5 tips voor het uitzoeken van je eerste kunstvoorwerp

5 tips voor het uitzoeken van je eerste kunstvoorwerp
5 tips voor het uitzoeken van je eerste kunstvoorwerp

5 tips voor het uitzoeken van je eerste kunstvoorwerp

Ben jij het zat om naar die kale muur te kijken? En vind je dat die oude lamp wel kan worden ingeruild voor iets anders? Dan is dit hét moment om eens na te denken om kunst aan te schaffen voor jouw woning of kantoor.

Of je nu een ware kunstliefhebber bent of voor het eerst een kunststuk gaat uitkiezen is om het even. We hebben allemaal een eigen smaak en voor iedereen is er een kunstvoorwerp dat perfect bij diegene past.

Om jou te helpen met het voor het eerst uitzoeken van kunst geven we je in dit artikel 5 tips, waardoor jij tot het kunstartikel van je dromen komt. 


Lees hier ->>> meer over kunst op deze website…


  1. Wat vind je echt mooi?

Kunst kopen gaat over het algemeen niet over één dag ijs. Het is namelijk meer dan alleen iets leuks voor aan de muur. Het is daarom handig voor jezelf zoveel mogelijk kunst te zien, zodat je er achter kunt komen wat voor kunst jij het mooiste vindt.

Ga naar musea of een kunstgalerij en ontdek waar jij warm van wordt of waar je volledig op afknapt. Na afloop is er vast een kunstvoorwerp dat in jouw hoofd is blijven hangen, waardoor jij een stuk beter weet wat je precies mooi vindt. 


  1. Het budget

Natuurlijk hangt er aan kunst een prijskaartje. Wat betreft kunst kun je het dan ook zo gek mogelijk maken als je zelf wilt. Daarom is het handig vooraf een budget in je hoofd te hebben, waardoor je een beter beeld hebt van wat wel en niet mogelijk is. 


  1. Laat je informeren

Jouw eerste aankoop is een heel belangrijke. Het is al lastig genoeg om zelf voldoende informatie bij elkaar te schaffen. Het is daarom verstandig iemand in jouw omgeving te raadplegen die ook gek op kunst is.

Deze persoon kan jou ongetwijfeld het nodige vertellen, waardoor jij een beter beeld krijgt van de mogelijkheden. Wellicht geeft deze persoon je dusdanig goede ideeën, waar je voorafgaand aan dit gesprek nog nooit over na hebt gedacht. 


  1. Zorg voor een authentiek kunstvoorwerp

We zijn het allemaal eens dat kunst authentiek en uniek moet zijn. Een kopie of vervalsing van een origineel exemplaar telt eigenlijk niet helemaal mee.

Voordat jij overgaat tot de aankoop van jouw gekozen kunstvoorwerp, is het handig aan de kunstenaar te vragen of er wellicht een echtheidscertificaat aanwezig is. Zo weet je zeker dat je een waardevol product in huis haalt. 


  1. Het transport 

De kans is aanwezig dat jij ergens anders in Nederland of op de wereld het kunstvoorwerp van je dromen tegenkomt. Laten we voorop stellen dat het fantastisch is dat je iets hebt gevonden waar je helemaal blij van wordt.

Let echter wel op dat dit voorwerp ook nog naar jouw huis of kantoor moet komen. Daarin is het belangrijk rekening te houden met het transport en te achterhalen wat het prijskaartje en de levertijd hiervan is.

Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan, waarbij je straks meer hebt betaald voor het vervoer dan voor het kunstvoorwerp zelf.