Top 5 grootste kauwgombedrijven ter wereld 2022

Top 5 grootste kauwgombedrijven ter wereld 2022
Top 5 grootste kauwgombedrijven ter wereld 2022

Grootste kauwgombedrijven ter wereld 2022

De wereldwijde marktomvang voor kauwgom bereikte $ 26 miljard in 2021 en zal naar verwachting groeien met 3% in de periode 2022-2027, volgens marktonderzoek van IMARC.


Lees hier ->>> meer over eten drinken op deze website.


Top 5 grootste kauwgombedrijven ter wereld 2022

Bron: www.imarcgroup.com


5. The Hershey Company

Jaaromzet: $ 8,9 miljard

The Hershey Company is een Amerikaanse snoepmaker gevestigd in Hershey, Pennsylvania. Het bedrijf is in 1894 opgericht als Hershey Chocolate Company.

Het produceert en verkoopt artikelen zoals chocolade, kauwgom, snoep en gebakken producten. The Hershey Company is ook een van de grootste kauwgombedrijven ter wereld.

De hoofdlijnen kauwgom omvatten merken als Bubble Yum, Ice Breakers en Ice Cubes. Al deze merken zijn er elk in verschillende smaken, evenals met suikervrije versies. In totaal produceert het bedrijf meer dan 90 merken chocolade, snoep en kauwgom.

The Hershey Company verkoopt zijn producten in de VS en in meer dan 60 andere landen over de hele wereld. Het exploiteert drie grote distributiecentra en biedt werk aan ongeveer 19.000 mensen vanaf 2022.


Zie hier: het populairste merk ter wereld is Coca-Cola – Brand Footprint Rankings top 50.


4. Yieldız Holding

Jaaromzet: $ 12 miljard

Yıldız Holding is een Turks voedselconglomeraat dat kauwgom en andere zoetwaren produceert, voornamelijk via haar Britse dochteronderneming Pladis Global.

De prominente kauwgom omvat Ülker Oneo, die over de hele wereld wordt verkocht, vooral in Europa. Het conglomeraat produceert ook Yıldız ‘stick’ kauwgom via haar dochteronderneming Ülker. Deze zijn verkrijgbaar in smaken zoals aardbei en groene munt.

Yıldız Holding heeft vanaf 2022 meer dan 63.000 mensen in dienst en exploiteert wereldwijd 68 fabrieken, waarvan 45 in Turkije. Vanaf 2018 bezat het bedrijf 164 verschillende voedselproductiebedrijven en had het een geconsolideerde omzet van $ 12 miljard.

Het exploiteert ook acht onderzoeks- en ontwikkelingscentra over de hele wereld, waarvan vijf in Turkije. Op het gebied van kauwgom blijft Pladis het belangrijkste bedrijf.


Zie hier de Top 50 Grootste steden in Turkije.


3. Ferrero

Jaaromzet: $ 13 miljard

Ferrero Group, ook gewoon bekend als Ferrero, is een Italiaanse zoetwaren- en chocoladefabrikant gevestigd in Luxemburg.

Het bedrijf is opgericht in 1946 in Piemonte, Italië. Verschillende van zijn merken zijn wereldberoemd. Een daarvan is Nutella, de iconische chocopasta die in veel huishoudens te vinden is.

Het merk van harde pepermuntjes en kauwgom, de Tic Tac genaamd, is ook even populair over de hele wereld.

Tic Tac is verkrijgbaar in een verscheidenheid aan unieke smaken en functionele versies, waaronder mondverfrissende en suikervrije kauwgom. De smaken zijn onder andere watermeloen, munt en bosbessen.

Ferrero had in het fiscale jaar 2021 een jaaromzet van $ 13 miljard. Volgens de laatste cijfers van 2022 heeft het bedrijf bijna 39.000 mensen van over de hele wereld in dienst en verkoopt het zijn producten in meer dan 170 landen.


2. Mondelez International, Inc.

Jaaromzet: $ 28,7 miljard

Mondelez International, Inc. is één van de grootste Amerikaanse zoetwaren- en snackfabrikanten. Het bedrijf is gevestigd in Chicago en is actief in heel de Verenigde Staten en Canada naast 160 andere landen.

Als het gaat om kauwgom, is het het meest bekend om de merken Trident, Strident en Clorets, die toevallig ook drie van de meest populaire kauwgom ter wereld zijn.

Deze worden geproduceerd door het wereldberoemde bedrijf Cadbury, een dochteronderneming die sinds 2010 eigendom is van Mondelez International.

Trident, Strident en Clorets zijn er in verschillende smaken en in gezondere versies, zoals suikervrije kauwgom, tandenbleekmiddelen en mondverfrissers.

De smaken bevatten over het algemeen onder andere pepermunt en groene munt. Alleen al Cadbury heeft een wereldwijd marktaandeel van 26% in de kauwgomindustrie, waarmee Mondelez International op de tweede plaats komt op de lijst van grootste kauwgombedrijven ter wereld.

Mondelez International had een jaaromzet van $ 28,7 miljard in het jaar 2021, waarbij kauwgom en snoep goed waren voor 10% van de wereldwijde netto-omzet.

29% van de omzet werd gegenereerd in de Noord-Amerikaanse regio. Vanaf het derde kwartaal van 2022 hebben 52 hedgefondsen een totaal eigen vermogen van $ 1,4 miljard in het bedrijf.


Zie hier de grootse snoepfabrikanten ter wereld 2019 – Top 10


1. Mars Wrigley

Jaaromzet: $ 45 miljard

Mars Wrigley is een Amerikaanse zoetwarenfabrikant en het grootste kauwgombedrijf ter wereld. Het is goed voor 35% van de totale wereldmarkt voor kauwgom.

De iconische DoubleMint was, zoals we al eerder vermeldden, de populairste kauwgom van 2019 ter wereld, met een omzet van $ 100 miljoen. Andere kauwgommerken zijn Wrigley’s SpearMint, Winterfresh, BigRed en Orbit.

Mars Wrigley verkoopt zijn product in meer dan 180 landen. Het bedrijf is direct actief in meer dan 50 landen en heeft 21 productiefaciliteiten in 14 landen.

Naast de Verenigde Staten zijn enkele van de prominente van deze landen Rusland, China, Frankrijk en India. Het boekte in het fiscale jaar 2021 een omzet van $ 45 miljard.

Mars Incorporated heeft vanaf 2021 meer dan 130.000 werknemers en de Wrigley-dochteronderneming heeft ongeveer 16.000 mensen in dienst. Het bedrijf heeft een optimistische kijk op het leiden van de industrie door middel van innovatie.

In de zomer van 2022 kondigde het een investering van $ 40 miljoen aan voor zijn nieuwe wereldwijde R&D-hub in Chicago, waarvan de bouw ergens in 2023 voltooid zal zijn.


Top 5 grootste kauwgombedrijven ter wereld 2022

  1. Mars Wrigley – Jaaromzet: $ 45 miljard
  2. Mondelez International, Inc. – Jaaromzet: $ 28,7 miljard
  3. Ferrero – Jaaromzet: $ 13 miljard
  4. Yieldız Holding – Jaaromzet: $ 12 miljard
  5. The Hershey Company – Jaaromzet: $ 8,9 miljard

Zie hier de Top 10 rijkste families ter wereld 2022.