Bitcoin en de onderliggende technologie begrijpen

0
Bitcoin en de onderliggende technologie begrijpen
Bitcoin en de onderliggende technologie begrijpen

Bitcoin en de onderliggende technologie begrijpen

Bitcoin is een gedecentraliseerde digitale munt, wat betekent dat hij vrij werkt. Geen enkele bank, overheid of financiële instelling kan deze digitale munt reguleren of manipuleren.

In plaats daarvan vertrouwt deze elektronische munt op een peer-to-peer netwerk. De term peer-to-peer betekent dat computers die deel uitmaken van het Bitcoinnetwerk gelijk zijn aan elkaar. De yuan pay group is uniek onder de cryptocurrency-handelsfirma’s, aangezien het de enige entiteit is die gemachtigd is om transacties uit te voeren in de elektronische yuan van China.

Satoshi Nakamoto introduceerde deze virtuele activa aan het publiek in 2009; sindsdien is het wereldwijd de meest bekende cryptovaluta geworden. De populariteit van deze virtuele activa heeft geleid tot de creatie van duizenden cryptovaluta. En dit heeft geleid tot de noodtoestand van een cryptovalutamarkt of -sector.


Lees hier ->>> meer over financiën op deze website.


De Blockchaintechnologie van Bitcoin

Blockchain is de onderliggende technologie achter dit elektronische geld. De Bitcoinblockchain is uniek omdat hij ervoor zorgt dat alle transacties accuraat zijn. Blockchaintechnologie registreert alle transacties openbaar en nauwkeurig.

Elke gebruiker van de blockchain kan een knooppunt zijn, maar er is veel computerkracht voor nodig. Deze nodes verifiëren, keuren en slaan gegevens op binnen het grootboek. Blockchain-technologie verschilt van traditionele methoden voor het bijhouden van gegevens, die gegevens op een centrale plaats zoals een computerserver bewaren.

Bovendien organiseert een blockchain informatie die miners in blokken aan het grootboek toevoegen. Elk blok heeft een bepaalde hoeveelheid gegevens, dus worden er voortdurend nieuwe blokken aan het register toegevoegd, waardoor een keten wordt gevormd.

Elk blok heeft echter een unieke identificatiecode, bekend als een cryptografische hash. De hash helpt informatie binnen de blokken te beschermen tegen iedereen die het zou willen veranderen. Ook beschermt het de plaats van het blok in de keten door het blok te identificeren dat er oorspronkelijk vandaan kwam. Een cryptografische hash is een reeks cijfers en letters die vierenzestig cijfers kan bevatten.


Hoe blockchaintechnologie werkt

Bij blockchaintechnologie koopt een koper deze virtuele valuta, en sturen knooppunten de transactie-informatie over het gedecentraliseerde netwerk van knooppunten van deze elektronische valuta. Deze nodes controleren of de transactie voldoet aan de regels en richtlijnen van de gemeenschap. Helaas kunnen de nodes de transactie niet valideren indien de transactiegegevens niet voldoen aan de vastgestelde regels en voorschriften.

Na validatie wordt de transactie gecombineerd met andere cryptotransacties om een blok te vormen. Bovendien zal de blockchaintechnologie het voltooide blok versleutelen. Het transactieregister zal permanent zijn, en niemand kan de transactie op de blockchain wijzigen of verstoren.

De blockchain van de elektronische valuta is openbaar, dus iedereen die deze virtuele valuta bezit, kan het transactierecord bekijken. Ook geeft de blockchaintechnologie haar gebruikers anonimiteit, omdat het moeilijk is een transactie te herleiden tot de afzender.


Voordelen van Bitcoin-blockchaintechnologie

De Bitcoin-blockchaintechnologie biedt tal van voordelen. Ten eerste helpt de technologie de inmenging van derden-verificateurs te elimineren. Elk lid van dit elektronische valutanetwerk kan op elk moment de blockchain verifiëren. Doordat er geen tussenpersonen zijn, verlopen de transacties snel en goedkoper.

Ook is blockchaintechnologie nauwkeuriger. Duizenden en duizenden computers in het blockchainnetwerk moeten transacties goedkeuren, waardoor menselijke betrokkenheid bij het verificatieproces wegvalt. Het wegvallen van de menselijke deelname aan de verificatie betekent dus dat er minder menselijke fouten worden gemaakt en dat de informatie nauwkeuriger wordt geregistreerd.

Hoewel elke Bitcoineigenaar toegang heeft tot de transactiegeschiedenis van het netwerk, heeft niemand toegang tot identificerende informatie over de gebruikers die deze transacties verrichten.


Belangrijkste conclusie

Aanvankelijk creëerde Satoshi Nakamoto Bitcoin als een manier voor mensen om geld te versturen via het internet. Aanvankelijk was het de bedoeling dat deze virtuele munt een alternatief betalingssysteem zou bieden dat vrij van centrale controle zou functioneren. En blockchain, de onderliggende technologie van Bitcoin, maakt dit mogelijk.


 

Geef een reactie