaren ooit geproduceerd

McLaren, ooit een nichemerk, is uitgegroeid tot een voorbeeld voor prestatieauto’s met een aantal van de beste supercars in de branche.
Lees meer…

Website: www.mclaren.com


Lees hier ->>> meer over auto’s op deze website…


Top 10 beste straatauto’s die McLaren ooit geproduceerd

Bron: www.hotcars.com


10. McLaren Elva

McLaren Elva
McLaren Elva

De McLaren Elva is een limited edition open-top special die in 2021 aan klanten ia geleverd. Hij is geïnspireerd op de lichtgewicht racewagens uit de jaren ’60, geproduceerd door de gelijknamige oprichter van het bedrijf, Bruce McLaren.

De auto is voorzien van een 4.0L twin-turbo V8 die 804 pk en 590 lb-ft koppel levert. Het is de krachtigste variant van McLaren’s kenmerkende V8.

Er worden in totaal 149 exemplaren gemaakt, waarvan een aantal verder wordt aangepast door de gespecialiseerde MSO-divisie van McLaren.


Zie hier: wat zijn de 10 snelste auto’s van dit moment en wat kosten ze?


9. Mclaren MP4-12C

Mclaren MP4-12C
Mclaren MP4-12C

De MP4-12C kondigde de terugkeer van het bedrijf aan. Zijn topprestaties, geavanceerde aerodynamica en echte supercar-uiterlijk zorgden ervoor dat het meteen een hit werd en het is nog steeds een populair verzamelobject.

De auto is ontworpen door Frank Stephenson, wiens eerdere ontwerpen de Ferrari F430, Maserati MC12 en Ferrari FXX waren. De auto was ook de eerste met de inmiddels kenmerkende V8-motor van McLaren.


Zie hier de Top 10 best verkochte auto’s Verenigd Koninkrijk 2022.


8. McLaren Arthura

McLaren Arthura
McLaren Arthura

De meest recente hoofdlijn McLaren die in productie gaat, is de Artura. In plaats van de V8, heeft de Artura een V6, gekoppeld aan een elektromotor van 70 kW.

Het is een cruciaal model voor McLaren, aangezien de prestatieauto-industrie de verschuiving naar elektrificatie maakt en fabrikanten hun plaats proberen te vinden in dit snel evoluerende segment.

De eerste indrukken van de auto zijn over het algemeen erg positief. De auto is net zo brutaal snel. De Arthura kan naar verluidt accelereren van 0-100 km per uur in slechts 2,9 seconden en bereikt een topsnelheid van 330 km per uur.


Zie hier: de Top 10 snelste auto’s over de 1/4 mijl 2022.


7. Mercedes-Benz SLR McLaren

Mercedes-Benz SLR McLaren
Mercedes-Benz SLR McLaren

Ten tijde van de productie van de Mercedes-Benz SLR McLaren bezat Mercedes 40% van de McLaren Group. De auto is geproduceerd als een joint venture tussen de twee bedrijven, ondanks het feit dat de autodivisie van McLaren op dat moment technisch inactief was.

McLaren Group deed op dat moment voornamelijk mee aan de Formule 1, en het is de F1-technologie die Mercedes wilde benutten voor de SLR.

Het is dus geen verrassing dat de SLR tal van F1-afgeleide technologieën bevatte, waaronder actieve aerodynamica en koolstofkeramische remmen.

Tussen 2003 en 2009 werden in totaal 2.157 exemplaren geproduceerd in de fabriek van McLaren Technology in Woking, Engeland.


6. Mclaren P1

McLaren P1
McLaren P1

Door velen beschouwd als de spirituele opvolger van de F1, is de P1 onthuld op de Autosalon van Parijs in 2012 en klanten konden er een bestellen vanaf 2013.

Er zijn slechts 439 exemplaren geproduceerd, en slechts 375 daarvan waren ‘gewone’ P1’s, met de rest speciale edities zijn.

De cijfers zijn duizelingwekkend: met zijn hybride V8-aandrijflijn levert de P1 een gecombineerd vermogen van 903 pk en kan hij in slechts 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u.

Elke build-slot voor de P1 was binnen een maand uitverkocht, en vandaag kost het kopen van een gebruikt exemplaar meer dan $ 1,5 miljoen.


Zie hier: de snelste auto’s ter wereld.


5. McLaren Senna

McLaren Senna
McLaren Senna

Na het succes van de P1 bouwde McLaren een opvolger, de Senna. Het is de derde auto in de McLaren Ultimate Series na de F1 en P1.

De auto hoefde er niet goed uit te zien, aangezien de prestaties op het circuit de belangrijkste maatstaf waren die indruk maakte op kopers. Alle 500 geplande exemplaren waren snel verkocht bij de lancering.


4. McLaren F1 GT

 McLaren F1
McLaren F1

De F1 GT was de laatste iteratie van de legendarische auto van McLaren en werd ontworpen als homologatiespecial.

Dit om het bedrijf in staat te stellen te racen in het GT-kampioenschap van 1997. Het had de “Longtail”-carrosserie die op de latere modellen van de GTR was gezien, maar zonder achtervleugel.

Er zijn slechts 3 exemplaren gebouwd, en elk is gemaakt van een standaard F1-chassis voor straatauto’s, met behoud van hun originele productienummers. De auto was lichter dan de standaard F1 en had naar verluidt een hogere topsnelheid, hoewel dit nooit officieel is bevestigd.


3. McLaren Speedtail

McLaren Speedtail
McLaren Speedtail

De vierde en meest recente inzending in de Ultimate Series is de Speedtail , die McLaren omschrijft als hun allereerste Hyper-GT . Het is de snelste en krachtigste McLaren-straatauto die tot nu toe is gemaakt, met een gecombineerd vermogen van 1.040 pk.

Het heeft naar verluidt een topsnelheid van 250 mph en kan accelereren vanuit stilstand naar 186 mph in slechts 12,8 seconden.

Het zijn niet alleen de prestaties van de Speedtail die toonaangevend zijn, de auto is ook voorzien van elektrochroom glas, dat met een druk op de knop donkerder wordt en zonnekleppen overbodig maakt.

De carrosserie van koolstofvezel aan de achterkant is ook flexibel en kan hydraulisch worden afgesteld om de aerodynamica van de auto bij hoge snelheden te verbeteren.


Zie hier: de snelste auto’s ter wereld 2020 volgen Spread – De top 10


2. Mclaren P1 GTR

Mclaren P1 GTR
Mclaren P1 GTR

De P1 GTR was oorspronkelijk bedoeld als special, alleen het circuit. Veel McLaren-klanten waren echter niet tevreden waren met het gebruik van de auto alleen op het circuit.

Kort nadat de eerste leveringen van de GTR begonnen, begon Lazante, die eerder samenwerkte met McLaren voor hun racewinnende Le Mans-inspanning in 1995, met het aanbieden van officiële conversies naar straatlegale status.

En zo werd één van de meest verbluffende straatlegale auto’s ooit geboren. De P1 GTR produceert 83 pk meer dan de reguliere P1, en produceert ook aanzienlijk meer downforce.


1. Mclaren F1

1994 McLaren F1 'LM-Specification'
McLaren F1 (1994)

De eerste in productie genomen McLaren-straatauto staat nog steeds op de eerste plaats als de beste. Het is vandaag de dag één van de duurste auto’s ter wereld om te kopen.

Hij wordt door velen beschouwd als de beste ‘driverscar’ die ooit is gebouwd, en heeft gezorgd voor een revolutie in de prestaties van straatauto’s toen hij debuteerde in 1992.

De Mclaren F1 is ook ongelooflijk zeldzaam, met slechts 106 gebouwde exemplaren.

Het was één van de eerste productieauto’s die ooit een monocoque chassis van koolstofvezel gebruikte en beschikte over actieve aerodynamica die hielpen de luchtweerstandscoëfficiënt te verlagen tot slechts Cd = 0,32.

In 1998 was het ook de officiële snelste productieauto ter wereld, met een record van 221 mph, dat zeven jaar zou standhouden totdat de Koenigsegg CCR zijn kroon pakte.


Wij stellen een bijdrage voor ons werk zeer op prijs als blijk van waardering van uw kant en voor ons om er nog harder aan te werken!

Bedrag


Top 10 beste straatauto’s die McLaren ooit geproduceerd

  1. Mclaren F1
  2. Mclaren P1 GTR
  3. McLaren Speedtail
  4. McLaren F1GT
  5. McLaren Senna
  6. Mclaren P1
  7. Mercedes-Benz SLR McLaren
  8. McLaren Arthur
  9. Mclaren MP4-12C
  10. McLaren Elva