, ,

Goed huwelijk is belangrijkste voorspeller van geluk

Goed huwelijk is belangrijkste voorspeller van geluk

Goed huwelijk is belangrijkste voorspeller van geluk

Een goed huwelijk is volgens socioloog Brad Wilcox de “belangrijkste voorspeller van geluk” voor zowel mannen als vrouwen. Uit onderzoek blijkt dat huwelijk hoger scoort dan inkomen, opleiding en seks als het gaat om geluk.


Lees hier ->>> meer over geluk op deze website.


Goed huwelijk is belangrijkste voorspeller van geluk

Bron en meer informatie: www.foxnews.com


Wilcox, een professor aan de Universiteit van Virginia en een fellow bij het Institute for Family Studies, deelt het recente onderzoek waaruit blijkt dat getrouwde Amerikanen veel gelukkiger zijn dan alleenstaanden. Hij legt uit waarom het belangrijk is voor de samenleving om jongvolwassenen aan te moedigen serieuze relaties na te streven.


Zie hier: AI vindt conservatieve vrouwen gelukkiger, aantrekkelijker op foto’s: studie


Ondanks het culturele idee dat alleenstaanden gelukkiger zijn, melden getrouwde Amerikanen hogere geluksniveaus dan hun alleenstaande tegenhangers.

Een sterk huwelijk is eigenlijk “de belangrijkste voorspeller van geluk in Amerika vandaag,” aldus Wilcox. “Wat we in het onderzoek zien, is dat zowel mannen als vrouwen die getrouwd zijn bijna twee keer zo waarschijnlijk gelukkig zijn in vergelijking met hun landgenoten die niet getrouwd zijn,” vertelt hij.


Zie hier vijf geheime recepten voor een gelukkige relatie.


Hoewel een hoger inkomen, opleidingsniveau en seksuele frequentie ook gekoppeld zijn aan geluk, staat een succesvol huwelijk bovenaan, aldus Wilcox. Vooral voor vrouwen is het huwelijk gekoppeld aan hogere niveaus van tevredenheid met hun leven.


Zie hier de Top 100 gelukkigste landen 2023.


Een enquête uit 2022 vond dat 40% van de getrouwde moeders tussen de 18 en 55 jaar “zeer gelukkig” is met hun leven, terwijl slechts 22% van de ongehuwde vrouwen zonder kinderen en 17% van alleenstaande moeders hetzelfde rapporteerden.

Getrouwde mannen waren ook “ongeveer twee keer zo waarschijnlijk zeer gelukkig in vergelijking met hun ongehuwde leeftijdsgenoten.”


Huwelijk paradox

Wilcox wijst op een “huwelijk paradox” waarin het huwelijk minder vaak voorkomt dan vroeger, maar de waarde ervan lijkt belangrijker dan ooit. Dit leidt tot een groeiende kloof tussen getrouwde en ongehuwde mensen.

Hoewel het huwelijkscijfer in de afgelopen decennia drastisch is gedaald, zegt Wilcox dat mensen nu serieuzer nadenken over het aangaan van een huwelijk.

Hij gelooft echter dat de afname van het huwelijk deels te wijten is aan de moeilijkheid die alleenstaanden ervaren bij het vinden van geschikte partners voor het huwelijk.

In plaats van informeel te daten, moet de samenleving jongvolwassenen aanmoedigen om serieuzere relaties na te streven en zich voor te bereiden op het huwelijk, aldus Wilcox.

Het is ook belangrijk voor de samenleving om het idee te bevorderen dat het huwelijk een permanente verbintenis is die moet worden gewaardeerd en geëerd.

Wilcox benadrukt dat de overheid een rol kan spelen bij het veranderen van deze zorgwekkende trends door het elimineren van straffen voor ongehuwde stellen met kinderen die besluiten te trouwen.


Zie hier: succesvol huwelijk: trouw tussen je 28e en 32e.


Huwelijk en een sterk gezinsleven de sleutels zijn tot betekenis, bescherming tegen eenzaamheid en het nastreven van geluk

Kortom, ondanks de uitdagingen die het huwelijk en ouderschap vaak met zich meebrengen, gelooft Wilcox dat zowel mannen als vrouwen baat hebben bij trouwen en een gezin stichten.

Hij benadrukt dat sterke huwelijken voordelen bieden voor iedereen, van kinderen tot individuen en de samenleving als geheel.

Dit wordt verder uitgewerkt in zijn boek dat binnenkort uitkomt, getiteld “Get Married: Why Americans Must Defy the Elites, Forge Strong Families, and Save Civilization.”

Hij stelt dat huwelijk en een sterk gezinsleven de sleutels zijn tot betekenis, bescherming tegen eenzaamheid en het nastreven van geluk.


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie