, , , , , ,

Top 10 diversiteitsleiders 2023

Top 10 diversiteitsleiders 2023

Diversiteitsleiders 2023

Nu diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit steeds belangrijker worden voor bedrijven, nemen een aantal mensen het voortouw om progressieve, blijvende veranderingen door te voeren.

Zij pleiten voor gelijkheid en verbondenheid in alle facetten van hun bedrijf. Het gaat om het bevorderen van een inclusieve cultuur en gemarginaliseerde stemmen versterken.

Ook streven ze naar een rechtvaardiger toekomst waarin diversiteit wordt gevierd, ongelijkheid wordt ontmanteld en inclusiviteit de norm is. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over leiderschap op deze website.


Top 10 diversiteitsleiders 2023

Bron: www.sustainabilitymag.com


10. Sámi Ben-Ali, hoofd Diversity Recruiting Programs – EMEA & LATAM bij Amazon Web Services (AWS)

Als ervaren professional op het gebied van DE&I, HR-operaties, generalistische HR-functies en rekrutering brengt Sámi Ben-Ali een schat aan ervaring mee naar AWS.

Hij beschikt over uitgebreide kennis van leiderschaps- en veranderingsmanagementtools en -technieken.

Met zowel MCIPD- als MSc HR-kwalificaties omvat Sámi’s expertise een breed spectrum aan HR-activiteiten, variërend van strategische zakelijke partnerschappen en leiderschap in de DE&I-arena tot interne rekruterings- en Recruitment Process Outsourcing-oplossingen, evenals team-, locatie- en regionaal management.


9. Julie McKay, Chief Diversity, Inclusion & Wellbeing Officer bij PwC

Als Chief Diversity, Inclusion and Wellbeing Officer en lid van de Raad van Bestuur van het bedrijf is Julie McKay verantwoordelijk ervoor te zorgen dat PwC toonaangevende inclusie- en welzijnsstrategieën implementeert en klanten ondersteunt.

Met meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van diversiteit en inclusiviteit was Julie uitvoerend directeur van UN Women Australia. Ze werkte aan het bevorderen van gendergelijkheid en de empowerment van vrouwen wereldwijd. Meer recentelijk was ze genderadviseur van het hoofd van de Australian Defense Force.


Zie hier de Top 10 beste elementen voor leiderschapsontwikkeling.


8. Fleur Bothwick OBE, EMEIA Directeur Diversity, Equity & Inclusion bij EY

Met 13 jaar ervaring in de DE&I-ruimte heeft Fleur Bothwick goede connecties en is ze gepassioneerd door het stimuleren van verandering. Bij EY leidt Fleur de DE&I-strategie voor de EMEIA-regio, die Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika omvat met negenennegentig landen en 105.000 mensen.

Haar rol vereist dat ze een geïntegreerde diversiteitsstrategie ontwikkelt, aanstuurt en verankert in deze grote multidisciplinaire matrixorganisatie.


7. Carrie Adams, Global Head of Inclusion bij Reckitt

Carrie Adams is expert op het gebied van mondiale inclusie, cultuur en betrokkenheid. Ze heeft een bewezen staat van dienst in verschillende sectoren, zoals professionele dienstverlening, consultancy, media en recht.

Haar expertise is gericht op het leiden van transformationele veranderingen. Hieronder bedrijfsverantwoordelijkheid en duurzaamheid, maar ook op DE&I en welzijn en verbondenheid.


6. Sophia Leonora Mendelsohn, Chief Sustainability Officer en Global Head of ESG bij Cognizant

Als Chief Sustainability Officer en Global Head of ESG voor Cognizant past Sophia Leonora Mendelsohn ESG-oplossingen toe op technologie en systemisch denken. Ze stimuleert de winst met uitvoerbare ESG-strategieën en creëert en voert ze bedrijfsmodellen uit voor een wereld met beperkte middelen.

In de loop van haar carrière heeft Mendelsohn erkenning gekregen voor haar leiderschap en inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

In 2016 won ze de Climate Leadership Award van de Amerikaanse Environmental Protection Agency. Ze is door de Ethical Corporation uitgeroepen tot Climate Leader of the Year.


5. Annie Wu , Global Head of Inclusion & Diversity bij H&M Group

Annie Wu benadert inclusie, gelijkheid en diversiteit vanuit een bedrijfsgedreven, geïntegreerd perspectief.

Ze is toegewijd aan het formuleren van beleid dat een bedrijfscultuur cultiveert in lijn met de overkoepelende visie en strategieën van de organisatie.

Annie is daarom een ​​leider en beïnvloeder geworden en gelooft in het creëren van een veilige en transparante ruimte voor iedereen.


Zie hier de beste leiders van 2019 – De top 10 volgens Fortune


4. Carla Grant Pickens, VP HR & Change Agent bij IBM

Als levenslange pleitbezorger voor diversiteit en inclusiviteit heeft Carla Grant Pickens ernaar gestreefd omgevingen te organiseren waarin iedereen zich welkom, betrokken en ondersteund voelt. Dit met als doel mensen te laten floreren.

Voor IBM zijn diversiteit en inclusie al meer dan 100 jaar een pijler van de bedrijfscultuur. Grant Pickens is belast met het voortzetten van IBM’s rijke erfgoed in het pleiten voor gelijkheid.


3. Kate Brandt, CSO bij Google

Kate Brandt is Google’s Chief Sustainability Officer. Ze geeft leiding aan duurzaamheid binnen de wereldwijde activiteiten, producten en toeleveringsketens van Google.

Via deze rol werkt Kate samen met de datacentra, vastgoed-, supply chain- en productteams van Google om ervoor te zorgen dat het bedrijf kansen benut om duurzaamheid strategisch te bevorderen.

Voordat ze bij Google kwam, was Kate de eerste Federal Chief Sustainability Officer van het land. In deze hoedanigheid was zij verantwoordelijk voor het bevorderen van duurzaamheid bij de activiteiten van de federale overheid. Hieronder 360.000 gebouwen, 650.000 voertuigen en jaarlijks 445 miljard dollar aan gekochte goederen en diensten.


Zie hier alle leiderschapsstijlen en managementstijlen in één overzicht.


2. Musidora Jorgensen , Chief Sustainability Officer bij Microsoft

Jorgensen trad in dienst bij Microsoft UK als Chief Sustainability Officer van het bedrijf. Dit terwijl de technologiegigant de actie opvoert in het kader van zijn belofte om in 2030 CO2-negatief te worden.

Sindsdien heeft ze de taak om voort te bouwen op de wereldwijde verplichtingen van Microsoft en om vooruitgang en impact in Groot-Brittannië te stimuleren.

Ze is verantwoordelijk zijn voor het stimuleren van duurzaamheid voor de klanten, partners en intern van Microsoft.

Musidora is een fervent pleitbezorger voor diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer. Dit met een bijzondere passie voor het ondersteunen en aanmoedigen van meer vrouwen om zich aan te sluiten bij de wetenschaps-, technologie-, engineering- en wiskunde-industrieën (STEM).

Ze is een actieve mentor, coach en sponsor voor vrouwen in door mannen gedomineerde sector technologie.


1. Mohamed Jameel Al Ramahi, CEO van Masdar

Als Chief Executive Officer van Masdar geeft Mohamed Jameel Al Ramahi leiding aan de mondiale krachtpatser voor schone energie die actief is in meer dan 40 landen.

Onder zijn leiding heeft Masdar zich ontwikkeld tot een van de grootste duurzame energiebedrijven ter wereld, met een gecombineerde mondiale projectenportfolio van meer dan 20 GW aan schone energiecapaciteit en ambities om te groeien naar 100 GW – en 1 miljoen ton jaarlijkse groene waterstofproductie – door 2030.

Al Ramahi bekleedt ook een aantal prominente bestuursfuncties, waaronder voorzitter van het uitvoerend comité van Masdar en vicevoorzitter van de Global Council on Sustainable Development Goals

Hij is lid van de raad van bestuur van Emirates Waste to Energy Company en Shuaa Energy 2 PSC, het bedrijf dat fase 3 ontwikkelt van het Mohammed Bin Rashid Al Maktoum Solar Park in Dubai.


Top 10 diversiteitsleiders 2023

  1. Mohamed Jameel Al Ramahi, CEO van Masdar
  2. Musidora Jorgensen , Chief Sustainability Officer bij Microsoft
  3. Kate Brandt, CSO bij Google
  4. Carla Grant Pickens, VP HR & Change Agent bij IBM
  5. Annie Wu , Global Head of Inclusion & Diversity bij H&M Group
  6. Sophia Leonora Mendelsohn, Chief Sustainability Officer en Global Head of ESG bij Cognizant
  7. Carrie Adams, Global Head of Inclusion bij Reckitt
  8. Fleur Bothwick OBE, EMEIA Directeur Diversity, Equity & Inclusion bij EY
  9. Julie McKay, Chief Diversity, Inclusion & Wellbeing Officer bij PwC
  10. Sámi Ben-Ali, hoofd Diversity Recruiting Programs – EMEA & LATAM bij Amazon Web Services

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie