Top 10 beste spitsen aller tijden

0
Pelé - Top 10 beste spitsen aller tijden
Pelé - Top 10 beste spitsen aller tijden

Beste spitsen aller tijden

Hier ze we de besten van de allerbesten. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over voetbal op deze website.


Top 10 beste spitsen aller tijden
Bron: www.bleacherreport.com


10. Romario

Het feit dat een speler met meer dan 1000 doelpunten op zijn naam slechts tiende wordt op deze lijst, spreekt boekdelen over de kwaliteit van de anderen in de top tien.

Op internationaal niveau was Romario een belangrijk onderdeel van het WK-winnende team van Brazilië in 1994. Hij speelde 85 interlands en scoorde 71 doelpunten. Samen met het WK-succes in 1994 ontving Romario de Gouden Bal en werd later uitgeroepen tot FIFA Wereldspeler van het Jaar.


9. Arthur Friedenreich

Er blijft enige verwarring over zijn doelpuntenprestaties. Sommige bronnen beweren dat de Barziliaan Friedenreich 1239 doelpunten scoorde in 1329 wedstrijden, terwijl anderen suggereren dat het 1329 doelpunten waren in 1239 wedstrijden.


8. Marco Van Basten

Als zijn carrière niet was afgebroken door een enkelblessure, had Marco Van Basten heel goed hoger op de lijstje kunnen staan. Tijdens zijn carrière wist hij een Cup Winners’ Cup, drie Nederlandse landstitels, drie Nederlandse bekers, drie Serie A-titels en twee Europa Cups te winnen.

Hij was ook een onmisbare figuur in het succes van de Europese kampioenschappen van 1988 in Nederland en scoorde een spectaculaire volley in de finale om de trofee veilig te stellen.

Individueel werd hij in 1992 uitgeroepen tot FIFA Wereldspeler van het jaar en driemaal (1988, 1989 en 1992) ontving hij de prestigieuze Ballon d’Or.


Zie hier de Top 100 beste voetballers van Ajax aller tijden.


7. Fernando Peyroteo

Als je op zoek bent naar de beste doelpuntenmaker aller tijden, hoef je niet verder te zoeken dan Fernando Peyroteo.

Als speler van Sporting scoorde de Portugees Peyroteo 331 doelpunten in 187 wedstrijden. Ja, je leest het goed. Zijn record van 1,68 doelpunten per wedstrijd is ongeëvenaard in het wereldvoetbal. Hij scoorde vaak meerdere keren in een wedstrijd, waarvan één keer negen keer in één wedstrijd.

Hij scoorde ook acht doelpunten in een andere wedstrijd. Drie keer scoorde hij zes keer in een wedstrijd, twaalf keer vijf keer en zeventien keer vier keer.


6. Ronaldo

Tijdens zijn carrière won Ronaldo een Braziliaanse beker, een Nederlandse beker, een beker voor bekerwinnaars, een Spaanse beker, een UEFA Cup en twee La Liga-titels.

Het succes zette zich voort op internationaal niveau, waar hij deel uitmaakte van de Braziliaanse kant die de Wereldbekers van 1994 en 2002 won. Algemeen wordt aangenomen dat Ronaldo’s gebrek aan conditie de sleutel was bij het verlies van Brazilië in de finale van 1998, zo belangrijk was zijn belang voor de ploeg.

Hij is twee keer uitgeroepen tot Europese Speler van het Jaar en drie keer uitgeroepen tot FIFA Wereldspeler van het Jaar.


5. Gerd Muller

‘Der Bomber’ Gerd Muller was net zo belangrijk voor het succes van Bayern München en Duitsland als ‘Der Kaiser’ Franz Beckenbauer.

Op clubniveau won hij vier Bundesliga-titels, vier Duitse bekers, een beker voor bekerwinnaars en drie opeenvolgende Europa Cups. Hij scoorde 582 doelpunten in 669 wedstrijden gedurende zijn clubcarrière.

Muller was nog productiever op internationaal niveau, met 68 doelpunten in slechts 62 interlands. Die caps waren onder meer het succes op de Europese kampioenschappen van 1972 en het WK van 1974.

Individueel ontving hij in 1970 de Ballon d’Or en in 2000 werd hij uitgeroepen tot World Football’s Greatest Goalscorer aller tijden. Voordat Ronaldo hem in 2006 inhaalde, was Muller de topscorer van het WK met 14 doelpunten in twee WK’s.


Zie hier de Topscorers Bundesliga aller tijden – De Top 100 met beeld


4. Eusebio

Eusebio is de grootste naam in de geschiedenis van het Portugese voetbal. Zijn snelheid, kracht en dodelijke afwerking maakten hem tot een van de meest productieve doelpuntenmakers in de geschiedenis, en hij leidde Benfica door hun gouden periode.

Bij Benfica won hij elf keer de Portugese competitie, vijf keer de Portugese beker en twee keer de Europa Cup, waarmee hij nog eens drie finales bereikte.

Tegen het einde van zijn carrière had hij 727 goals gescoord in 715 wedstrijden, hoewel sommige statistici beweren dat hij er maar liefst 1137 scoorde.


3. Ferenc Puskas

Ferenc Puskas maakte deel uit van twee van de beste ploegen ooit: Hongarije’s Magische Magyaren en Real Madrid’s alles overwinnende ploeg van de vroege jaren ’60.

Tijdens zijn clubcarrière won hij vijf Hongaarse landstitels, vijf Spaanse landstitels en drie Europa Cups. Hij scoorde 514 doelpunten in 529 wedstrijden en wordt algemeen beschouwd als de beste schutter in de wereldvoetbalgeschiedenis.

Voor Hongarije scoorde Puskas 84 keer in 85 wedstrijden, wat hen hielp aan een gouden medaille op de Olympische Spelen van 1952 en een plaats in de finale van het WK van 1954. Hij speelde ook vier keer voor Spanje.


2. Diego Maradona

Maradona won onder andere een Argentijnse landstitel, een Spaanse beker, twee Serie A-titels, een Italiaanse beker en een UEFA Cup. De laatste drie waren bij Napoli, een team dat hij bijna in zijn eentje tot een grote Europese kracht maakte.

Internationaal inspireerde hij Argentinië tot succes op het WK van 1986, met de beruchte ‘hand van God’. Hij scoorde uiteindelijk 34 keer in 91 wedstrijden voor Argentinië.
.


1. Pelé

Edson Arantes do Nascimento (Três Corações, 23 oktober 1940 – São Paulo, 29 december 2022) speelde het overgrote deel van zijn carrière voor Santos en won bijna elk jaar wel iets. Hij is de enige speler die drie WK-medailles heeft gewonnen, met name in 1958 en 1970. Hij speelde vervolgens 92 keer voor Brazilië en scoorde 77 doelpunten, een record dat nog steeds staat.

Zijn 1281 doelpunten in 1363 wedstrijden is het hoogste door de FIFA erkende record in de geschiedenis en hij is door tal van sportorganisaties verkozen tot Voetballer van de Eeuw en Atleet van de Eeuw.


Zie hier de top 100 beste Braziliaanse voetballers aller tijden.


Top 10 beste spitsen aller tijden

  1. Pelé
  2. Diego Maradona
  3. Ferenc Puskas
  4. Eusebio
  5. Gerd Muller
  6. Ronaldo
  7. Fernando Peyroteo
  8. Marco Van Basten
  9. Arthur Friedenreich
  10. Romario

Geef een reactie