Top 10 Onderdelen van auto’s die het meest worden gestolen

Top 10 Onderdelen van auto's die het meest worden gestolen
Top 10 Onderdelen van auto's die het meest worden gestolen

Onderdelen van auto’s die het meest worden gestolen

Het lijkt een ware plaag te worden: auto’s strippen. Het gaat vaak om onderdelen die bij botsingen vervangen moeten worden, zoals bumpers en koplampen. Dan zijn vooral auto’s waarvan er veel rondrijden de klos, zoals Fords, Opels en Volkswagens. De pakkans is laag, de schade loopt op in Nederland tot 400 à 500 miljoen euro per jaar. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over auto’s op deze website.


Top 10 Onderdelen van auto’s die het meest worden gestolen

Soms maken we het de diefjes ook wel makkelijk. De politie geeft aan dat er regelmatig gebruik gemaakt wordt van apparatuur waarmee het signaal van elektronische sleutels is op te vangen en te versterken. Hierna is de auto met gemak te openen.


Zie hier ->>> de tips van TrosRadar hoe je het de boeven lastiger kan maken.


10. Motorkap

Van RTLnieuws.nl: ‘Rotterdam waarschuwt autobezitters voor de diefstal van motorkappen. In de afgelopen week verdwenen er al tien stuks. Vooral die van de Peugeot 5008 zijn erg in trek.’


9. Accu

Je kunt accu, airbags, spiegels, wielen of bumpers bevestigen met een speciale bout met afbreekbare kop. Bij vastdraaien breekt de kop af en wat overblijft is niet met een sleutel los te draaien.


8. Emblemen en logo’s

Het zal niet meevallen om met name op de wat oudere auto’s logo’s en emblemen te beveiligen. In nieuwe auto’s heeft de fabrikant er vaak al wel rekening mee gehouden en ze aardig geïntegreerd in de carrosserie.


7. Airbags

Zie opmerkingen bij de accu.


6. Wielen en velgen

Hoe kun je voorkomen, of beter gezegd het moeilijker maken, dat je je wielen cq velgen niet kwijtraakt? Voor velgen zijn speciale slotbouten of -moeren te koop. Die vervangen één van de gewone bouten. De velg is dan alleen nog maar te verwijderen met een speciale sleutel.


5. Katalysator

Je vraagt je misschien af waarom de katalysator nu zo populair is? De katalysator levert goed geld op. Je kunt ze kwijt voor zo’n vijftig á honderd euro per stuk. Dat komt vooral door het laagje platina en palladium dat erop zit, deze edelmetalen zijn veel geld waard.

Vooral hybride auto’s zijn populair bij katalysatordieven. Deze bevatten vaak nog meer edelmetalen omdat de auto zuiniger is, zo blijft de katalysator schoner en levert hij meer geld op.

Zet je de katalysator daarom extra goed vast en laat je kenteken of VIN-nummer erin graveren.


4. Kentekenplaten

Gelukkig zijn er manieren om je kentekenplaat te beveiligen! De beste keuze is om kentekenplaten te bevestigen met speciale antidiefstalschroeven. Deze schroeven kunnen alleen met gecertificeerd gereedschap worden bevestigd, dit is dus iets wat je bij een autobedrijf moet laten doen.


3. Navigatiesysteem

Zorg voor een deugdelijk alarmsysteem!


2. Entertainmentsysteem

Heb je een auto in de hogere prijsklasse? Dan zijn je entertainmentsysteem en navigatiesysteem gewild. Deze gestolen goederen gaan ook regelmatig naar het buitenland om te worden geplaatst in een ouder model.


1. Koplampen

Met die hyper de hyper de luxe en dure lampjes van tegenwoordig zijn de koplampen het populairst. Laat je koplampen extra stevig vastzetten en zorg ervoor dat de motorkap niet zomaar met de handel kon worden geopend.


Top 10 Onderdelen van auto’s die het meest worden gestolen

  1. Koplampen
  2. Entertainmentsysteem
  3. Navigatiesysteem
  4. Kentekenplaten
  5. Katalysator
  6. Wielen en velgen
  7. Airbags
  8. Emblemen en logos
  9. Accu
  10. Motorkap