Waarom overstappen op VPS of Dedicated Hosting?

0
Waarom overstappen op VPS of Dedicated Hosting?
Waarom overstappen op VPS of Dedicated Hosting?

Waarom overstappen op VPS of Dedicated Hosting?

Als je een hostingpakket kiest, heb je de keuze uit vele mogelijkheden. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. We kennen bijvoorbeeld Shared Hosting, Dedicated Hosting en Virtual Private Hosting (VPS).

Al deze hostingpakketten hebben natuurlijk voor- en nadelen. Als startend bedrijf, ZZP’er of voor de verenging of je hobby kun je prima uit de voeten met een Shared Hosting pakket. Zo’n pakket is niet duur, maar als je meer en meer gebruikers krijgt of bijvoorbeeld zelf software wilt ontwikkelen, is het verstandig om te kijken naar de andere twee opties.


Lees hier ->>> meer over techniek en hier ->>> meer over internet op deze website.


Waarom overstappen op VPS of Dedicated Hosting?
Waarom overstappen op VPS of Dedicated Hosting?

Overstappen op VPS (Vitual Private Server)…

VPS is een prima optie voor als je meer wilt dan een eenvoudige website hosten.  Zo’n VPS is bijvoorbeeld heel handig als je meerdere websites beheert met veel verkeer. Je hebt veel meer bandbreedte en schijfruimte om al het verkeer in goede banen te geleiden.

Je kunt van alles en nog niks installeren, verwijderen en aanpassen op je VPS. Met je VPS kies je zelf welk besturingssysteem en software je gebruikt. Ook kun je er prima websites en nieuwe software testen.

Het is wel zo dat je bij VPS de server deelt met anderen. Op zich is dat geen probleem, want deze server is weer opgedeeld in meerdere op zichzelf staande virtuele servers. Het mooie is dat je zo geen geheugen, processorkracht of schijfruimte hoeft te delen. Deze servers werken namelijk onafhankelijk van elkaar. Je hebt daarom geen last van die andere gebruikers.

Het andere mooie van een VPS is dat je je niet hoeft bezig te houden met het fysieke onderhoud en de beveiliging van de server. VPS is daarom een prima oplossing voor webhosting tegen een betaalbare prijs.


…of overstappen op Dedicated Hosting.

Natuurlijk kun je hierna altijd weer opschalen naar Dedicated Hosting. Met Dedicated Hosting heb je nog veel meer rekenkracht en snelheid tot je beschikking dan bij shared hosting of een eigen VPS.

Je krijgt met Dedicated Hosting een server volledig voor jezelf. De server draait enkel en alleen voor en door jouw en je applicaties. Je krijgt daarmee beschikking over de hardware van de server met eigen processoren, RAM geheugen en SSD’s.

Een Dedicated server huren is natuurlijk wel wat duurder dan een VPS. Dit komt omdat je met Dedicated Hosting zeer uitgebreide softwareprogramma’s met grote databases, veel opslagruimte met zeer fors geheugen en plenty websites kunt draaien.

Zie: