, , ,

Deze films móet elke voetbalfan gezien hebben

Deze films móet elke voetbalfan gezien hebben

Deze films móet elke voetbalfan gezien hebben

De echte voetbalfans zitten natuurlijk wekelijks al de nodige uren voor de televisie of staan langs de lijn om verschillende voetbalwedstrijden te zien. Toch kun je er ook voor kiezen om goede voetbalfilms te bekijken.

Deze zijn er namelijk in overvloed. In dit artikel zetten we 5 zeer goede voetbalfilms voor je op een rijtje die je als echte fan gezien moet hebben.


Lees hier ->>> meer over voetbal op deze website…


1.  The Football Factory

Deze film spelt zich af in Engeland en biedt je een kijkje in het leven van hooligans. Hoewel ze een mooie sfeer in het stadion kunnen brengen, hangt er ook nogal wat negativiteit rond deze subcultuur.

In de film staat Tommy centraal, die samen met een aantal andere vrienden bij de harde kern van Chelsea zit. Hij wordt verliefd op een meisje, wiens broer bij de hooligans van Millwall zit. Dit brengt Tommy dan ook in een lastig parket. Een confrontatie tussen beide groepen lijkt onvermijdelijk en het is maar de vraag hoe dit gaat aflopen.


2. United

Manchester United werd in 1958 opgeschrikt door een vreselijk drama, toen het vliegtuig dat terugkwam van een Europacupwedstrijd tegen Rode Ster Belgrado tijdens een hevige sneeuwstorm verongelukte.

Acht spelers uit een gouden generatie kwamen daarbij om het leven. Deze tragedie is verfilmd, waarbij het hoofdpersonage Charlton, vertolkt door Jack O’Connell, wordt geconfronteerd met de tijd ná het ongeval.

Hij vraagt zich onder meer af of hij nog wel wil voetballen, wat het leven voor hem in petto heeft en waarom hij dit ongeval wél heeft overleefd. Een prachtige verfilming van een van ’s werelds grootste voetbaldrama’s.


Zie hier de top 100 beste voetballers 2021 volgens ESPN.


3. Pelé: Birth of a legend

Zoals de titel van de film al zegt, wordt de grote voetballegende Péle gevolgd. Deze verfilming van zijn prachtige carrière gaat ook terug tot de tijd in de favela’s, waar Pelé opgroeide.

Hoewel het een fictiefilm is, wordt zijn jeugd er mooi in beeld gebracht, terwijl ook de bijzondere relatie met zijn vader aan bod komt. In de film zien we Pelé uitgroeien tot een van de meeste geliefde iconen in Brazilië. Een must-see voor elke voetballiefhebber dus.


4. Diego Maradona

Deze onlangs overleden Argentijnse grootheid staat bekend als een van de beste voetballers die de wereld ooit gekend heeft. Maradona, ook wel ‘Pluisje’ genoemd, verkreeg wereldwijde faam door zijn handsbal, die ook wel de ‘Hand van God’ werd genoemd.

Wat deze documentaire onderscheidend maakt, is dat de regisseur heeft gekozen voor een pure documentaire. Er is dan ook niets van fictie in de documentaire te zien.

De documentaire focust zich vooral op de periode van Maradona in Italië. Dit is dan ook de periode waarin hij voor de meeste mensen bekend is geworden. In zijn tijd bij Napoli groeide hij uit tot een wereldster.


5.     Green Street Hooligans

Ook in deze film staan hooligans centraal. De film gaat het over een Amerikaanse student die lid wordt van de hooligans van West Ham United. Waar de hoofdrolspeler op het eerste gezicht een verlegen jongen is, groeit hij uit tot een ware hooligan.

Tijdens de serie komen ook de hooligans van Millwall naar voren, die jarenlang bekend hebben gestaan als een van de beruchtste en meest gewelddadige supportersgroepen ter wereld.


6. Waar kun je de films zien?

Deze films zijn natuurlijk op het internet gewoon beschikbaar. Ook op Netflix staan deze (en verschillende andere) voetbalfilms die het kijken waard zijn. Ben je op reis en wil je toch genieten van deze films, dan is het aan te raden om een VPN te installeren.

Met deze applicatie op je smartphone of tablet wordt namelijk jouw locatie verborgen en wordt de locatie aangenomen van de server waarmee verbinding wordt gemaakt. Maak je bijvoorbeeld verbinding met een server in Nederland, dan kun jij alle films en series zien die in Nederland beschikbaar zijn. Dit geldt ook voor films en series uit de Verenigde Staten bijvoorbeeld.

Op het internet zijn een groot aantal aanbieders beschikbaar, maar je kunt ook gebruikmaken van een VPN gratis proefperiode. Vrijwel alle aanbieders bieden je deze mogelijkheid. Op die manier kun je kijken of een dergelijke tool iets voor jou kan betekenen. Een bijkomend voordeel van een VPN-verbinding is dat je ook nog eens een stuk veiliger op het internet kunt surfen.

Heb jij zelf nog films die elke voetballiefhebber gezien moet hebben en staan deze hier niet tussen? Laat het ons dan weten in de reacties en vertel er direct bij waarom elke voetbalfan deze gezien moet hebben.