De grootste aardgasbedrijven ter wereld 2022

De grootste aardgasbedrijven ter wereld 2022
De grootste aardgasbedrijven ter wereld 2022

Grootste aardgasbedrijven ter wereld 2022

De meeste van ’s werelds grootste producenten van aardgas zijn wereldwijde energiereuzen. Ze hebben wereldwijde olie- en gasactiviteiten die het volledige scala van upstream- en downstream-activiteiten omvatten.

Wanneer de productie per land wordt bekeken, is de VS de grootste producent van aardgas, gevolgd door Rusland, Iran, Qatar, China en Canada. Hier is een overzicht van de topproducenten van aardgas, samen met enkele feiten over elk bedrijf. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over het bederijfsleven op deze website.


Grootste aardgasbedrijven ter wereld 2022

Bron: www.investopedia.com


China National Petroleum / PetroChina

China National Petroleum (CNPC) is de grootste aardgasproducent van China. Het rapporteerde een productie van 130,6 miljard kubieke meter aardgas in China over 2020. CNPC heeft ook enorme olie- en petrochemische productie- en olie- en gasmarketingactiviteiten.

Hoewel CNPC een staatsbedrijf is, zijn veel van haar activiteiten georganiseerd onder een beursgenoteerde dochteronderneming, PetroChina Company (PTR). PetroChina-aandelen zijn genoteerd aan de NYSE, de Hong Kong Stock Exchange en de Shanghai Stock Exchange.

Petrochina is betrokken bij zowel de olie- als de aardgasindustrie met exploratie-, productie-, opslag- en marketingactiviteiten. In 2020 had PetroChina een omzet van $ 299 miljard, waarmee het het op een na grootste olie- en gasbedrijf ter wereld is. Het heeft een marktkapitalisatie van $ 139 miljard.


Zie hier de top 10 landen met de meeste kerncentrales


Saudi Arabian Oil Co. (Saudi Aramco)

De Saudi Aramco is het op één na grootste aardgasbedrijf ter wereld. In 2020 had het bedrijf 31 miljoen vaten aardgasreserves. De inkomsten voor 2020 waren $ 205 miljard en de nettowinst was $ 41 miljard, waarmee het één van de meest winstgevende bedrijven ter wereld is. 5 6 7

Het bedrijf is ook ’s werelds grootste olieproducent en de enige leverancier van aardgas en olie aan Saoedi-Arabië. De olie- en gasindustrie van Saoedi-Arabië was goed voor 50% van het BBP in 2018. Het bedrijf heeft een marktkapitalisatie van $ 1,86 biljoen.


BP

BP, met hoofdkantoor in Londen, is een wereldwijde energiegigant met omvangrijke activiteiten over de gehele lengte van de olie- en gasvoorzieningsketen. Het bedrijf rapporteerde in 2020 een aardgasproductie van ongeveer 220 miljoen kubieke meter per dag.

BP exploiteert grote aardgasproductielocaties over de hele wereld, van Noord- en Zuid-Amerika tot het Midden-Oosten tot Zuidoost-Azië. Het heeft ook aanzienlijke wereldwijde olie-exploratie- en productieactiviteiten, naast petrochemische, smeermiddel- en detailhandelsbenzineactiviteiten.

Het bedrijf had in 2020 een omzet van $ 183,5 miljard en heeft een marktkapitalisatie van $ 82 miljard. 10 11


Zie hier de 10 grootste kernproeven aller tijden.


ExxonMobil

ExxonMobil produceerde in 2020 8,5 miljard kubieke voet aardgas per dag, het laagste aantal in de afgelopen zeven jaar en onderdeel van een aanhoudende daling. Op basis van omzet is het het grootste olie- en gasbedrijf in de Verenigde Staten.

Het bedrijf had in 2020 een omzet van $ 181,5 miljard en heeft een marktkapitalisatie van $ 228,5 miljard. 13


Zie hier de top 10 grootste kerncentrales ter wereld.


Shell

Shell, ook bekend als Shell Global, rapporteerde een productie van 180 miljoen kubieke meter aardgas in 2020, het grootste deel afkomstig uit Azië, goed voor 838 miljard standaard kubieke voet. De aardgasactiviteiten van het bedrijf zijn over de hele wereld verspreid.

Naast haar aardgasactiviteiten heeft Royal Dutch Shell uitgebreide exploratie- en productieactiviteiten voor ruwe olie, evenals downstreamactiviteiten, waaronder raffinaderijen, petrochemische fabrieken en tankstations voor de detailhandel. Shell heeft haar hoofdkantoor in Nederland en is opgericht in het VK

Het bedrijf had in 2020 een omzet van $ 180,5 miljard met een marktkapitalisatie van $ 153 miljard.


Zie hier de top 500 Rijkste mensen ter wereld 2021.


Total

Total, een Frans olie- en gasbedrijf, is een geïntegreerd olie- en gasbedrijf met wereldwijde upstream- en downstreamactiviteiten. Het produceerde in 2020 200 miljoen kubieke voet gas per dag. Het grootste deel van Total’s reserves bevindt zich in Europa en Centraal-Azië, gevolgd door het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

In 2020 had Total een omzet van $ 140,7 miljard en een marktkapitalisatie van $ 114,4 miljard.


Chevron – Grootste aardgasbedrijven ter wereld 2022

Chevron, een Amerikaanse geïntegreerde energiegigant, rapporteerde in 2020 een dagelijkse aardgasproductie van ongeveer 160 miljoen kubieke meter per dag, precies in lijn met de productieniveaus van het bedrijf in de afgelopen jaren. Het bedrijf exploiteert grote aardgasvelden over de hele wereld, waaronder locaties in Azië, Australië, Afrika, Europa, Latijns-Amerika en Noord-Amerika.

De totale wereldwijde aardgasproductie in 2020 bedroeg ongeveer 3,85 biljoen kubieke meter.

Chevron onderhoudt ook omvangrijke upstream-olieactiviteiten en downstream-activiteiten in de petrochemie, smeermiddelen, additieven en benzine. Chevron heeft een marktkapitalisatie van ongeveer $ 185,8 miljard en een omzet in 2020 van $ 94,7 miljard.


Rosneft Oil Co.

Rosneft is een Russische oliemaatschappij die wordt gecontroleerd door de Russische regering. Het is betrokken bij de exploratie en productie van koolwaterstof. In 2020 produceerde het bedrijf 62,8 miljard kubieke meter aardgas. Het bedrijf had in 2020 een omzet van $ 78 miljard en heeft een marktkapitalisatie van $ 71 miljard.


Lukoil

Lukoil is een ander Russisch bedrijf op de lijst. Het bedrijf wint en raffineert voornamelijk olie en aardgas uit West-Siberië. Het bedrijf produceerde in 2020 29 miljard kubieke meter gas, 60% daarvan was afkomstig uit Rusland en de rest van internationale operaties. Lukoil had in 2020 een omzet van $ 77,8 miljard en heeft een marktkapitalisatie van $ 56 miljard. 28 29


Gazprom

Het Russische Gazprom was verantwoordelijk voor de productie van meer dan 431 miljard kubieke meter aardgas in 2020. Gazprom domineert de Russische aardgasindustrie als grootste gasproducent.

Gazprom wordt gecontroleerd door de Russische overheid, dat iets meer dan 50% van de uitstaande aandelen in het bedrijf bezit. Het bedrijf had in 2020 een omzet van $ 27,6 miljard en heeft een marktkapitalisatie van $ 106 miljard.


Zie hier de top 10 grootste stuwdammen die het meest energie opwekken.


Wat is het grootste aardgasbedrijf ter wereld?

Het bedrijf dat het meeste aardgas ter wereld produceert, is het Russische Gazprom, dat in 2020 meer dan 431 miljard kubieke meter gas produceerde. Het grootste aardgasbedrijf qua inkomsten, dat ook een oliemaatschappij is, is China’s China National Petroleum.


Welke drie landen zijn de grootste verbruikers van aardgas?

De drie grootste verbruikers van aardgas zijn de Verenigde Staten (871 miljard kubieke meter), Rusland (484 miljard kubieke meter) en China (326 miljard kubieke meter).