Top 10 meest gegeten fruit in Nederland

Top 10 meest gegeten fruit in Nederland
Top 10 meest gegeten fruit in Nederland

Meest gegeten fruit in Nederland

Volwassenen krijgen het advies om twee porties fruit per dag te eten, ongeveer 200 gram. Als je varieert tussen de verschillende fruitsoorten, krijg je alle voedingsstoffen uit fruit binnen die je nodig hebt.

Fruit is goed voor de gezondheid. Het verlaagt het risico op hart- en vaatziekten, en hangt samen met een lager risico op diabetes type 2 en bepaalde vormen van kanker. Lees meer…

Bron: www.voedingscentrum.nl


Lees hier ->>> meer over eten en drinken op deze website.


Top 10 meest gegeten fruit in Nederland


10. Meloen

De meloen bevat veel caroteen: 0,1 tot 2,5 mg per 100 g. Hoe feller de oranje kleur, hoe meer caroteen de meloen bevat. Meloen bevat weinig energie (210 kJ per 100 g) en zeer veel water (88-95%). De vrucht bevat gemiddeld 25 mg vitamine C.


Zie hier de top 20 groente en fruit met het meeste vitamine C.


9. Ananas

In een ananas zit veel vitamine C en die vitamine is belangrijk voor ons lichaam om gezond te blijven. Vitamine C versterkt onder andere het immuunsysteem, helpt bij verkoudheid, is goed voor het bindweefsel en het laat wonden sneller genezen.


8. Kiwi

De kiwi’s bevatten ook meer vitamine C dan sinaasappels, met 85,1 mg per 100 g. Dat betekent dat een kiwi per dag eten genoeg is voor de vereiste hoeveelheid vitamine C. De aanbevolen inname in Europa is 80 mg per dag.


Zie hier de top 100 met het meest voedzame voedsel ter wereld.


7. Aardbeien

Verse aardbeien hebben een hoog vitamine C-gehalte: 64 mg per 100 g. Verse aardbeien kunnen – vooral bij kinderen – bij consumptie allergische reacties zoals netelroos uitlokken.


Zie hier vijf voedingsmiddelen om je geluk te vergroten.


6. Druiven

Door het eten van witte druiven krijg je vitamine K en vitamine B1 binnen. Deze combinatie van vitamines zorgen voor sterke en gezonde botten. Ook bevatten deze druiven veel kalium wat erg goed is om je nieren, lever en darmen goed te laten functioneren.


Wist je dat: één op de vijf mensen sterft door slechte voeding.


5. Sinaasappel

De oudste vermelding van een sinaasappel, in Chinese literatuur, dateert van 314 v.Chr.


4. Mandarijn

De mandarijn is een uitstekende bron van vitamine C en voedingsvezels.


Top 3 meest gegeten fruit in Nederland


Wist je dat: veganisten het gezondst zijn en ze worden het oudst!


3. Peer

De vezels in peer helpen het slechte cholesterolgehalte te verlagen en zorgen voor een lagere bloeddruk. Daarnaast stimuleren ze de stoelgang en hebben ze een reinigende werking.


Zie hier de Top10 beste voedingsmiddelen voor je gezondheid.


2. Bananen

De banaan bevat in vergelijking met ander fruit weinig vitamine C, maar veel voedingsvezel, kalium en zetmeel. Van de populairste fruitsoorten in Nederland is banaan de calorierijkste. Bij het rijpen van de banaan wordt zetmeel omgezet in suikers.


Zie hier de Top 5 grootste kauwgombedrijven ter wereld 2022.


1. Appels

Een appel bevat slechts 50 tot 80 calorieën en geen vet of natrium. Appels zitten boordevol vitamine C, A en flavonoïden en kleine hoeveelheden fosfor, ijzer en calcium. Appels zijn een bron van kali, dat de gezondheid van het hart kan bevorderen.


Wist je dat: dat dagelijks een appel echt gezond is.


Top 10 meest gegeten fruit in Nederland

  1. Appels
  2. Bananen
  3. Peer
  4. Mandarijn
  5. Sinaasappel
  6. Druiven
  7. Aardbeien
  8. Kiwi
  9. Ananas
  10. Meloen