, ,

Zijn getatoeëerde mannen aantrekkelijker?

Zijn getatoeëerde mannen aantrekkelijker?

Zijn getatoeëerde mannen aantrekkelijker?

Tatoeages zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. In hoeverre maken ze de mannen aantrekkelijker? En als ze dat doen, waarom? Lees meer…


Lees hier ->>> meer over relaties op deze website.


Zijn getatoeëerde mannen aantrekkelijker?

Galbarczyk en Ziomkiewic onderzochten of tatoeages mannen aantrekkelijker maakten. In hun onderzoek namen ze foto’s van niet-getatoeëerde mannen. Ze bewerkten deze foto’s digitaal om een ​​armtattoo toe te voegen met een abstract, neutraal ontwerp.


Wist je dat vrouwen minder gelukkig in een relatie zijn dan mannen.


Vervolgens presenteerden ze de foto’s aan 2.584 mannen en vrouwen. De kijkers beoordeelden de foto’s met en zonder de tatoeage beoordelen in verschillende categorieën.

Vrouwen beoordeelden getatoeëerde mannen als gezonder, maar niet meer of minder aantrekkelijk dan de mannen zonder tatoeages. Aan de andere kant beoordeelden mannen getatoeëerde de mannen als aantrekkelijker maar niet minder of meer gezond. Dit laatste in vergelijking met foto’s van de mannen zonder de tatoeages.


Antwoord: waarover mannen liegen tegen vrouwen?


Niet-tattoo boys zien tattoo-boys als lastige concurrenten…

Omdat in het onderzoek alleen heteroseksuele proefpersonen zijn gebruikt, lijken deze bevindingen een bewijs dat mannen andere mannen met tatoeages als rivalen van hetzelfde geslacht beschouwen. Dit gezien hun perceptie dat getatoeëerde mannen aantrekkelijk zijn voor vrouwen.


Wist je dat vrouwen die vreemdgaan veel partners hebben…


Dit kan iets te maken hebben met het waargenomen zelfvertrouwen. Dit aangezien de auteurs opmerken dat mannen met een tattoo aanzienlijk meer zelfrespect en waardering voor het eigen lichaam hebben.

Zowel mannen als vrouwen beoordeelden foto’s van de getatoeëerde mannen als dominanter, agressiever en mannelijker. Deze testosteron gerelateerde kenmerken worden ook vaak geassocieerd met een goede gezondheid. Dit zou de perceptie van vrouwen kunnen verklaren dat de getatoeëerde mannen gezonder zijn.


Wist je dat dat passie verdwijnt na een jaar in een relatie


Vrouwen zien de mannen met tatoeages als slechtere potentiële ouders en partners. De dames zien de mannen met tatoeages wel zitten voor een avondje.


Bron en meer informatie: Galbarczyk, Andrzej, and Anna Ziomkiewicz. 2017. “Tattooed Men: Healthy Bad Boys and Good-Looking Competitors.” Personality and Individual Differences 106 (February): 122–25. doi:10.1016/j.paid.2016.10.051.


Zie hier ook de ware redenen waarom vrouwen vreemd gaan!


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie