Seksistische mannen vaker eenzaam (ook stress en depressies)

0
Seksistische mannen vaker eenzaam
Seksistische mannen vaker eenzaam

Seksistische mannen vaker eenzaam

Psst, hé schatje, wat heb je… Grab ‘m by the pussy! Ben jij ook zo’n mannetje met een stevige mening over het vrouwelijk volksdeel? Commentaar op vrouwen wat bijna altijd gepaard gaat met opmerkingen om dames in kwestie in een bepaalde rol neer te zetten.

Dan heb je het ‘s-avonds en in het weekeinde wel lekker rustig. Dat kunnen we lezen in een onderzoek gepubliceerd in de Journal of Counseling Psychology. Lees meer over het tragische leven van de seksist…


Lees hier ->>> meer over geluk op deze website.


Seksistische mannen vaker eenzaam

Wong, Wang en Miller analyseerden 78 verschillende onderzoeken met daarin beschreven ‘Playboy’-achtige activiteiten en houdingen van de heren ten opzicht van diverse onderwerpen.

Denk bijvoorbeeld aan hun mening over de rol van de vrouw en wie er eigenlijk de baas is. Maar ook over homoseksualiteit, geweld en dominantie. We hebben het dan over 20.000 voornamelijk blanke mannen. Behoor je tot die groep seksisten?

Dan moet je maar eens kijken of je niet wat meer last hebt dan de mannen in je omgeving van onder andere:

  • eenzaamheid;
  • woede uitbarstingen;
  • depressies;
  • stress;
  • moeite me je eigen lichaam en
  • socializen met anderen.

Wist dat alleenstaande mannen een groter risico lopen op ontstekingen.


Hoe kan dat nou toch zo zijn, dat verband tussen seksisme en eenzaamheid?

Hoe de de raltie nu precies is tussen machismo en seksisme is niet geheel duidelijk. Onderzoeker Wong slaat er een slag naar: “It could be that these norms are increasingly being rejected and thought of as outdated, which means some men might get pushback by people who are uncomfortable with these norms.” Het is iets van vroeger, dat seksisme. Het is gewoon niet meer van deze tijd al dat seksisme.


Zie hier: sport als je een depressie hebt zegt onderzoek.


Bron en meer informatie: Wong, Y. J., Ho, M.-H. R., Wang, S.-Y. en Miller, I. S. K.: Meta-Analyses of the Relationship Between Conformity to Masculine Norms and Mental Health-Related Outcomes. in: Journal of Counseling Psychology. Advance online publication. http://dx.doi.org/10.1037/cou000017, 21 november 2016


 

Geef een reactie