De beste quotes van Johan Derksen (over de honderd en meer…)

0
De beste quotes van Johan Derksen
De beste quotes van Johan Derksen

De beste quotes van Johan Derksen (heel veel)

Ook bij ons moest het er eens van komen: de beste quotes van Johan Derksen. We hadden bijvoorbeeld al de quotes van Johan Cruijff, de quotes van Willem van Hanegem, de quotes van Louis van Gaal. De quotes van de man met snor zijn er legio. Johan Derksen is een ware meninkjesventilator, heeft over een gekruide mening over van alle en nog wat en heeft een flux de bouche waar velen nog een puntje aan kunnen zuigen. Prettig om te lezen!

De beste quotes van Johan Derksen
De beste quotes van Johan Derksen

De beste quotes van Johan Derksen


Uitspraken van Johan Derksen over Johan Derksen

“Ik heb met voetbal zoveel verloren dat ik atheïst geworden ben. Moet je nagaan wat een carriëre ik gehad heb.” (Bron: Het Elfde Uur, 2008)

“Bij mij komt het talent niet in grote brokstukken mijn broekspijpen uit.”

“Ik heb ook een fanclub. 17 leden. Er meldden zich hier ooit twee keurige leraren uit Nijmegen, toen zei iemand van de productie tegen mij; “”Het bestuur van jouw fanclub is er.”” Ik zei; “”Mijn fanclub?”” En toen bleek ik een fanclub te hebben op internet. Ik schaam me kapot, want de mensen die daar terecht komen denken nog dat ik er wat mee te maken heb. Al mijn jeugdzonden worden daar weer opgehaald.”

“Het wordt elk jaar stiller op mijn verjaardag.”

“Ik ben blij dat ik niet meer achter die voetballers hoef aan te lopen, want dat kun je eigenlijk een volwassen vent niet aandoen, bedelend en smekend om een paar quootjes van een lul die eigenlijk niets te melden heeft.”

“Achteraf was ik liever drummer geworden dan linksback of journalist.”

“Ik ben niet zo seksistisch dat ik eerst op borsten en het kontje let. Het zijn de uitstraling en het haar.”

“Als de kinderen iets hebben, of er is iets met mijn vrouw, dan ben ik er voor ze. Maar het is niet zo dat ik ze overspoel met lieve woordjes.”

“Iedereen heeft z’n grenzen. Ik vind het niet erg om op die grens te balanceren en ik zal er ook wel eens overheen gegaan zijn.”

“Ik vind mezelf een makkelijk mens, heb totaal geen sterallures”

Andries Knevel tegen Derksen: “Ik heb even opgelet hoeveel keer je je vingertje gebruikt, en net zoveel keer als ik!” Johan Derksen: “We hebben één ding gemeen. We zijn allebei ontzettend irritant!” (Derksen te gast bij Het Elfde Uur)

“Ik val wel mee, hoor.”

“Ik beschouwde de Bijbel als een gedateerd sprookjesboek.”

“In Leeuwarden heb ik alles geleerd: met mes en vork eten, vreemdgaan.”

“Ik heb he-le-maal niets met kunst.”

“Het is niet zo dat ik ’s ochtends al vlinders in mijn buik heb omdat we ’s avonds tv moeten doen.”

“Ik háát feestjes.”

“Ik kan slecht met mensen omgaan, maar geweldig met honden.”

“Dat geneuzel over voetbal doe ik niet voor niks nee.”

“Ik hou helemaal niet van gezelligheid”

“Voetbal is mijn professie, Blues mijn passie.”

Johan Derksen over zijn vrouw:

“Op TV vindt mijn vrouw mij een schijtlollige en platvloerse man, daar buiten vindt ze me wel lief, geloof ik.”

“Mijn vrouw hoort via via wel eens wat ik uitgekraamd heb, dan schudt ze haar wijze hoofd en vervolgens kijkt ze of RTL het geld overgemaakt heeft.”

“Als ik ’s nachts thuis kom ligt mijn vrouw ligt te snurken – of doet alsof -, maar onze hond is altijd blij.”

“Ik moet wel een vrouw hebben die zichzelf kan vermaken.”

“Ik heb een saai, degelijk huwelijk. Daarbij: het is mijn derde dus het wordt me een beetje te kostbaar om hier ook weer een puinhoop van te maken.”

“Ik ben niet de enige Johan die thuis niets te vertellen heeft”

Johan Derksen over zijn imago:

“Als ze me een lul vinden, het zij zo.”

“Het is met die bekendheid eigenlijk heel simpel. Of je staat voor lul, of ze vinden je een lul.”

“Op mijn 49ste ben ik verdwaald bij de tv. Door Hugo Borst. Die zei: ‘Jij bent, met je zwart-wit-mening, uitermate geschikt voor televisie. Ik ben er gaan zitten en nooit meer weggegaan.”

Johan Derksen over de voetballer Johan Derksen:

“Niemand heeft zich ooit druk gemaakt om de voetballer Johan Derksen. Tot ik bij VI kritische stukjes ging schrijven. Toen riepen ze allemaal dat ik er nooit iets van kon.”

Johan Derksen over zijn uiterlijk:

“Toen ik eindelijk uit militaire dienst was, heb ik gezworen: als ik niet kaal word, zal ik mijn hele leven dit kapsel houden.”

“Ik zou het idee hebben dat ik in mijn blote kont zou staan als ik mijn snor eraf zou halen.”

“De mensen denken dat ik hele zware medicijnen gebruik. Nou, nee hoor. Ik vreet gewoon uit de muur.”

“Mijn snor is de laatste link met de rock & roller die ik eigenlijk ben.”

Johan Derksen over zijn vader:

“Ontelbare ruzies heb ik met mijn vader gehad over mijn lange haar.”

“Mijn vader heeft me in het internaat van Go Ahead Eagles gestopt, omdat hij bang was dat ik drummer zou worden.”

“Mijn vader was een soort Louis van Gaal. Monologen verslijten voor communicatie.”


Uitspraken van Johan Derksen over Marco van Basten:

Johan Derksen over Marco van Basten als bondscoach:

“Ik was blij toen hij werd aangesteld, ik maak me nu ernstig zorgen. Het bondscoachschap blijkt een vak te zijn.” (Bron: Jensen!, 27 april 2007)

“Van Basten parasiteert op de resultaten.”

“Van Basten sturen ze op pad zonder enige ervaring met leidinggeven, in een bus met twintig multimiljonairs die niet te motiveren zijn, die schijt aan de hele wereld hebben, die maar aan één ding denken; ‘ik wil nog een duurdere Rolex dan die gozer naast me’. Want je scoort in die wereld alleen met een massief gouden Rolex, en briljantjes in de cijfertjes. Op het woonwagenkamp vinden ze het lelijk, bij het Nederlands elftal vinden ze het mooi.” (Bron: Jensen!, 27 april 2007)

“Van Basten is niet zo verstandig om een oude, ervaren coach op te nemen in de staf die wat toevoegt. Zijn staf is het klaverjasclubje van Amsterdam.” (Bron: Jensen!, 27 april 2007)

“Marco van Basten stelt altijd het tweede elftal op, en dat is geloof ik niet de bedoeling van het Nederlands elftal.”

“Hij vergat voortdurend dat Oranje van en voor het volk is en geen privé speeltje van een paar ex-Ajacieden.”

“Marco van Basten stelt altijd het tweede elftal op, en dat is geloof ik niet de bedoeling van het Nederlands elftal.”

Johan Derksen over de toenmalige bondscoach Marco van Basten na Oranje-overwinning op Tsjechië:

“We hoeven toch niet allemaal in polonaise achter Bassie aan?”

Johan Derksen over Marco van Basten als trainer van Ajax:
“Bij Ajax hebben ze de fout gemaakt om Van Basten de absolute macht te geven.”


 

Uitspraken van Johan Derksen over roken:

“Een man van 70 is te oud om slechte sigaren te roken. Lang leve de Olifant Matelief!”

“De auto is straks één van de weinige plekken waar ik nog kan roken. Ik rook altijd in de auto. De man die mijn tweedehands auto koopt, die is niet te benijden, want daar heb ik dan drie jaar in zitten paffen. Wel goede sigaren hoor!”

“Een dag zonder seks is te overleven, een dag zonder sigaren niet.”

“Thuis mag ik nog roken als er geen familie langskomt, want dan moet de grote TV-personality onder de afzuigkap in de keuken… Op de redactie heb ik mijn kamer tot rookhok verheven.”

“Ik denk dat ik het nog ga meemaken. Dat de afdeling betutteling van politiek Den Haag je bekeurt als je in de auto rookt.”

“Mijn longen zijn geasfalteerd door de sigaren.”

“Ik heb geen enkele agressie in me. Ze zeggen: sigarenrokers zijn geen onruststokers”

“In dit land kun je op iedere hoek van de straat drugs kopen, maar als je een sigaar rookt word je als een crimineel neergezet. Ik rook een sigaartje, ik handel niet in kinderporno.” (Bron: Jensen!, 27 april 2007)

Johan Derksen over roken tijdens TV uitzending:

“Toen ik hier binnenkwam jaren geleden, vroeg de regisseur: “Wil je hier roken voor stamtafelsfeer”. En als ik nu binnenkom, word ik gestalkt door een brandweerman.” (Bron: Jensen!, 27 april 2007)


Johan Derksen over René van der Gijp

“René duldt geen discussie of tegenspraak, van enige chemie is geen sprake meer. De lach was vroeger zijn wapen, dat beheerste hij als de beste. Met zijn ellenlange tirades en zijn neplach is hij ondertussen een karikatuur van zichzelf.”

“Ik kan niet boos worden op René, maar hij beseft niet, dat juist hij het probleem binnen het programma is. Sinds zijn terugkeer heb ik sterk de indruk dat hij voor de uitzending antidepressiva slikt. Dan wordt hij hyper en schreeuwt en giert hij er anderhalf uur lustig op los, om zich vervolgens weer op te sluiten in Dordrecht.”

“Tja, hij slaapt iedere dag tot twaalf uur uit, in zijn suite, want een kamer in een vijfsterrenhotel vindt hij een bezemkast, terwijl bij mij de wekker de volgende morgen om half zeven afloopt, omdat ik weer aan het werk moet””

“Hij vertoont megalomane trekjes, waant zich een Hollywood-ster en klaagt voortdurend bij de RTL-directie over Wilfred en mij”

“Met Wilfred (Genee, red.)kun je ruzie maken, maar hij is een professional, we komen er altijd weer uit. René dreigt meteen zijn contract te verscheuren zodra er een probleem is. Met zijn ellenlange tirades en zijn neplach is hij intussen een karikatuur van zichzelf.”


Quotes van Johan Derksen over verschillende voetballers

Johan Derksen over Feyenoord-speler El Ahmadi:
“El Ahmadi is technisch een uitstekende speler, maar hij is de koning van de middencirkel, omdat hij zelden in het vijandelijke strafgebied komt.”

Johan Derksen over Abe Lenstra
“Ik heb zelf als kind ooit eens een handtekening aan Abe Lenstra gevraagd. Die snauwde me af. Tot zijn dood heb ik een bloedhekel aan hem gehad.”

Johan Derksen over Dirk Kuijt:
“Het stoort me echter dat hij zich voortdurend als de nationale wijsneus manifesteert, de zogenaamde verstandige jongen die zich volledig ondergeschikt maakt aan het algemeen belang.”

Johan Derksen over Royston Drenthe:
“Drenthe, een blaag van dertien miljoen’: Plotseling ligt het grote geld voor het oprapen. Of Royston eraan toe is, wordt dan minder relevant. Hij is financieel onafhankelijk zodra hij een vijfjarig contract tekent bij Real Madrid. Vader kan een nieuwe auto kopen, moeder kan onbezorgd shoppen, oma kan overkomen uit Suriname en de hele familie kan een gouden voortand laten aanmeten.”

Johan Derksen over Theo Lucius, die in 2005 nog niet de stap naar ‘het westen’ had gemaakt:
“’t Is een streekroman, deze jongen”

Johan Derksen over de toenmalig PSV-er Alex:
“Alex is een geweldige verdediger, maar als hij gaat opbouwen, dan ga ik thuis bukken. Straks schiet hij m’n kop eraf!”

Johan Derksen over Pantelic’ doelpunten tegen Vitesse:

“Die had mijn oma er ook nog wel ingeschoten!”

Johan Derksen over Pierre van Hooijdonk:
“Hij staat als een minister van Buitenlandse Zaken persconferenties te geven.”

Johan Derksen over Danny Koevermans:
“Ik heb nog nooit zo’n grote zeurpiet gezien als Danny Koevermans. Als een mokkende kleuter heeft hij staan te zeuren en zeiken over analytici die kritisch op hem zijn.”

Johan Derksen over de vermeende omkoping van Willem II -speler Danny Schenkel:
“Als je die ziet spelen dan zou hij elke week omgekocht kunnen zijn.”

Johan Derksen over Rafael van der Vaart:
“Het valt me op hoe afgetraind hij is. Dat zegt veel over de trainingsmethoden van Ajax, daar liep hij al die jaren met een buik vol kroketten rond.”
Bron: VARA TV Magazine, 2008


Quotes van Johan Derksen over het Nederlands Elftal:

Johan Derksen over arrogante Oranjespelers onder Advocaat:
“Ik kon me ontzettend ergeren, als sommigen hartje zomer met een gebreide muts op hun hoofd liepen.”

Johan Derksen over een comeback van Van Bommel in Oranje:
“”Van Bommel heeft nog wel zoveel status, dat hij deze kleuterklas kan leiden.”

Johan Derksen na het bedanken voor Oranje Van Bommel/Van Nistelrooy:
“Van Basten zal zeggen: Het gaat om de zesde middenvelder en de vierde spits. Waar maken we ons druk om!”

Johan Derksen over Oranje-spelers:
“Ze zijn allemaal verwend, zijn met geld niet meer te motiveren en hebben een groot en gevoelig ego. Alleen een gelouterde amateurpsycholoog houdt deze kikkers in de kruiwagen. Maar dat kwetsbare ego is meteen het ultieme instrument om de heren te inspireren. Ze zijn trots en eerzuchtig en willen allemaal een prijs winnen en status vergaren. Elk WK is het podium om geschiedenis te schrijven.”


Quotes van Johan Derksen over Ajax

Johan Derksen over jonge Ajax-spelers:
“Vind je het gek, dat die jongens op hun 20e al naast hun schoenen lopen. Ze verdienen salarissen; daar krijgt een paard de hik van!”

Johan Derksen over John Jaakke als voorzitter bij Ajax:

“Hij was zo trots als een hond met zeven lullen, dat ‘ie aan één tafel met Johan Cruijff mocht zitten!”

“Door het vertrek van Ajax-icoon Van Eijden krijgt Jaakke alle ruimte zijn gebrek aan kennis te etaleren. De brave borst realiseert zich waarschijnlijk niet waaraan hij begint… De aanwezigheid van Cruijff past natuurlijk helemaal niet in de egotrip van voorzitter John Jaakke.”

“Bedrijvendokter John Jaakke lost alle problemen op.”

Johan Derksen over Ajax onder trainer Danny Blind:
“Ajax heeft in het veld geen leiders, want Blind wisselt zoveel, dat niemand voldoende in de basis staat, om zich leider te kunnen voelen.”

“Op de keuzes van Blind valt ook geen pijl te trekken. Ajax heeft zeven centrumspitsen en als Blind het op z’n heupen heeft; stelt hij ze alle zeven op!”

Over Danny Blind:
“Het afgelopen weekeinde hoorde ik hem weer jokken dat hij geen enkele druk voelt. Je zult als verantwoordelijke man met Ajax in de grauwe middenmoot staan en geen druk voelen… Dan is alles wat je er nog aan toevoegt al ongeloofwaardig.”

Johan Derksen over de vraag of Ajax nog grote successen kan halen in Europa:
“Dat kan niet meer. Ik denk niet dat er in Engeland nog één club is die een nacht wakker ligt als Ajax langskomt.”


Quotes van Johan Derksen over trainers:

“Ik blijf een ijveraar voor praktijktrainers”

“Ik blijf erbij dat een pianoleraar zelf moet kunnen spelen om een ander iets te kunnen leren.”

“De amateurpsychologie viert hoogtij in het topvoetbal.”

Johan Derksen over Huub Stevens en PSV:
“En dan Huub Stevens, die al drie weken in een driedelig grijs sollicitatie pak loopt; maar niemand die hem belt.”

“Als trainer wil hij de catacomben nog wel eens onveilig maken als hij zijn frustraties botviert op de scheidsrechter.”

“Huub Stevens, een hork om van te houden.”

Johan Derksen over Frits Korbach:
“Korbach koketteert graag met zijn eerlijkheid. Hij is alleen niet eerlijk tegen zichzelf, hij neemt zichzelf al jaren in de maling.”

Johan Derksen over Dick Advocaat en contracten:

“Als er ergens een zak geld ligt, is Dick niet meer te houden.”

“De radiostations in Hilversum die houden de mensen dom. Nederland is smakeloos, maar dat kun je Nederland niet kwalijk nemen. Nee, die grote radiostations in Hilversum die draaien de hele dag bullshit. En als je ’s avonds in de auto naar huis rijdt heb je de zenders voor het uitkiezen. Het is allemaal softrock: het is Bon Jovi, het is Toto of omgekeerd. Maar het is allemaal hetzelfde. Je zou op het laatst denken dat er in Nederland geen fatsoenlijke muziek meer gemaakt wordt.”

Johan Derksen over Beenhakker:
“Desondanks zal Trinidad en Tobago de tweede ronde niet halen in Duitsland, maar het levert de bondscoach wel weer een tropische schnabbel op in een andere bananenrepubliek.”

“Dat Leo Beenhakker Real Madrid zou trainen, had ik nooit verwacht. Hij is ver gekomen met zijn prietpraat.”

Johan Derksen over Co Adriaanse die veel geld ophaalde in Quatar:
“Als ik tot mijn 65e een praatprogramma kan doen in Quatar, met een man die tot in zijn broek het haar geföhnd heeft (Wilfred Genee), dan vind ik het prima!”

Johan Derksen over Louis van Gaal:
“Kijk, Louis is leuker dan Youp van ’t Hek, want als je naar Youp gaat, is het satire en een parodie, en Louis meent het ook nog allemaal, en daardoor is het een stuk leuker!”

“Ik zeg toch niet dat Louis van Gaal in kinderporno handelt, of zijn vrouw slaat? Nee, ik zeg dat ik hem een goede coach vind, maar ook een heel vervelende man met zelfingenomen teksten’.”


Quotes van Johan Derksen over het WK in Duitsland in 2006:

“Ik word wel eens gek van alle analyses en voorspellingen, want als je enige status hebt in de voetballerij, dan verschijn je op TV en ga je dus vertellen over hoe de WK af gaat lopen.”

Johan Derksen over de onterechte strafschop voor Italië op WK in Duitsland:
“Als die scheids van Australië – Italië vanavond op zijn hotelkamer de beelden terugziet, zuipt hij de minibar leeg en hij springt van het balkon.”

Johan Derksen over de kaartverkoop WK-Duitsland:
“Het hedendaagse topvoetbal is er vooral voor het bedrijfsleven en de nouveau riche. Mensen die niet weten wat een modaal inkomen inhoudt en zich geen zorgen maken over de hypotheek, studerende kinderen of in het rood staan bij de bank.”

Johan Derksen over zijn eerste gedachte na de uitschakeling van Nederland op het WK in Duitsland:
“Shit, daar gaat al mijn losse verkoop”


Uitspraken Johan Derksen overige over voetbal:

“Voetballers vertellen in interviews bijna niets interessants, maar ze moeten het wel voor publicatie lezen.”

“Het hele jaar gaan die spelers vreemd, maar met de kerstdagen willen ze bij hun gezinnen zijn.”

Johan Derksen over het feit dat AZ zich zo goed had ingekocht, maar:
“Dat die twee drollenvangers van keepers (Didulica en Sinouh) die investeringen wel eens teniet kunnen doen, dit seizoen.”

“Dat spelers in de eerste divisie meer verdienen dan een lid van de Tweede Kamer, een kantonrechter, een hoogleraar en een burgemeester van een middelgrote stad, is lachwekkend. De eerste divisie is een verkapte jeugdcompetitie. Er wordt armoedig voetbal gespeeld en het is natuurlijk in strijd met iedere competitiecultuur dat er geen degradatieregeling bestaat.”

“Ik ben nog nooit een trainer en een speler tegengekomen die iets voor elkaar deden. De voetballerij bestaat uit egoïsten; die doen het alleen maar voor zichzelf, en als elf man het voor zichzelf goed doen, heb je een prachtig elftal.”

“De voetbalwereld balanceert voortdurend op de richel tussen vermakelijk en beschamend.”

“De zich als een Bourgondische Limburger presenterende KNVB-voorzitter gedroeg zich als een rancuneuze provinciaal die over de rug van een collega wilde scoren.”

“Oeverloos gezwam over FC Limburg.”

“Bij de amateurs zijn de beleidsbepalers kansloos. Zodra ze door middel van een langdurige lobby alles hebben geregeld, zit de kantine tijdens de beslissende ledenvergadering vol met bejaarde leden die nooit naar de club omkijken, maar gedreven door clubliefde het voorstel wegstemmen.”

Johan Derksen over de scouting van PSV die Hiddink persoonlijk buitenspel had gezet:
“Dat is geen lulletjes lampenkatoen hoor!”

Johan Derksen over wedstrijd Roda-AZ, die bij -10 vorst in half leeg stadion toch werd gespeeld:
“Je gaat hier toch niet zitten voor je plezier…dan moet je wel een heel slecht huwelijk hebben.”

Johan Derksen over fouten van scheidsrechters:
“Dit vind ik nou de charme van Roelof Luinge, een van de weinige scheidsrechters die een fout durft toe te geven. Meestal draaien ze er als een drol in een pispot omheen.”

Johan Derksen over Peter Bosz, technisch directeur van Feyenoord:
“Een beetje open deuren intrappen, daar is Peter sterk in.”

Johan Derksen over de Belgische scheidsrechter, die een handsbal in buitenspelpositie als doelpunt goedkeurde bij VVV-NEC:
“Ik begrijp ’t wel van die Belgen; wij sturen zulke erbarmelijk slechte scheidsrechters naar België toe, dus die sturen dit soort hansworsten naar Nederland.”

Johan Derksen over waarom voetballers niet bij VI aan tafel schuiven:
“Die hebben allemaal mediatraining gehad, en die maken nog wel geluid, maar die zeggen inhoudelijk niets meer. Want zij hebben zoveel belangen; ze durven en kunnen niets meer zeggen.”

Johan Derksen tijdens de uitzending over zijn kritische uitlatingen en hoe supporters daarop kunnen reageren:
“Als ik hier zit, wil er thuis nog weleens een brievenbus ontploffen.”

Johan Derksen over scoren nadat van de Gijp had gezegd dat Suarez geil wordt van scoren:
“Ik ben altijd geil, maar ik scoor nooit.”


Uitspraken van Johan Derksen over muziek:

“Ik haat vrolijke muziek, het kan mij niet zwaarmoedig genoeg zijn.”

“Harry (Muskee) heeft mij opgevoed in de muziek.”

“Er zijn nu in Nederland bijvoorbeeld geweldig goede musici. Alleen: ze treden op voor een handjevol mensen. De smakeloosheid vaagt alles weg. Je komt gewoon niet aan bod, je komt niet in het vizier. Mijn ultieme droom is om samen met Mart Smeets en Jan Donkers een radiozender op te richten. Weet je wat gek is? Dat je na je 49ste ineens helemaal geen doelgroep meer bent. Terwijl wij hartstikke aantrekkelijk zijn voor de markt. We hebben geld, de kinderen de deur uit, we weten veel. Hoe ouder je wordt, hoe minder objectief je wordt. En naarmate je ouder wordt begrijp je beter dat objectiviteit helemaal niet bestaat. Objectiviteit? Allemaal hypocriet gelul. Het gaat om smaak. Passie.”

“De radiostations in Hilversum die houden de mensen dom. Nederland is smakeloos.”

“We zijn ook zo’n heerlijk smakeloos land. Onlangs stond ik met een handvol liefhebbers bij concerten van Tom Russell, Sam Baker en Gretchen Peters, maar ordinaire Amsterdamse straatzangers trekken als De Toppers een volle Arena en we sturen een talentloze bakvis uit Nijmegen met een liedje van Vader Abraham naar het Eurovisie Songfestival.”

“Het Nederlandse product raakt ondergesneeuwd. Wij hebben fantastische zangers die nooit aan de bak komen en thuis niks zitten te doen, terwijl meneer Bauer die helemaal niks kan top of the bill is. Een Borsato die vijf keer De Kuip uitverkoopt. Het is toch te gek voor woorden. Wat te denken van een Kaz Lux. Theo van Es (The Shoes), uitstekend! Gus Pleines (The Bintangs), geweldig! The Buffoons uit Enschede, betere close-harmony heb ik nog nooit gehoord. Johnny Kendall is misschien wel de allerbeste zanger van het land. Die kan met één vinger meer dan Lee Towers met tien. Nooit succes gehad. Ja, in ’64 met ‘St. James Infirmary’. We hebben echt talent, maar het blijft beperkt tot het buurthuis.”

“Bij Radio Rijnmond presenteer ik het programma Muziek voor volwassenen. Twee uur op zaterdagmorgen met muziek die doorgaans nooit op de radio wordt gedraaid. De meeste diskjockeys moeten zich keurig aan het commerciële lijstje van hun baas houden, waardoor het publiek absoluut niet meer weet wat er allemaal te koop is. Als Maria Muldaur en David Olney nooit gedraaid worden, kun je de luisteraars niet kwalijk nemen dat ze ’s nachts in de rij gaan staan voor het zoveelste album van Marco Borsato. Ik vind het echt een straf al die smakeloze kitsch van Gordon, Frans Bauer, Gerard Joling of René Froger te moeten aanhoren. Mart Smeets en ik mogen gelukkig zelf bepalen wat we draaien en daar doen we heel veel oudere jongeren een plezier mee.”

Johan Derksen over verschillende Nederlandse muzikanten

Johan Derksen over Marco Borsato:
“Marco Borsato trekt bij elk nummer een gezicht alsof hij in zijn broek staat te schijten.”

Johan Derksen over Dries Roelvink:
“De allerslechtste zanger ooit.”

Johan Derksen over de Toppers:
“Je raakt niet uitgepraat over Nederland. Het land dat De Toppers naar het Eurovisie Songfestival stuurt; je schaamt je toch dood? Een paar platte Amsterdammers in te nauwe glitterpakken die een trendy weggooideuntje kwelen.”


Quotes Johan Derksen over politiek:

“De minderheden beginnen Nederland te regeren.”

“Je ziet het aan die spelers met die Kabouter Plop-baarden. Barazite zal zich moeten realiseren dat als hij zich zo gedraagt, dat hij zich dan moet laten selecteren voor IS en niet voor FC Utrecht.”

“Ik kom uit een volkswijk in Nijmegen. Ik ben er laatst teruggeweest. Dachten ze dat ik David Livingstone was, omdat ik de enige blanke was.”

Quotes van Johan Derksen over Mark Rutte:
“Die hbs-scholier die we hebben heeft goede ideeën, maar komt niet geloofwaardig over. Ik denk dat er eerst een wijf overheen moet voor hij volwassen wordt.”

“We hebben nu die christelijke boys aan het bewind. Het begint met de koopzondagen, dadelijk mag ik net zoals in de vijftiger jaren op zondag niet meer naar het zwembad, en die meneer Rouvoet zei ook al in de media dat we allemaal grotere gezinnen moesten nemen. Ik betaal me nu al scheel aan de alimentatie, schei uit zeg.” (Bron: Op de Bon, 2008)

Johan Derksen over LBTGH:
“We moeten ophouden met doen alsof het zo verschrikkelijk moeilijk is om uit de kast te komen.”

“Ik ben van alles, maar niet homofoob.”

Johan Derksen over Sylvana Simons:
“Sylvana Simons is een vervelend zelfingenomen kreng.”

Johan Derksen over Het Koningshuis:
“Grappen over het koningshuis kunnen mij nooit hard genoeg zijn.”


Uitspraken van Johan Derksen over anderen

Johan Derksen over Wilfred Genee:
“Wilfred (Genee) is erin gespecialiseerd met zichzelf bezig te zijn, dat moet hij vooral blijven doen.”

“Wij zijn onszelf, jij (Genee) bent eng, ik heb een grote bek, om hem (Van der Gijp) kun je lachen en hij (Kieft) wordt overal moe van.”

Johan Derksen over Arno Vermeulen
“Iedereen mag een mening over voetbal hebben, behalve Arno Vermeulen.”

Johan Derksen over Mart Smeets:
“Mart Smeets is geen voetbalman, maar een gelikte presentator, vooral van wielrennen en schaatsen. Gasten moeten niet op enige spreektijd rekenen, want de gast van Mart is slechts een figurant. Mart stelt de vragen en geeft bij voorkeur ook het antwoord, Mart wil alle aandacht, want het is Marts show, Marts egotrip. Hij spreekt zijn kijkers toe alsof hij tegen een kleuterklas spreekt, maar ik zou hem niet willen missen. Er zit wél een persoonlijkheid en dat kun je niet van zijn meeste collega’s zeggen. Tom Egbers en Toine van Peperstraten vinden zichzelf wel sterren en hebben een prettige uitstraling, maar lijken me hulpeloos zonder autocue.”

“Mart Smeets ervaar ik intussen als een warm bad. Heerlijk, hij moet me vooral toespreken alsof ik een kleuter ben. En hij bezit natuurlijk een surplus aan kennis over sport in het algemeen, wielrennen, muziek, Amerika, vrouwen, politiek; eigenlijk alles. Als hij dat maar blijft uitstralen, dan ben ik helemaal gelukkig. Lekker arrogant vanaf die troon in de studio het klootjesvolk als notoire domoren uitleggen wat iedereen ziet en waar ook iedereen een eigen mening over mag hebben.”

Johan Derksen overEpke Zonderland:
“Wat Epke Zonderland doet is heel knap, maar ik vind het geen sport als een volwassen man koppeltjeduikelt aan zo’n rek.”

Johan Derksen over Yolanthe Sneijder Cabau’s liefdesverklaring aan Istanbul:
“Hier moet ik van kotsen, het is een prachtige stad, ik ben er ook meerdere malen geweest. Maar het is niet zo dat het een droomstad is. Ik ken honderden betere steden, dit vind ik nou goedkoop”

Johan Derksen over Yolanthe Sneijder Cabau
“Vreselijk dominant irritant vrouwtje.”

Johan Derksen over Andries Kneve
“Andries Knevel is zo’n type in wie je een geweldige lul vermoedt, maar in werkelijkheid erg meevalt.”

Johan Derksen over Jack van Gelder:
“Jack is vies dik.”

Johan Derksen over John de Mol:
“Die John de Mol, daar heb ik mijn hele leven naar op gekeken. Die snapt er helemaal geen reet van.”

Johan Derksen over Bassie en Adriaan:
“Bassie zou zich eens moeten afvragen waarom Adriaan is weggelopen.”

Uitspraken van Johan Derksen over Michelle Pfeiffer:
“Dat vind ik een lekker wijf. Maar ik moest genoegen nemen met Miss Gouda 1962.”

Johan Derksen over Bill Clinton die WK-wedstrijd VS-Algerije bijwoonde:
“Ik sluit niet uit, dat in een aanpalend hotel Monika Lewinsky logeert.”


Uitspraken van Johan Derksen over van alles

“Jan Slagter heeft een grote doelgroep hoor, maar daar wil je niet bij horen.”

Johan Derksen over auto’s:
“Dat heb je met Saabs en Volvo’s nooit; bestuurders van dat soort auto’s hebben gewoon meer innerlijk fatsoen”

Johan Derksen over Darten:
“Die darters, ze hebben net geen Syndroom van Down.”

Johan Derksen over RTL 4:
“Vanavond op RTL 4: Humberto en daarna Nick en Simon. Nou, dan ga ik nog liever naakt zwemmen in het bos.”

Johan Derksen over de uitreiking van de Gouden Televizier-Ring:
“Daar zitten allemaal derderangs acteurs die Hollywood nadoen en ingestudeerde dankwoordjes opzeggen. Ik kots ervan en wil er niets mee te maken hebben.”

Johan Derksen tijdens Radio 538 interview met Edwin Evers:
“Die latere generatie – de Van Bastens – als je die wilt bellen, dan krijg je een probleem, want je krijgt de Paus makkelijker aan de lijn dan Marco van Basten. Cruijff en Van Hanegem, die belde je vroeger, en een dag later zat je aan de keukentafel.”

Johan Derksen nogmaals over Nederland:
“We leven in een land waar Frans Bauer als presentator van Bananasplit een kijkcijferkanon is. Hoe diep kunnen we zinken?”

“Het kan nog erger. SBS 6 vliegt voor iedere interland Harry Vermeegen over uit Florida. Zijn gedateerde, onnozele onderbroekenlol is uit de mottenballen gehaald en ervaar ik als een regelrechte minachting van de kijkers. Sommige dingen doe je de kijker niet aan. Nu gaat Vermeegen ook nog een single maken met Ali B. En ik kijk er niet van op als dat een hit wordt.”


 

Geef een reactie