Best verkopende schrijver aller tijden is Shakespeare – De Top 10

0
Best verkopende schrijver aller tijden is Shakespeare - De Top 10
Best verkopende schrijver aller tijden is Shakespeare - De Top 10

Best verkopende schrijver aller tijden

Ze verkochten er soms miljarden. Overigens was een enkele schrijver ook verplichte kost, zodat de cijfers kunstmatig zijn opgekrikt. Doet er verder niet toe, zie hier de tien best verkopende schrijver aller tijden.

 

Best verkopende schrijver aller tijden is Shakespeare - De Top 10
Best verkopende schrijver aller tijden is Shakespeare – De Top 10

Lees hier ->>> meer interessante artikelen over boeken op deze website…


Top 10 best verkopende schrijver aller tijden


10. Eiichiro Oda – 450 miljoen

(Kumamoto, 1 januari 1975 – )

Eiichiro Oda op Bol.com

Oda publiceert in 1993 zijn eerste zelfstandig getekende werk, Kami kara mirai no Present (geschenk van god). In datzelfde jaar kreeg Oda bij een andere tekentalentwedstrijd een prijs voor zijn manga Ikki Yakou en is hij door het Weekly JUMP Team als groot talent ontdekt. Hij verhuist naar Tokio om daar als assistent van Nobuhiro Watsuki (Rurouni Kenshin) te werken. Intussen publiceerde hij de twee shortstory’s Monsters en Romance Dawn. De manga One Piece was voor hem de grote doorbraak.


9. J.K. Rowling – 500 miljoen

(Yate bij Bristol, 31 juli 1965)

Joanne Rowling is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen. Er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van de Potter-serie verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-films, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad.


8. Dr. Seuss – 600 miljoen

(pseudoniem van Theodor Seuss Geisel; Springfield, 2 maart 1904 – San Diego, 24 september 1991)

Dr. Seuss was kinderboekenschrijver, dichter, en tekenaar. Hij publiceerde in zijn leven in totaal meer dan 60 boeken. Tot zijn bekendste werken behoren De kat met de hoed (The Cat in the Hat), Horton Hears a Who! en How the Grinch Stole Christmas. Seuss werkte tevens als tekenaar voor reclamecampagnes van onder andere Flit en Standard Oil.


7. Barbara Cartland – 600 miljoen

(Edgbaston, Birmingham, 9 juli 1901 – Hatfield, Hertfordshire, 21 mei 2000)

Dame Mary Barbara Hamilton Cartland was een succesvol romanschrijfster, gespecialiseerd in historische liefdesthema’s.


6. Georges Simenon – 500 tot 700 miljoen

(Luik, 13 februari 1903 – Lausanne, 4 september 1989)

Simenon was een Franstalige Belgische schrijver. Simenon werd bij het grote publiek vooral bekend als de schrijver van 75 detectiveromans en 28 korte verhalen over Maigret. Daarnaast schreef hij nog eens 136 psychologische romans en honderden andere verhalen en novellen.


Top 5 best verkopende schrijver aller tijden


5. Danielle Steel – 500 tot 800 miljoen

(New York, 14 augustus 1947)

Steel is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).


4. Harold Robbins – 750 miljoen

Robbins publiceerde meer dan 30 boeken, die zijn vertaald in 32 talen. De schrijver zou heel regelmatig getrouwd zijn, volgens sommige bronnen minstens zes maal. Zelfs zijn vriend Dick Delson beweerde het aantal huwelijken niet exact te weten. Robbins erkende enkel drie huwelijken. Hij beweerde op jonge leeftijd getrouwd te zijn met een Chinese danseres. Deze dam stierf op hun trouwdag aan psittacosis na gebeten te zijn door een besmette papegaai.


Top 3 best verkopende schrijver aller tijden


3. Mao Zedong – meer dan 2 miljard

(Shaoshan, 26 december 1893 – Peking, 9 september 1976)

Mao Zedong was een Chinees rebellenleider, dictator, partijleider en grondlegger van de Volksrepubliek China. Een van Mao’s naaste medewerkers, maarschalk Lin Biao, publiceerde in 1966 het boekje Citaten van voorzitter Mao. Dit boekje, dat korte uitspraken van Mao zou de geschiedenis ingaan als het Rode Boekje. Linkse studenten begonnen het Rode Boekje als een heilig geschrift te beschouwen. Het is zo een politieke inspiratiebron voor vele linkse groepen geworden. Ook was het verplichte kost voor Chinezen zelf.


2. Agatha Christie – 3 miljard

(Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976)

Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.


1. Shakespeare – 2 tot 4 miljard

(Stratford-upon-Avon, ± 23 april OS 1564, gedoopt 26 april 1564 – aldaar, 23 april OS 1616)
Alle werken van Shakespeare op Bol.com

William Shakespeare is de grootste schrijver die Engeland ooit heeft voortgebracht. Dit niet alleen vanwege de kwaliteit van zijn werken, maar ook vanwege zijn enorme invloed op de Engelse taal. Er zijn nog steeds honderden woorden, uitdrukkingen en citaten aan hem zijn toe te schrijven. Hij schreef 154 sonnetten en een aantal langere gedichten. Ook is hij de eerste moderne toneelschrijver. Zijn toneeloeuvre bestaat uit 38 werken, verdeeld over drie genres. Deze zijn tragedies, historische stukken en komedies over tijdloze, universele thema’s die tot op de dag van vandaag gebruikt worden.