, , ,

Top 10 meest duurzame bedrijven in Europa 2023

Schneider Electric - Top 10 meest duurzame bedrijven in Europa 2023

Meest duurzame bedrijven in Europa 2023

Duurzaam moet. Het kan gewoon niet anders meer. Lees meer…


Top 10 meest duurzame bedrijven in Europa 2023

Bron: www.sustainabilitymag.com


Lees hier ->>> meer over duurzaamheid op deze website.


10. PwC

CEO: Robert E. Moritz
Hoofdkantoor: Londen, Engeland, Verenigd Koninkrijk

Bij PwC wordt de zakenwereld aangedreven door een doel: vertrouwen in de samenleving opbouwen en belangrijke problemen oplossen.

Met een wereldwijd netwerk van bedrijven in 152 landen en meer dan 327.000 mensen die zich inzetten voor het leveren van kwalitatieve zekerheid, advies en belastingdiensten.

PwC heeft een bevlogen gemeenschap van probleemoplossers, klaar om echte wereldervaring te combineren met een toewijding aan verandering.

Bovendien brengt het wereldwijde Centrum voor Natuurpositieve Bedrijven van PwC meer dan 500 natuurdeskundigen samen uit het hele netwerk van het bedrijf.

Door kennis op het gebied van biodiversiteit, water, bosbouw, regeneratieve landbouw en geospatiale analyse te bundelen, versnelt het Centrum de mondiale overgang naar een natuurpositieve en netto-nul toekomst.


9. Capgemini

CEO: Aiman Ezzat
Hoofdkantoor: Parijs, Frankrijk

Capgemini is een wereldleider in het samenwerken met bedrijven om hun bedrijf te transformeren en beheren door de kracht van technologie te benutten.

De Groep wordt elke dag geleid door het doel om menselijke energie te ontketenen door middel van technologie voor een inclusieve en duurzame toekomst.

Het is een verantwoordelijke en diverse organisatie met 360.000 teamleden in meer dan 50 landen.

Met zijn sterke erfgoed van 55 jaar en diepgaande branchekennis vertrouwen klanten op Capgemini om aan al hun zakelijke behoeften te voldoen, van strategie en ontwerp tot operaties, gedreven door de snel evoluerende en innovatieve wereld van cloud, data, AI, connectiviteit, software, digitale engineering en platforms.

De Groep rapporteerde in 2022 wereldwijde inkomsten van € 22 miljard (US$ 24 miljard).


8. EY

CEO: Carmine Di Sibio
Hoofdkantoor: Londen, Engeland, Verenigd Koninkrijk

EY bestaat om een betere wereldeconomie op te bouwen, helpt bij het creëren van langetermijnwaarde voor klanten, mensen en de samenleving en helpt het vertrouwen in de kapitaalmarkten op te bouwen.

Ondersteund door gegevens en technologie bieden diverse EY-teams in meer dan 150 landen vertrouwen door middel van zekerheid en helpen klanten groeien, transformeren en opereren.

Werkzaam op het gebied van zekerheid, advies, recht, strategie, belastingen en transacties, stellen EY-teams betere vragen om nieuwe antwoorden te vinden voor de complexe problemen waarmee onze wereld vandaag wordt geconfronteerd.

EY-teams hebben een nalatenschap van meer dan 20 jaar op het gebied van duurzaamheid en ESG-diensten.

Het bedrijf gebruikt zijn diepgaande technische vaardigheden bij een breed scala van zakelijke vraagstukken om bedrijven waarde te laten creëren voor duurzaamheid, terwijl duurzaamheid waarde creëert voor het bedrijfsleven.


Zie hier de Top 100 meest klantgerichte bedrijven ter wereld 2022.


7. Accenture

CEO: Julie Sweet
Hoofdkantoor: Dublin, Ierland

Met Julie Sweet, een van ’s werelds krachtigste zakenvrouwen, aan het roer, is Accenture een bedrijf dat verandering stimuleert en betekenisvolle waarde creëert.

Accenture opereert in meer dan 120 landen en bedient meer dan 9.000 klanten. Haar benadering van duurzaamheid is allesomvattend, waarbij duurzaamheid in elk facet van haar werk wordt geïntegreerd ten behoeve van alle belanghebbenden.

Accenture biedt oplossingen die koolstofemissies verminderen in verschillende domeinen, zoals gebouwen, transport en zelfs hele steden, terwijl tegelijkertijd sociale en economische voordelen worden bevorderd.

Accenture werkt samen met organisaties om duurzaamheid in de hele waardeketen op te nemen, waardoor vertrouwde, circulaire en netto-nul waardeketens mogelijk worden gemaakt.


Zie hier de Top 10 landen die het verst zijn in acceptatie crypto 2023.


6. Deloitte

CEO: Joe Ucuzoglu
Hoofdkantoor: Londen, Engeland, Verenigd Koninkrijk

Al meer dan 20 jaar helpt Deloitte organisaties vooruitgang te boeken op weg naar duurzame waarde voor hun belanghebbenden – van investeerders, klanten en zakenpartners tot toezichthouders, overheden en gemeenschappen.

Deloitte bedient organisaties terwijl ze hun strategieën herdefiniëren, duurzaamheid in hun activiteiten verankeren, aan openbaarmakings- en regelgevingsvereisten voldoen en hen helpen de transformatie van hun organisaties te versnellen.

Met innovatieve benaderingen, digitale oplossingen en lessen geleerd uit haar eigen reis, werkt Deloitte samen met organisaties om duurzaamheid in hun activiteiten te integreren. Deloitte investeert in getalenteerde mensen met diverse achtergronden om hen in staat te stellen meer te bereiken dan elders.


5. Nestle

CEO: Mark Schneider
Hoofdkantoor: Vevey, Zwitserland

Als ’s werelds grootste voedings- en drankbedrijf wordt Nestle gedreven door een eenvoudig doel: de kracht van voedsel ontsluiten om de kwaliteit van leven voor iedereen, vandaag en voor toekomstige generaties, te verbeteren.

Om dit te bereiken, bedient Nestle met passie, met een geest van excellentie, producten en diensten voor alle levensfasen, elk moment van de dag, en helpt mensen voor zichzelf en hun families te zorgen.

Nestle kan zijn oorsprong terugvoeren tot 1866, toen de eerste Europese fabriek voor gecondenseerde melk werd geopend.

Een jaar later lanceerde Henri Nestlé een van ’s werelds eerste bereide babygranen, ‘Farine lactée’, in Vevey, Zwitserland. Vandaag de dag heeft Nestle ongeveer 273.000 medewerkers en fabrieken of operaties in bijna elk land ter wereld.


4. Unilever

CEO: Hein Schumacher
Hoofdkantoor: Londen, Engeland, Verenigd Koninkrijk

Als een van de meest opmerkelijke duurzame bedrijven, maakt Unilever spannende ontwikkelingen in verpakkingen met het idee dat op papier gebaseerde flessen plastic zullen vervangen.

Het bedrijf heeft een duidelijke visie op zijn sociale en milieuplichten en is toegewijd aan het ontwikkelen van op planten gebaseerde alternatieven voor op fossiele brandstoffen gebaseerde reinigingsproducten en verpakkingen, met als doel om tegen 2039 netto nul koolstofemissies te bereiken, en neemt al sociale maatregelen voor het welzijn van mensen.

Het bedrijf zal dit bereiken door de levensstandaard over de hele wereld te verhogen en 93% van de leiders uit lokale gemeenschappen in dienst te nemen, evenals diversiteit en inclusie te bevorderen in de moderne samenleving. Unilever heeft 127.000 medewerkers over de hele wereld in dienst, die werken voor meer dan 400 merknamen in 190 landen.


Zie hier de Top 10 grootste Britse bedrijven 2022.


3. Vestas Wind Systems A/S

CEO: Henrik Andersen
Hoofdkantoor: Aarhus, Denemarken

Vestas Wind Systems A/S is ’s werelds grootste fabrikant van windturbines en aanbieder van diensten voor windturbines. Met de visie om wereldwijd leider te worden in duurzame energieoplossingen, draait alles wat het bedrijf doet om de ontwikkeling en implementatie van duurzame energieoplossingen.

Elke dag helpen meer dan 28.000 medewerkers van Vestas de wereld te verbeteren door windenergie- en hybride projecten over de hele wereld te ontwerpen, produceren, installeren, ontwikkelen en onderhouden.

Met meer dan 164 GW aan windturbines geïnstalleerd in 88 landen hebben de duurzame energieoplossingen van Vestas al 1,9 miljard ton CO2-uitstoot voorkomen en bijgedragen aan een duurzamere energiesysteem.

Bij Vestas is duurzaamheid gebaseerd op vier bedrijfswaarden: eenvoud, samenwerking, verantwoordelijkheid en passie.

Duurzaamheid bij Vestas betekent het verminderen of elimineren van negatieve milieu- en sociale impact, en het maximaliseren van de waarde die het bedrijf en zijn producten bieden voor klanten, medewerkers, aandeelhouders, leveranciers, lokale gemeenschappen en de planeet in het algemeen.

Het betekent ook het handhaven van duurzaamheid in governancestructuren. Vestas gelooft dat deze inspanningen zullen bijdragen aan het verhogen van de normen in de hele branche.

Vestas hecht veel waarde aan diversiteit en verschillende perspectieven. Het bedrijf bouwt, leidt en draagt bij aan hoog presterende teams die beter geïnformeerde beslissingen en oplossingen bieden.

Leiders maken ook een inspanning om andere standpunten te begrijpen voordat ze een mening vormen of actie ondernemen, en ze leiden met een feedbackcultuur waarin om feedback wordt gevraagd en van feedback wordt geleerd.


2. Siemens

CEO: Roland Busch
Hoofdkantoor: München, Duitsland

Technologiereus Siemens richt zich op industrie, infrastructuur, transport en gezondheidszorg.

Van meer hulpbronnen-efficiënte fabrieken, veerkrachtige toeleveringsketens, slimmere gebouwen en netwerken, tot schonere en comfortabelere transportmiddelen en geavanceerde gezondheidszorg, het bedrijf creëert technologie met een doel en voegt echte waarde toe voor klanten.

Door de werelden van echt en digitaal te combineren, stelt Siemens haar klanten in staat hun industrieën en markten te transformeren en helpt hen om de alledaagse levens van miljarden mensen te verbeteren.

Siemens bezit ook een meerderheidsbelang in het beursgenoteerde bedrijf Siemens Healthineers, een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie die de toekomst van de gezondheidszorg vormgeeft.

Bovendien heeft Siemens een minderheidsbelang in Siemens Energy, een wereldleider in de transmissie en opwekking van elektrische energie.

In het boekjaar 2022, dat eindigde op 30 september 2022, genereerde de Siemens Groep een omzet van € 72 miljard (US$ 78 miljard) en een nettowinst van € 4,4 miljard (US$ 4,7 miljard). Op 30 september 2022 had het bedrijf ongeveer 311.000 werknemers wereldwijd.

Bovendien is duurzaamheid een sleutelonderdeel van de strategie van Siemens. Dit wordt gedemonstreerd doordat Siemens haar ESG-commitment naar een hoger niveau tilt met haar DEGREE-raamwerk.

Dit omvat een 360-gradenbenadering voor alle belanghebbenden – haar klanten, leveranciers, investeerders, medewerkers, de samenlevingen die zij bedient en de planeet.

Door de drie aspecten van ESG aan te pakken, bouwt Siemens aan een betere toekomst die ervoor zorgt dat het bedrijf binnen de planetaire grenzen blijft, vertrouwen, empowerment en groei bevordert, inclusieve economische kansen ondersteunt.

Ook zorgt Siemens ervoor dat haar mensen en bedrijven veerkrachtig en relevant blijven voor wat de toekomst ook brengt.


Zie hier de Top 10 fabrikanten van energieopslag 2023.


1. Schneider Electric

CEO: Peter Herweck
Hoofdkantoor: Rueil-Malmaison, Frankrijk

Opgericht in 1836, is het doel van Schneider Electric om iedereen in staat te stellen het meeste te halen uit onze energie en middelen, bruggen te slaan tussen vooruitgang en duurzaamheid voor iedereen.

Het bedrijf stimuleert digitale transformatie door ’s werelds toonaangevende proces- en energietechnologieën te integreren, van eindpunt tot cloud, met producten, regelingen, software en diensten, over de hele levenscyclus.

Hierdoor maken ze een geïntegreerd bedrijfsbeheer mogelijk, voor woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën.

Schneider Electric is het meest lokale van wereldwijde bedrijven. Bovendien pleit het voor open standaarden en partnerschaps-ecosystemen die gepassioneerd zijn over het gemeenschappelijke en inclusieve doel van het bedrijf.

Duurzaamheid staat centraal bij Schneider Electric. Om dit te demonstreren, heeft het zes belangrijke verbintenissen.

Het bedrijf belooft zich in te zetten voor een klimaatpositieve wereld, efficiënt te zijn met middelen, te voldoen aan haar principes van vertrouwen, gelijke kansen te creëren, de kracht van alle generaties te benutten en lokale gemeenschappen te versterken.

Het bedrijf heeft ook geholpen bij het behalen van de klimaatpositieve doelstellingen van 1.000 leveranciers om tegen 2025 de CO2-uitstoot met de helft te verminderen.

Via Schneider Electric’s toegewijde decarbonisatieprogramma, dat training, deskundige ondersteuning, tools en oplossingen biedt, krijgen haar partners alles wat ze nodig hebben om hun bedrijf te versnellen.

Diversiteit en inclusie hebben ook de hoogste prioriteit bij Schneider Electric. In feite omvat haar 130.000 medewerkers vijf generaties, 182 nationaliteiten en 108 landen. En per december 2022 was 34% van het bedrijf vrouw.

Dit omvat 41% in het uitvoerend comité, 45% in de raad van bestuur, 42% van alle nieuwe aanwervingen, 27% in eerste-lijn managers en 28% in leidinggevende functies.

Ten slotte gaf in een interne betrokkenheidsenquête uit 2022 77% van de medewerkers aan dat ze eerlijk werden behandeld, ongeacht individuele verschillen.


Top 10 meest duurzame bedrijven in Europa 2023

  1. Schneider Electric
  2. Siemens
  3. Vestas Wind Systems A/S
  4. Unilever
  5. Nestle
  6. Deloitte
  7. Accenture
  8. EY
  9. Capgemini
  10. PwC

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie