De snelste auto’s ter wereld

0
Mansory Vivere Bugatti Veyron
Mansory Vivere Bugatti Veyron

De snelste auto’s ter wereld

Al voordat je je rijbewijs hebt, heb je wellicht in gedachten al de auto van je dromen gekocht. Droom je van een praktische stadsauto of juist van een bloedsnelle bolide? Waar je voorkeuren ook liggen, met een rijbewijs en je eigen auto ervaar je de ultieme vrijheid. Wil jij alvast weten welk bedrag je bij elkaar moet sparen voor het kopen van een snelle auto? Hier lees je meer over enkele van de snelste auto’s ter wereld.


Bugatti Chiron

Bugatti Chiron
Bugatti Chiron

In 2016 werd de Bugatti Chiron geïntroduceerd als opvolger van de Veyron. Dit flitsende model is van Franse makelij en laat een topsnelheid van 460 km/u zien als de begrenzer verwijderd is. Niet getreurd als je een model hebt met begrenzer, want dan haal je alsnog de bizarre snelheid van 420 km/u. Uiteindelijk zijn er 500 stuks van de Bugatti Chiron gemaakt.


Hennessey Venom GT

Hennessey Venom GT

De Hennessey Venom GT doet alweer een paar jaar mee in de markt, maar ook nu enkele jaren later mag dit model zich een van de snelste auto’s ter wereld noemen. In 2013 werd de Hennessey Venom GT nog onderscheiden door Guinness World Records omdat het de snelste auto was die op de openbare weg was toegestaan. Voor een schamele 1,2 miljoen kon je de eigenaar worden van dit beest met een topsnelheid van 435 km/u.


Koenigsegg Agera One

Koenigsegg One:1
Koenigsegg Agera One

Wil jij letterlijk een unieke auto in je bezit hebben? De Koenigsegg Agera One wacht op je. Van dit exemplaar is er maar een gemaakt. Je zal een bedrag van minimaal 6 miljoen dollar moeten betalen, wil je jezelf de trotse eigenaar van dit unieke model kunnen noemen. Heb jij het geluk dit bedrag neer te kunnen tellen, dan is het verstandig om te kiezen voor een autoverzekering vergelijken en na te denken of een WA beperkt casco voldoende dekking biedt. Voor die 6 miljoen aanschafprijs heb je ook wat, want met een topsnelheid van 440 km/u zal je niet alleen vanwege het uiterlijk van de auto opvallen.


Koenigsegg Agera RS 2

Koenigsegg Agera RS 2

Koenigsegg is het merk onder de supercars en het is dan ook niet zo vreemd dat er nog een model van dit topmerk tot de lijst van ‘s werelds snelste auto’s behoort. De Agera RS 2 werd in 2015 voor het eerst aan het publiek tentoongesteld. Van de Agera RS 2 zijn maar 25 stuks gemaakt en de topsnelheid van dit schitterende exemplaar ligt op een dikke 444 km/u.


Bugatti Veyron Sport Vitesse La Finale

Bugatti Veyron
Bugatti Veyron Sport Vitesse La Finale

In de serie van Bugatti Veyron is dit model de laatste binnen de serie er ooit gemaakt zal worden. De kers op de taart als het ware en wellicht is dat voor de ontwerpers de inspiratiebron voor de kleuren geweest. Het zwart van de auto is gecombineerd met een schitterende dieprode kleur. De Bugatti Veyron Sport Vitesse La Finale heeft een topsnelheid van maar liefst 430 km/u. Wil je de trotse eigenaar van deze speciale editie worden, dan zal je diep in de buidel moeten tasten. Voor een bedrag van ongeveer 2,3  miljoen dollar staat deze supercar bij jou in de garage.