We worden maar ouder in Nederland

0
Geld maakt ouderen niet gelukkig
Geld maakt ouderen niet gelukkig

We worden maar ouder in Nederland

Er lijkt maar geen eind aan te komen: we worden maar ouder en ouder in ons Nederland. Het gaat zo goed met ons welzijn en onze welvaart dat de levensverwachting van een 65-jarige met ruim 5,5 jaar is gestegen in iets meer dan 75 jaar. Is dat dan allemaal lang leve de lol en hosanna? Nee, want dat betekent ook dat we weer langer moeten doorwerken als we ouder worden. Lees meer over de vergrijzing van Nederland…

Geld maakt ouderen niet gelukkig
Geld maakt ouderen niet gelukkig

Lees hier->>> meer interessante en aardige artikelen over leeftijd op deze website


We worden maar ouder in Nederland

Het Centraal Bureau van Statistieken, het CBS, denkt dat de levensverwachting van de gemiddelde Nederlander op 65-jarige leeftijd 20,63 jaar zal zijn in 2024. We hebben dit getalletje nodig om de toekomstige AOW-leeftijd vast te berekenen.

We worden maar ouder
CBS

In de nieuwste prognose van het CBS is de levensverwachting weer iets hoger dan in de prognose van 2017. Van 20,59 naar eerder genoemde 20,63 jaar en dat is dus ongeveer een verschil van een halve maand. Wat helpt bij deze cijfers is onder andere dat de oudere dames onder ons minder last hebben van longkankersterfte.


De CBS-prognose en de AOW
In november 2017 heeft de regering besloten dat de AOW-leeftijd in 2023 gelijk blijft aan die van 2022, oftewel 67 jaar en 3 maanden. Met deze door het CBS gemaakte prognose van de levensverwachting van 65-jarigen wordt in 2024 de AOW-leeftijd voor 2024 vastgesteld.

Bron: CBS
Bron: CBS

Dit zijn en blijven prognoses
Het CBS geeft aan dat ze gebruik maken van een model, en we weten dat een model niet de werkelijkheid hoeft te zijn. ‘Dat model gaat ervan uit dat op lange termijn de stabiele, dalende trend in de sterftekansen in West-Europa zal doorzetten.’ aldus het CBS.

 

Bron en meer informatie: CBS: Prognose levensverwachting 65-jarigen, 1 november 2018


 

Geef een reactie