Facebookgebruikers worden ouder

0
Facebookgebruikers worden ouder
Facebookgebruikers worden ouder

Facebookgebruikers worden ouder

Maakt dat sociaal genetwerk je nu depressief of is het nu juist goed voor je? Een onderzoek van de University of California San Diego werpt  nieuw licht op dit onderwerp.

Zij deden een studie naar wel 12 miljoen Facebookgebruikers en beantwoorden de vraag positief. Ja, je wordt zelfs ouder als je een geregelde Facebookgebruiker bent! Lees meer over hoe je ouder wordt door Facebook te gebruiken…


Lees hier ->>> meer over sociale media op deze website…


Facebookgebruikers worden ouder

We find that people with more friends online are less likely to die than their disconnected counterparts.

Uit: Online social integration is associated with reduced mortality risk

Zo, het kan maar even duidelijk zijn. Gewoon op Facebook actief worden en je pikt er gewoon weer een paar maandjes bij op deze aarde. Wat het belangrijkste is, wat ook weer blijkt uit dit onderzoek, is dat je een aantal fijne mensen om je heen verzamelt.


Zie hier de Top 30 populairste Instagram hotspots 2022 volgens Seeders.


Dat heet met een mooi woord: een sociaal netwerk. Stel dat je off-line al vrienden en vriendinnen hebt, dan zorg Facebook er voor dat de band wordt versterkt met deze mensen. De combinatie van de contacten off- en on-line zorgen voor het positieve effect op je leeftijd.


Zie hier: Nederlandse kinderen zitten weer meer achter een beeldscherm.


Hoe onderzoek je zo iets als leeftijdsverwachting en Facebook

Het onderzoek vergeleek de activiteiten op Facebook van mensen in een periode van zes maanden. De vergelijking ging tussen mensen die in die periode overleden en mensen dit vrolijk doorleefden.


Zie hier de Top 10 digitale gezondheidstrends 2023.


Zij moesten overigens geboren zijn tussen 1945 – 1989. De gemiddelde Facebookgebruiker blijkt dan 12 procent minder kans te hebben om te overlijden. In combinatie met de andere type van contact, off-line, is de relatie het sterkst.


Wist je dat gebruik sociale media gekoppeld wordt aan slechte lichamelijke gezondheid.


Is vriendschap een illusie?

Nou, het hangt er maar vanaf hoe je vriendschap definieert. Maar ook uit dit onderzoek blijkt dat je er wel weer ouder van wordt. Vriendschap in combinatie met het gebruik van Facebook lijkt ook nog eens een kleine levensbonus te geven.


Zie hier de top 20 populairste sociale media platformen 2021 (maandelijks actieve gebruikers).


Bron en meer informatie: William R. Hobbsa, Moira Burked, Nicholas A. Christakise en James H. Fowlera, Online social integration is associated with reduced mortality risk, PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences), 15 september 2016


Zie hier


Facebook niet langer in Top 10 meest gebruikte Apps 2022 in de VS (Top 50)


Geef een reactie