, , ,

Top 10 meest luxe luchthavens ter wereld 2023

Top 10 meest luxe luchthavens ter wereld 2023

Meest luxe luchthavens ter wereld 2023

Waar ter wereld is er nog een beetje luxe te vinden als je een stukje gaat vliegen. Lees meer…


Lees hier ->>> mee over vliegen op deze website.


Top 10 meest luxe luchthavens ter wereld 2023

Bron: www.theluxurytravelexpert.com


10. Heathrow Airport, Londen, Verenigd Koninkrijk

London Heathrow is de grootste van de zes internationale luchthavens van Londen, de andere zijn Gatwick, Stansted, London City, Luton en Southend.

Met een recordaantal van 80 miljoen passagiers in 2019 (pre-covid), is Heathrow de zevende drukste luchthaven ter wereld wat betreft het totale passagiersverkeer.


9. Dubai International Airport, Verenigde Arabische Emiraten

Met 85 miljoen passagiers in 2019, Dubai International Airport is ’s werelds 3e drukste luchthaven ter wereld door passagiersverkeer (achter Atlanta en Beijing).

Als thuisbasis voor Emirates – de grootste A380- en B777-operator ter wereld – is het geen verrassing dat de luchthaven ook de meeste Airbus A380- en Boeing 777-bewegingen heeft van alle luchthavens ter wereld.

Dubai International is een enorme ruimte van bijna extragalactische afmetingen, aangezien het ongeveer 90.000 mensen in dienst heeft, indirect meer dan 400.000 banen ondersteunt en meer dan 26,7 miljard dollar bijdraagt ​​aan de wereldeconomie.


Zie hier de Top 10 drukste vliegvelden wereldwijd 2022.


8. Amsterdam Airport Schiphol, Nederland

Amsterdam Airport Schiphol is de belangrijkste internationale luchthaven van het hele land van Nederland, gelegen net ten zuiden van de hoofdstad Amsterdam.

De luchthaven – die in 2019 60 miljoen passagiers verwerkte – is de hub voor de belangrijkste luchtvaartmaatschappij van Nederland, KLM, en een belangrijke Europese hub voor Delta Air Lines en Jet Airways.

Wat Schiphol vanuit passagiersperspectief zo ​​handig maakt, is het single-terminal concept, waarbij alle faciliteiten zich onder één dak bevinden, uitstralend vanaf een centraal plein.

Schiphol biedt ook een breed scala aan recreatieve voorzieningen op Holland Boulevard: leer over Nederlandse kunst en cultuur bij een gratis tentoonstelling in een glazen paviljoen van het wereldberoemde Rijksmuseum, geniet van interactieve, op wetenschap gebaseerde activiteiten met uw kinderen in Nemo (Amsterdam’s meest beroemd wetenschapsmuseum), of kruip onderuit met een goed boek in de bibliotheek van de luchthaven.


7. Vancouver International Airport, Canada

Vancouver International Airport is de tweede drukste luchthaven in Canada achter Toronto Pearson International Airport, en IMHO, de beste luchthaven in Noord-Amerika (de luchthaven van San Francisco is ook niet slecht).

Het interieur van de luchthaven is voorzien van een uniek en bekroond op de West Coast geïnspireerd decor, waardoor de passagiers een eerste of laatste indruk krijgen van British Columbia met architectuur die het gevarieerde landschap en de mensen van British Columbia weerspiegelt.


Zie hier de Top 25 grootste steden van Canada.


6. Incheon International Airport, Seoul, Zuid-Korea

Incheon International Airport (ook wel Seoul-Incheon International Airport genoemd) ligt op een eiland net buiten de Zuid-Koreaanse hoofdstad en dient als hub voor Korean Air en Asiana Airlines.

De lichte en ultra-schone luchthaven, die in 2001 werd geopend, heeft een golfbaan, twee bioscopen, privé-slaapkamers, een ijsbaan, een casino (zij het niet op de luchthaven, maar op 2 minuten afstand bij het Hyatt Regency Hotel) en maar liefst zeven binnentuinen naast tal van culturele optredens.


5. Tokyo Haneda Airport, Japan

Haneda Airport of Tokyo Haneda Airport is één van de twee grote internationale luchthavens die de omgeving van Tokio bedient. De andere is Narita International Airport.

Haneda is met het openbaar vervoer in ongeveer 45 minuten verbonden met het hart van de Japanse hoofdstad. Her heeft verreweg de voorkeur boven Narita, dat meer dan twee uur rijden is.


4. Hamad International Airport, Doha, Qatar

Hamad International is geopend in 2014 naast de stad Doha en de glinsterende Arabische Golf.

Het is één van de meest architectonisch belangrijke en luxueuze openbare ruimtes ter wereld, met meer dan 360.000 vluchten en 30 miljoen passagiers per jaar.

Hoewel het ontwerp eigentijds is om de voortschrijdende groei van Qatar te weerspiegelen, is de luchthaven een eerbetoon aan het rijke culturele erfgoed en de natuurlijke omgeving van het land.


Zie hier de Top 10 meest vervuilde steden ter wereld 2023.


3. Hong Kong International Airport, China

Dit is de thuisbasis van luchtvaartmaatschappijen Cathay Pacific en Hong Kong Airlines.  Chek Lap Kok Airport is gebouwd op een kunstmatig eiland vlak bij Lantau Island in het westen van Hong Kong.

De luchthaven, ontworpen door de veelgeprezen Britse architect Sir Norman Foster, is sinds de opening in 1998 een van de meest populaire faciliteiten ter wereld geworden. Het ligt op vijf uur vliegen van de helft van de wereldbevolking.


2. Singapore Changi Airport, Singapore

Singapore Changi Airport, of kortweg Changi Airport, dient als de belangrijkste luchthaven voor Singapore en is uitgeroepen tot ’s werelds beste luchthavendoor Skytrax voor het 9e achtereenvolgende jaar.

Changi verblindt niet met architectonisch spektakel en ziet er van binnen zelfs een beetje afgeleefd uit. De inrichting is erg jaren 90 met vintage tapijten die grote delen van de terminals bedekken.

Maar het komt door de wereldwijde connectiviteit van de luchthaven, de efficiëntie van het uurwerk en een uitzonderlijk serviceaanbod.


1. Zürich Airport, Zwitserland

Zürich Airport, ook wel bekend als Kloten Airport, is de grootste internationale luchthaven van Zwitserland. Het is belangrijkste knooppunt van Swiss International Air Lines, die negen VIP-lounges in de faciliteit beheert.

Het is de beste luchthaven, simpelweg omdat het niet echt aanvoelt als een luchthaven. Ook omdat, zoals al het andere in Zwitserland, de luchthaven verbazingwekkend schoon is, verfijnd en modern.

Website: www.flughafen-zuerich.ch


Top 10 meest luxe luchthavens ter wereld 2023

  1. Zürich Airport, Zwitserland
  2. Singapore Changi Airport, Singapore
  3. Hong Kong International Airport, China
  4. Hamad International Airport, Doha, Qatar
  5. Tokyo Haneda Airport, Japan
  6. Incheon International Airport, Seoul, Zuid-Korea
  7. Vancouver International Airport, Canada
  8. Amsterdam Airport Schiphol, Nederland
  9. Dubai International Airport, Verenigde Arabische Emiraten
  10. Heathrow Airport, Londen, Verenigd Koninkrijk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie