Top 10 van meest onmisbare apparaten in huis

Top 10 van meest onmisbare apparaten in huis
Top 10 van meest onmisbare apparaten in huis

Top 10 van meest onmisbare apparaten in huis

In slechts enkele decennia zijn onze levens flink veranderd. Aan het begin van de 20e eeuw zag het dagelijks leven er heel anders uit dan tegenwoordig. Mannen gingen buitenshuis aan het werk terwijl de vrouwen thuisbleven om voor de kinderen te zorgen en het huishouden te doen.

En dat was een flinke klus. Er was nog geen wasmachine, vaatwasser, stofzuiger, magnetron of stoomreiniger in het huishouden en al die vervelende huishoudelijke klusjes werden, voornamelijk door vrouwen, met de hand gedaan.


Zie hier ->>> nog vele andere top 10’s.


Gelukkig is dat nu wel anders. Huishoudelijke taken worden steeds eerlijker verdeeld in het gezin en met alle apparaten van tegenwoordig zijn deze taken een stuk eenvoudiger geworden. Deze 10 apparaten zouden wij in elk geval nooit meer willen missen!


10. Stoomreiniger

Stoomreinigers zijn de laatste jaren enorm populair geworden en met goede reden! Een stoomreiniger is ideaal voor alle vervelende schoonmaakklusjes in huis.

Vlekken in het tapijt of in de bank worden met een stoomreiniger hygiënisch verwijderd, maar ook het reinigen van tegels, het dweilen van laminaat en het verwijderen van vieze vlekken is met een stoomreiniger een makkie.


9. Grasmaaimachine

Iedereen met een groot gazon is ongetwijfeld ontzettend dankbaar voor de uitvinding van de automatische grasmaaimachine. Stel je eens voor dat je het hele gazon met regelmatig met een eenvoudige handmatige grasmaaier zou moeten onderhouden?

Tegenwoordig zijn er zelfs robotgrasmaaiers die de klus nog eenvoudiger hebben gemaakt.


8. Droger

Alhoewel een droger lang niet voor alle was geschikt is, neemt het apparaat toch erg veel werk uit handen in het huishouden. De natte was hoeft niet langer meer over de lijn te worden gehangen, maar wordt efficiënt gedroogd in een machine.

Je kunt daarbij zelfs instellen of de was kurkdroog en kreukvrij moet zijn. Voor delicate was is het een no-go, maar voor handdoeken, lakens, sokken en broeken is een droger een fantastische uitvinding!


7. Keukenmachine

Koken is tegenwoordig efficiënter dan ooit met alle handige keukentools die we tot onze beschikking hebben in de keuken. De meest fantastische uitvinding daarvan is ongetwijfeld de keukenmachine.

Dit relatief eenvoudige apparaat biedt uitkomst bij snijden, hakken, kneden, mengen, doseren en nog heel veel meer. Dat spaart heel wat energie uit tijdens het bereiden van de maaltijden.


6. Magnetron

Het is gek om je te realiseren dat de magnetron nog niet eens zo lang in ons leven is. Pas in de jaren ’70 van de vorige eeuw werden magnetrons beschikbaar voor thuisgebruik en het duurde nog vele jaren voor het apparaat gemeengoed was in huishoudens.

Veel mensen stonden er argwanend tegenover, maar we kunnen niet ontkennen dat ons leven door de magnetron een stuk makkelijker is geworden. Magnetrons zijn ideaal voor het opwarmen van maaltijden en snacks en daardoor echt een uitkomst in deze hectische tijden.


5. Vriezer

Het gemiddelde huishouden beschikte eerder over een koelkast dan een vriezer. Het is echter lastig om je voor te stellen hoe we ooit zonder vriezer in huis hebben geleefd. Een vriezer is ideaal voor het bewaren van ijsblokjes, pizza’s en resten van maaltijden.

Vriezers zijn heel waardevol bij het voorkomen van voedselverspilling en een keuken zonder vriezer, of op zijn minst een vriesvak, is ondenkbaar. Waar zouden we onze ijsjes moeten laten?


4. Vaatwasser

Als je mensen vraagt welke klus in het huishouden ze het meest vervelend vinden, staat de afwas vaak op nummer 1.

De afwas doen is een ondankbare klus: binnen enkele tellen staat er alweer nieuwe vaat op het aanrecht en binnen enkele uren kun je van voren af aan beginnen. Gelukkig is dat voor de meeste mensen nu verleden tijd door de vaatwasser.


3. Stofzuiger

We moeten er nu niet aan denken om ons hele huis dagelijks te moeten reinigen met een stoffer en blik of een bezem. Toch was dit heel lang de realiteit. Gelukkig deed toen de stofzuiger zijn intrede en werd het schoonmaken van het huis ineens een stuk minder zwaar.

Tegenwoordig is het huishouden nog makkelijker geworden door de populariteit van de robotstofzuiger. Je hebt er praktisch geen omkijken meer naar.


2. Wasmachine

Het wassen van kleding op de hand is een afschuwelijke klus die veel tijd kost en fysiek ontzettend zwaar is. Het is onvoorstelbaar dat mensen wereldwijd dit hebben moeten doen of nog steeds dagelijks doen. Wij zijn elke dag nog dankbaar voor de uitvinding van de wasmachine.


1. Koelkast

Ons leven had er heel anders uitgezien zonder de uitvinding van de koelkast. Door de koelkast hebben we altijd een goede voorraad aan verse producten in huis. We kunnen koken met mooie ingrediënten die lang goed blijven en we zijn altijd voorzien van eten en drinken in huis.

Bovendien helpt een koelkast enorm in de strijd tegen voedselverspilling én kunnen we onze maaltijden voorbereiden voor drukke dagen. De koelkast is echt een onmisbaar apparaat in onze moderne levens.