Top 10 Universiteiten die de meeste miljardairs voortbrengen

0
Top 10 Universiteiten die de meeste miljardairs voortbrengen
Top 10 Universiteiten die de meeste miljardairs voortbrengen

Universiteiten die de meeste miljardairs voortbrengen

Helemaal eerlijk is de lijst / titel niet. Er zijn ook een aantal ex-studenten die bij binnenkomst van de universiteit al miljardair waren. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over rijkdom op deze website.


Top 10 Universiteiten die de meeste miljardairs voortbrengen


9. Columbia University – 11 miljardairs


9. Princeton University – 11 miljardairs


9. University of California, Berkeley – 11 miljardairs


8. Massachusetts Institute of Technology – 14 miljardairs


Zie hier de Top 20 oudste universiteiten ter wereld.


7. University of Southern California – 15 miljardairs


6. Cornell University – 18 miljardairs


Zie hier de top 10 trends in het onderwijs 2021 in Nederland.


5. Universiteit van Mumbai – 20 miljardairs

De Universiteit van Mumbai, tot 1996 de Universiteit van Bombay of informeel Bombay University, opgericht in 1857, is een van de oudste universiteiten in India.

Op vier na hebben alle miljardair-alumni hun fortuin geërfd. hieronder de rijkste miljardair van Azië, Mukesh Ambani, die Reliance Industries runt, een conglomeraat met belangen in olie en gas, petrochemie en telecommunicatie. Mukesh Ambani en zijn broer Anil hebben bezittingen van hun vader geërfd, maar Mukesh heeft het fortuin enorm uitgebreid.

Uitzonderingen zijn de op een na rijkste Mumbai-alumnus, Uday Kotak, die een van India’s grootste banken in de particuliere sector heeft opgericht en bestuurt.


Zie hier de Top 100 beste universiteiten in de wereld 2023 – QS World University Rankings.


4. Yale universiteit – 21 miljardairs

De Yale-universiteit (Yale University) is een van de hoogst aangeschreven particuliere universiteiten van de Verenigde Staten. De universiteit is in 1701 in Killingworth gesticht als de Collegiate School.

De oprichter was Abraham Pierson, tevens de eerste rector. In 1716 werd de school verplaatst naar New Haven en, met de genereuze giften van Elihu Yale, kreeg de school in 1718 de naam Yale College.

De snoeperfgenamen John, Valerie en Victoria Mars, evenals olie-erfgenamen Lee, Edward, Robert en Sid Bass bezochten Yale. In 2018 deed Edward Bass een gift van $ 160 miljoen aan de universiteit om het Peabody Museum te renoveren.

Andere opmerkelijke miljardairs zijn onder meer Alibaba-medeoprichter en Brooklyn Nets-eigenaar Joe Tsai en Stephen Schwarzman, CEO van investeringsmaatschappij Blackstone. Yale’s nieuwste miljardair is Paul Sciarra, die de 10-cijferige grens overschreed na de verkoop van zijn aandelen.

Website: www.yale.edu


2. Stanford University – 28 miljardairs

De Leland Stanford Junior University, beter bekend als de Stanford-universiteit of kortweg Stanford, is een Amerikaanse universiteit. De universiteit wordt gefinancierd met privé-gelden, en is een van de topuniversiteiten van de VS: rijk en succesvol, en onderzoek en onderwijs staan bijzonder goed aangeschreven.

De milardairs zijn bijvoorbeeld de Colombiaan David Velez, die Nubank uitbouwde tot de meest waardevolle digitale bank ter wereld. Ook Baiju Bhatt en de in Bulgarije geboren Vlad Tenev, wiens handelsplatform Robinhood zijn miljardair en ex-studenten. Een andere afgestudeerde van Stanford is Yahoo-medeoprichter Jerry Yang.


2. University of Pennsylvania – 28 miljardairs

De Universiteit van Pennsylvania, ook wel bekend als UPenn of Penn, is een universiteit in Philadelphia, Pennsylvania. De universiteit behoort tot de Ivy League en geldt als een elite-universiteit. Een van de meest toonaangevende onderdelen van de universiteit is de Wharton School, een businessschool.

Voormalig president Donald Trump en Elon Musk zaten op Upenn. Ook Lance Gokongwei, de CEO van het Filippijnse conglomeraat JG Summit en durfkapitalist Gary Lauder bezochten deze universiteit. Zijn fortuin komt voort uit cosmetica-imperium Estée Lauder, dat zijn grootmoeder oprichtte.

Website: www.upenn.edu


1. Harvard University – 29 miljardairs

De Harvard-universiteit is een Amerikaanse particuliere universiteit die hoofdzakelijk in Cambridge (Massachusetts) is gevestigd. Het is één van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld.

Harvard heeft zeer hoge toelatingseisen voor (aspirant-)studenten, hoge collegegelden, hoge salarissen voor hoogleraren en een grote kans op een uitstekend betaalde baan na het afstuderen.

De universiteit weet vele gerenommeerde wetenschappers als hoogleraar binnen te halen, die elders in de Verenigde Staten of daarbuiten naam hebben gemaakt, waaronder verschillende Nobelprijswinnaars.


Zie hier de Top 20 beste landen ter wereld voor hoger onderwijs 2022.


Voorbeelden van de miljardairs: Bitcoin-tweeling Cameron en Tyler Winklevoss, en voormalig CEO van Goldman Sachs Lloyd Blankfein. Maar de twee rijkste niet-gediplomeerde alumni van Harvard komen uit andere sectoren.

Dit is bijvoorbeeld Steve Ballmer, eigenaar van de Los Angeles Clippers, van $ 68,7 miljard. Zijn vermogen komt voort uit zijn tijd aan het roer van Microsoft

Ook de Braziliaanse investeringsbankier Jorge Paulo Lemann met zijn nettowaarde van $ 16,9 miljard studeerde tijdelijk aan Harvard. Hij heeft zijn geld te danken heeft aan slimme deals in de voedings- en drankenindustrie. De portefeuille van zijn bedrijf omvat belangen in Anheuser- Busch InBev en Kraft Heinz.

Website: www.harvard.edu


Vraag en antwoord: Wat kost studeren in Nederland?.


Geef een reactie