Beste betaalde sporters in de laatste 10 jaar – De Top 10

Beste betaalde sporters in de laatste 10 jaar - De Top 10
Beste betaalde sporters in de laatste 10 jaar - De Top 10

Beste betaalde sporters in de laatste 10 jaar

De verdiensten van topsporters zijn in de loop der jaren enorm gestegen. Deze 10 heren verdienden samen ruim 6 miljard dollar. De salarissendeals, sponsordeals, licentie-inkomsten, tv-contracten en prijzengeld worden maar meer en meer. Deze ranglijst is opgesteld door Forbes. Zij hebben de voorgaande inkomstenbronnen bij elkaar opgeteld.


Lees hier ->>> meer over sport op deze website…


Beste betaalde sporters in de laatste 10 jaar - De Top 10
Floyd Mayweather jr. – Beste betaalde sporters in de laatste 10 jaar – De Top 10

Top 10 – Beste betaalde sporters in de laatste 10 jaar


10. Lewis Hamilton, $ 400 miljoen

Hamilton heeft zes keer het F1 Wereldkampioenschap gewonnen. Hamilton verdiende alleen al in 2019 $ 55 miljoen, waarvan ongeveer $ 10 miljoen afkomstig was van sponsordeals.


9. Kevin Durant, $ 425 miljoen

Deze Amerikaanse basketbalspeler behaalt zijn inkomsten uit salaris en sponsordeals. De tienvoudige NBA All Star sloot zich aan bij de Brooklyn Nets in 2019 om daar voor enorm veel geld het team NBA kampioen te maken.


8. Manny Pacquiao, $ 435 miljoen

Manny Pacquiao is niet alleen een bokser, maar ook senator in de Filipijnen. De 25 pay-per-view-gevechten van de 41-jarige hebben gezamenlijk meer dan $ 1,2 miljard aan inkomsten opgebracht. Zo verdiende hij honderden miljoenen voor zijn gevecht met Floyd Mayweather.


7. Phil Mickelson, $ 480 miljoen

Mickelson, Lefty, heeeft alle grote golftornooien gewonnen, behalve de US Open. Hij verdient overigens veel meer met sponsordeals dan met prijzengeld.


6. Tiger Woods, $ 615 miljoen

Tiger Woods is één van de grootste golfers aller tijden. Net als Mickelson zijn de grootste inkomstenbronnen de sponsordeals. In 2019 verdiende hij $ 54 miljoen aan deze deals en $ 9,9 miljoen aan prijzengeld. Tiger Woods is het uithangbord van onder andere Nike en Rolex.


Top 5 – Beste betaalde sporters in de laatste 10 jaar


5. Roger Federer, $ 640 miljoen

Federer is één van de grootste tennisspelers aller tijden. Hij heeft al jarenlang mooie deals met merken als Nike, Credit Suisse, Rolex en Wilson. In 2018 tekende hij ook een contract van $ 300 miljoen met het Japanse kledingmerk Uniqlo.


4. LeBron James, $ 680 miljoen

James is niet alleen één van de beste basketballers van zijn generatie, maar ook een succesvolle zakenman. Hij heeft deals met gerenommeerde merken zoals Sprite en Nike. Hij heeft zijn eigen productiebedrijf genaamd SpringHill Entertainment, een mediabedrijf genaamd Uninterrupted, en een gezondheids- en wellnessbedrijf genaamd Ladder.


Top 3 – Beste betaalde sporters in de laatste 10 jaar


3. Lionel Messi, $ 750 miljoen

Messi heeft deals met merken zoals Adidas, MasterCard en PepsiCo. Hij heeft nu ook een salaris van $ 92 miljoen van Barcelona per jaar.


2. Christiano Ronaldo, $ 800 miljoen

Ronaldo is de andere voetballer die op het hoogtepunt van zijn carrière heel veel geld verdient. In 2018 heeft hij een contract van vier jaar getekend ter waarde van $ 256 miljoen met Juventus. Hij is de meest gevolgde atleet op sociale media. Ook heeft hij mooie deals met onder andere Nike.


1. Floyd Mayweather, $ 915 miljoen

Geen bokser heeft zoveel geld per gevecht verdiend als Floyd Mayweather. Zijn twee gevechten in 2015 en 2017 brachten ongeveer $ 500 miljoen op. De bokskampioen verdiende $ 115 miljoen meer dan Christiano Ronaldo.