, , ,

Grootste blunder scheidsrechter aller tijden – Een top 10 met beeld

Grootste missers van een scheidsrechter aller tijden

Grootste blunder scheidsrechter aller tijden

Nederlandse inbreng hier? Zeker, met Charles Corver, die één van de meest verschrikkelijke overtredingen aller tijden zo goed als onbestraft laat. Lees en kijk meer.


Lees hier ->>> meer over voetbal op deze website.


Top 10 – Grootste blunder scheidsrechter aller tijden


10. Jorge Larrionda: Duitsland – Engeland (27 juni 2010, Wereldkampioenschap)

De Engelsen staan met 2-1 achter in de eerste ronde van de knock-outfase. Frank Lampard, Chelsea, schiet de bal op de onderkant van de lat.

De bal stuit achter de doellijn en kaatst het veld weer in. Scheidsrechter Jorge Larrionda en zijn assistent Mauricio Espinosa hebben het nooit gezien. Later zullen de Duitsers nog twee doelpunten maken… Maar wat als?


9. Stuart Attwell: Watford – Reading (20 september 2008, Premier League)

Het doelpunt wat nooit een doelpunt is geweest. Scheidsrechter Attwell heeft echt een complete black-out.


8. Graham Poll: Kroatië – Australië (22 juni 2006, Wereldkampioenschap)

Poll vergeet Josip Simunic uit Kroatië weg te sturen. Hij doet dit pas nadat hij hem zijn derde gele kaart presenteert.


7. Mark Clattenburg: Manchester United v Tottenham (4 januari 2005, Premier League)

De stand is 0 – 0 en de wedstrijd is bijna gespeeld. Carroll van Tottenham knalt de bal van eigen helft op het doel van Manchester. De keeper weet de bal nog net te pakken, maar wel achter de doellijn. Scheidsrechter Clattenburg en assistent Ron Lewis hebben het nooit (willen?) zien. Geen doelpunt dus.


6. Yung Joo Kim: Brazilië – Turkije (3 juni 2002, Wereldkampioenschap)

Als Brazilië met 2-1 voorstaat geeft de Koreaanse scheidsrechter Yung Joo Kim Hakan Unsal een tweede gele kaart. Dit nadat hij de bal in het gezicht van de Braziliaan Rivaldo lijkt te hebben geschopt. In werkelijkheid raakt hij het been van Rivaldo, maar die grijpt naar zijn gezicht.

Hij geeft later toe dat hij de scheids voor de gek heeft gehouden en krijgt een boete van € 5.250,- voor zijn bedrog.


Top 5 – Grootste blunder scheidsrechter aller tijden


5. David Elleray: Middlesbrough – Chesterfield (13 april 1997, FA Cup)

Middlesbrough staat met 2 – 1 achter en Howard schiet in de 68e minuut op doel. Ook weer onderkant lat, de bal stuit achter doellijn en springt het veld weer in. En de scheidsrechter: niet gezien natuurlijk…


4. Karl-Josef Assenmacher: Nederland – Engeland (13 oktober 1993, WK Kwalificatie)

Engeland heeft een overwinning in Rotterdam nodig om kwalificatie voor het WK in de VS af te dwingen.

David Platt lijkt te gaan scoren maar Ronald Koeman haalt hem ongenadig neer. Geen penalty, terwijl de overtreding duidelijk binnen de zestien is. Uiteindelijk verliezen de Engelsen met 2 – 0.


Top 3 – Grootste blunder scheidsrechter aller tijden


3. Ali Bin Nasser: Argentinië – Engeland (22 juni 1986, Wereldkampioenschap)

Engeland staat tegenover Argentinië in de kwartfinale van het WK in Mexico-Stad. De oorlog om de Falklands is nog vers in het geheugen, een oorlog waarin de Argentijnen zijn vernederd.

En daar was het ‘Handje van God’. Maradonna slaat met zijn linkerhand de bal in het doel.


2. Charles Corver: West-Duitsland – Frankrijk (8 juli 1982, Wereldkampioenschap)

Dit was werkelijk waar een titanenstrijd in Sevilla. Met de stand op 1-1 speelt de Franse aanvoerder Michel Platini de bal op invaller Patrick Battiston. En wat er daarna gebeurde, zal één van de smerigste overtredingen aller tijden worden.

De Duitse keeper Harald Schumacher stormt van de doellijn af, mist de bal en raakt Battiston. Deze raakt bewusteloos. Hij krijgt zuurstof toegediend op het veld en raakt later in coma. Hij verliest twee voortanden en loopt een beschadigde wervel op.

De trots van Nederland, scheidsrechter Corver, geeft niet eens een vrije trap, alleen een gele kaart. Schumacher neemt vervolgens de doeltrap en het spel gaat vrolijk verder. Duitsland wint ook nog een keer de strafschoppen en mag een ronde verder.

 


1. Clive Thomas: Brazilië – Zweden (3 juni 3 1978, Wereldkampioenschap)

Met de score op 1 – 1 in opening van het WK in Brazilië in Buenos Aires is er geen vuiltje aan de lucht voor Brazilië. Zico lijkt met zijn late kopbal de wedstrijd te gaan beslissen.

Het mocht niet zo zijn. Tot ieders verbazing, keurde scheidsrechter Clive Thomas het doelpunt af. Niet voor een overtreding, maar omdat de tijd was verstreken terwijl de bal in de lucht was.

https://youtu.be/S0JFuWqwFg4

Thomas was ook al geen vriend van Nederland en Willem van Hanegem in het bijzonder. Hij keurde in 1972 een beslissend doelpunt van Feijenoord af in de slotminuten van de kwartfinale voor de Europacup I tegen Benfica.

Ook stuurde Thomas zowel Johan Neeskens als Willem van Hanegem met rood van het veld tijdens het EK in 1976. Dit terwijl hij vele smerige Tsjechoslawaakse overtredingen op met name Johan Cruyff onbestraft liet. Bovendien viel de 2-1 uit een counter, die ontstond na een overtreding op Cruyff die door Thomas niet gezien werd.

In het tv-programma Andere Tijden biedt Thomas zijn excuses aan voor zijn slechte prestatie die wedstrijd. Met name voor zijn blunder voorafgaand aan het tweede doelpunt van de Oost-Europeanen. ‘Sorry, Holland. Dat was een fout van mij. Mijn fout heeft jullie de titel gekost.’


Zie hier wie speelden de meeste voetbalwedstrijden in 21ste eeuw?