, , ,

Top 10 beste dribbelaars aller tijden

Maradonna = Top 10 beste dribbelaars aller tijden

Beste dribbelaars aller tijden

Tal van spelers kunnen aardig dribbelen, maar dit zijn de beste. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over voetbal op deze website


Top 10 beste dribbelaars aller tijden

Bron: www.besoccer.com


10. Stanley Matthews

Algemeen beschouwd als één van de beste Engelse voetballers aller tijden, kreeg deze speler al snel de bijnaam ‘The wizard of dribble’. Ditt bracht Pelé ertoe om ooit te zeggen dat Matthews ‘…de man was die ons de manier leerde hoe voetbal gespeeld moet worden.’


Zie hier de top 10 dodelijkste schietpartijen scholen in de VS.


9. Ronaldinho

Deze Braziliaanse legende scoorde voor Barcelona 70 doelpunten in 145 wedstrijden voor de club. Zijn bekendste truc was de ‘elastico’ waarbij hij verdedigers voor de gek hield door de bal zijwaarts te spelen, maar de bal plotseling de andere kant op terug te trekken.

https://youtu.be/JuDdFYDlpI0


8. Zinédine Zidane

Hoewel Zidane nooit de snelste speler was, was hij de speler met waarschijnlijk de beste balcontrole op deze lijst. Zidane heeft zelfs een zet naar hem vernoemd, de ‘Zidane Roulette’, een draai van 360 graden die hij gebruikte om verdedigers te omzeilen.


Antwoord op de vraag: Wanneer ben je rijk?


7. Ronaldo

Deze Braziliaan maakte naam door langs verdedigers te dribbelen en vervolgens te scoren. Niet veel spelers hebben de ‘step-over’ zo goed onder de knie als Ronaldo.


6. Pelé

Behalve dat hij officieel één van de beste voetballers aller tijden was met drie keer WK winst, was deze speler ook geweldig in dribbelen. Omdat hij de bal zo goed beheerste, was hij rond het strafschopgebied dodelijk.


Zie hier de beste films in de periode 2010 – 2020. De Top 20 volgens critici worldofreel.com


5. George Best

Ongetwijfeld één van de beste spelers van Manchester United ooit, met 137 doelpunten in 361 wedstrijden in een carrière van meer dan 10 jaar voor de club. Hij had het vermogen om de binnen- en buitenkant van zijn schoen zo goed te gebruiken dat hij snel en moeiteloos om tegenstanders heen kon.


4. Johan Cruijff

Een van Cruijff’s sterkste punten was dat hij de zwakte in een verdediging kon zien. Net als Zidane heeft hij een schijnbeweging naar hem vernoemd genaamd ‘The Cruyff Turn’.


Antwoord op de vraag: wat is het beste land voor vrouwen in 2020. De top 156.


3. Garrincha

Garrincha zat in hetzelfde WK-winnende team als Pelé in 1958 en 1962. Zijn ongelooflijke acceleratie in combinatie met zijn geweldige balcontrole betekende dat verdedigers niet in staat om hem tegen te houden. Met een hoogte van slechts 1.69 meter hielp het lage zwaartepunt van de speler hem om de tegenstander heen te weven.


Zie hier de Top 10 topscorers voor Brazilië aller tijden.


2. Lionel Messi

De viervoudig winnaar van Balon d’Ore heeft vrijwel gewonnen, behalve een WK. Messi is erin geslaagd om enkele eenvoudig betoverende doelpunten te maken door drie, vier, zelfs vijf spelers te passeren voordat hij het achter in het net schoof.


1. Diego Maradona

Maradona staat om vele redenen bovenaan de lijst als de beste dribbelaar ooit. Hij gebruikte een stijl van dribbelen genaamd ‘Gambetta’, waarbij hij zijn lichaamshouding zou gebruiken om verdedigers te misleiden om de verkeerde kant op te gaan.


Top 10 beste dribbelaars aller tijden

  1. Diego Maradona
  2. Lionel Messi
  3. Garrincha
  4. Johan Cruijff
  5. George Best
  6. Pelé
  7. Ronaldo
  8. Zinédine Zidane
  9. Ronaldinho
  10. Stanley Matthews

Zie hier de top 10 grootste telescopen ter wereld.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie