De ware redenen waarom vrouwen vreemd gaan

0
De ware redenen waarom vrouwen vreemd gaan
De ware redenen waarom vrouwen vreemd gaan

De ware redenen waarom vrouwen vreemd gaan

Met de bizarre situatie rond verhaal AshleyMadison.com nog vers in het geheugen, waarbij de gegevens van 37 miljoen mensen die wel eens buiten de pot (willen) pissen op straat kwamen te liggen, is het aardig om te kijken wat nu de reden is dat mensen dit doen.

Met het op straat komen te liggen van deze gegevens, is er een hausse aan verklaringen gepresenteerd waarom mensen dit doen. In dit artikel kijken we naar de de reden(-en) die moeten verklaren waarom vrouwen vreemdgaan volgens de wetenschap.

De ware redenen waarom vrouwen vreemd gaan

De traditionele verklaring dat vrouwen zouden vreemdgaan is dat ze ongelukkig zijn in hun relatie. Dat klinkt natuurlijk logisch, maar Eric Anderson, een professor sport, mannelijkheid en seksualiteit aan de Universiteit in Winchester, Engeland komt tot een andere conclusie.

Monogamie is de norm, maar zo blijkt 1/3 van de mannen en 1/4 van de vrouwen tijdens een relatie wel eens het te proberen met een ander. En als vrouwen betrapt worden op vreemdgaan is overigens wel vaak hun eerste excuus dat ze ongelukkig zijn in hun relatie.

Vele dames beginnen hun verklaring dat ze te weinig emotioneel tot hun recht kunnen komen in hun relatie, en dat een pleziertje buiten de deur hier wel eens een kleine pleister op de wonde kan betekenen.


Antwoord op de vraag: zijn getatoeëerde mannen aantrekkelijker?


Ook gewoon voor de seks…

Ander onderzoek geeft aan dat vrouwen ook gedurende een relatie hun partner seksueel minder aantrekkelijk gaan vinden. De dames zijn dus ook op een gegeven moment ook gewoon op zoek naar een heerlijk verfrissende vrijpartij.

2/3 van de dames tussen de 35 en de 45 die zich inschrijven op AshleyMadison.com is gewoon op zoek naar een beetje romantiek en een stevige vrijpartij.


“They needed a bit of a relationship to have an affair, whereas men are more willing to go off and just have sex with whoever.”
Eric Anderson


Ze blijken echt niet zo ongelukkig te zijn met hun partner en hun relatie, aldus Anderson die duizenden inschrijvingen bij AshleyMadison.com bekeek. Dat is een leugentje om bestwil, want vele vrouwen gaven aan thuis ook een prima relatie te hebben met hun partner en hen zeker niet te willen verlaten.

Waarom de dames op zoek zijn maar naar één relatie blijft nog wel de vraag. Dat kan zijn omdat ze meer emotioneel betrokken willen zijn in een relatie, maar het kan ook rationeel zijn.  Hoe meer affaires je hebt, hoe groter de kans is dat je partner het ontdekt.


 

Geef een reactie