Top 10 grootste Franse bedrijven

0
Top 10 grootste Franse bedrijven
Top 10 grootste Franse bedrijven

Top 10 grootste Franse bedrijven

Ook in Frankrijk werken ze, al denken we wel eens anders. De onderstaande 10 bedrijven zijn bij vele Nederlanders wel bekend, zeker als je wel eens op vakantie gaat in Frankrijk. Lees meer…


Top 10 grootste Franse bedrijven
Top 10 grootste Franse bedrijven

Top 10 grootste Franse bedrijven – De top 10


10. Auchan – Croix (Nord)

Auchan is een hypermarktconcern met winkels in China, Frankrijk, Hongarije, Italië, Luxemburg, Marokko, Oekraïne, Polen, Portugal, Rusland, Spanje, Roemenië en Taiwan.


9. Groupe PSA Peugeot Citroën – Paris

Groupe PSA is een Franse autogroep die de automerken Peugeot, Citroën, Opel, Vauxhall en DS Automobiles omvat. In 2017 produceerde PSA zo’n 3,6 miljoen voertuigen en behaalde het een omzet van 65 miljard euro. De familie Peugeot bezit 14% van de aandelen en zo’n 25% van de stemrechten. Het bedrijf gebruikt de naam “PSA Peugeot Citroën” als aanduiding voor de beursgenoteerde holdingmaatschappij Peugeot S.A. en haar dochterondernemingen.


8. Electricité de France – Paris

EDF staat voor Électricité de France. EDF is het grootste elektriciteitbedrijf, en het tweede energiebedrijf van Europa. EDF is actief op alle terreinen van de energie actief, van productie tot levering.


7. Engie – Courbevoie (Ile-de-France)

Engie is energiebedrijf dat opereert in de productie, onderhoud en distributie van elektriciteit en aardgas. Het is het grootste nutsbedrijf ter wereld na overname van het Britse International Power. Initieel is de firma ontstaan door de fusie van Gaz de France en SUEZ op 22 juli 2008. Het hoofdkantoor van ENGIE is gevestigd in het Parijse 8e arrondissement.


6. Carrefour – Boulogne-Billancourt (Ile-de-France)

Carrefour is de tweede grootste supermarktketen ter wereld, na het Amerikaanse Walmart, en heeft vestigingen verspreid over de hele wereld.


Zie hier de top 20 grootste hedgefondsen ter wereld 2022.


5. Crédit Agricole – Parijs

Crédit Agricole is een Franse deels coöperatieve bank die van origine uit de agrarische sector stamt. De centrale bank is eigendom van 41 Franse Caisses Régionales de Crédit Agricole Mutuel.


4. Société Générale – Parijs, operational headquarters at La Défense

De SG is in 1864 opgericht als de Société Générale pour favoriser le développement du commerce et de l’industrie en France (Algemene maatschappij ter stimulering van handel en bedrijvigheid in Frankrijk). Het bedrijf is tegenwoordig als consumentenbank en investeringsbank actief.


3. BNP Paribas – Parijs

BNP Paribas S.A. is een van de grootste bankgroepen ter wereld. De bank vloeit voort uit onder meer de oude Bank van Parijs en de Nederlanden en ontstond in 2000 door de fusie tussen Banque Nationale de Paris en Paribas.


2. AXA – Paris

AXA is een verzekeringsgroep en vermogensbeheerder die wereldwijd tot de grootste in zijn branche hoort. AXA levert wereldwijd producten en diensten in 56 landen. Wereldwijd heeft het bedrijf 102 miljoen klanten en 157.000 medewerkers. Ongeveer een derde van de omzet wordt behaald met de vermogensbeheerdiensten en de rest met de verzekeringen. De belangrijkste afzetmarkt is Frankrijk, waar ongeveer een kwart van de omzet wordt gerealiseerd. Meer dan de helft van de omzet is afkomstig uit Europa en ongeveer een zevende uit Noord-Amerika.


1. Total – Courbevoie (Ile-de-France)

Total zit in de hele olie- en gasketen, van ruwe olie en aardgasexploratie en -productie tot energieopwekking, transport, raffinage, marketing van aardolieproducten en internationale handel in ruwe olie en producten. Total is ook een grote chemische producent.


Zie hier de top 10 meest invloedrijke fintech-bedrijven 2021.


Lees hier ->>> meer over Frankrijk op deze website…


Geef een reactie