Dagelijks appel echt gezond zegt onderzoek

Dagelijkse appel echt gezond
Dagelijkse appel echt gezond

Dagelijks appel echt gezond zegt onderzoek

Pak iedere dag maar dat appeltje uit de fruitmand en eet ‘m op. Dit zeggen de onderzoekers van Australische Edith Cowan Universiteit. Zo’n appel, een kopje thee en ‘maat houden’ draag flink bij aan een langer leven. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over gezondheid op deze website…


Dagelijks appel echt gezond zegt onderzoek


De wetenschappers van Edith Cowan Universiteit namen een onderzoek onder de loep waar 53.048 mensen aan deelnamen. Deze mensen zijn 23 jaar lang gevolgd. Één van de zaken die is bijgehouden wat de deelnemers zoal aten.

Zo ontdekten ze ook hoeveel flavonoïden deze mensen dagelijks binnenkregen. Deze flavonoïden doen goed werk in ons menselijke lichaam.

Ze zijn heel belangrijk voor de stofwisseling van vitamine C en lijken ook de kans op kanker te verminderen. Ook zijn het krachtige antioxidanten. Die laatste beschermen onze weefsels en het DNA in cellen tegen beschadigingen.

De mensen die iedere dag 500 milligram flavonoïden consumeerden, lopen 36 procent minder risico om de komende 23 jaar te sterven, zo bleek uit het onderzoek.

Je risico om te overlijden vanwege hart- en vaatziekten daalt met met 38 procent en door kanker met 36 procent.


Vraag en antwoord: kun je niet 10 seconden op één been staan? Kans op overlijden heel groot!.


Roken en drinken

Van roken en drinken blijkt, uit veel en divers onderzoek, gaan we niet echt ouder worden. Het grappige bij dit onderzoek is nu net dat de rokertjes en de drinkertjes veel baat hebben bij die flavonoïden.

Mevrouw Nicola Bondonno, de hoofdonderzoekster vertelt: ‘Het is bekend dat roken en veel alcohol drinken het risico op vroegtijdig overlijden vergroot. Dat risico zal verkleinen bij mensen die voldoende flavonoïden consumeren, maar het maakt niet alles ongedaan.’

Het is dus zaak om er voor te zorgen dat je je dagelijkse portie antioxidanten in de vorm van flavonoïden binnenkrijgt.

Heel erg lastig is dat nu ook weer niet. Met één kopje thee te drinken, een appel, een sinaasappel, 100 gram bosbessen en 100 gram broccoli op een dag ben je er al.


Bron en meer informatie: Nicola P. Bondonno, Frederik Dalgaard, Cecilie Kyrø, Kevin Murray, Catherine P. Bondonno, Joshua R. Lewis, Kevin D. Croft, Gunnar Gislason, Augustin Scalbert, Aedin Cassidy, Anne Tjønneland, Kim Overvad & Jonathan M. Hodgson: Flavonoid intake is associated with lower mortality in the Danish Diet Cancer and Health Cohort in Nature Communicationsvolume 10, Article number: 3651 (2019)