Wat is Instagram?

Wat is Instagram?
Wat is Instagram?

Wat is Instagram?

Instagram is een social media platvorm waar je foto’s en korte video’s kunt plaatsen. En sinds nog niet al te lang is er ook de mogelijkheid om hierop te adverteren. Het is dus vooral voor visueel plezier en niet om al te lange verhalen te plaatsen.

Het plaatsen van deze foto s en video s leveren vaak meer respons op dan het plaatsen van teksten en het werkt tevens ook erg positief ter bevordering van je naamsbekendheid.


Lees hier ->>> meer over internet op deze website.


Hoe start je met Instagram?

Je kunt gratis een app downloaden via je mobiele telefoon. Deze app vind je in je play store.


Foto’s bewerken

Je kunt op een zeer gebruiksvriendelijk manier direct je foto’s van effect voorzien en of zelf bewerken.


Privé of bedrijfsmatig gebruiken

Steeds meer bedrijven vinden inmiddels Instagram. Grote en kleine bedrijven hebben al ontdekt hoe ze op een goedkope manier hun omzet kunnen vergroten.

Door regelmatig foto’s en of video’s te plaatsen krijgen ze steeds meer Instagram volgers en vandaar uit komen weer bezoekers, potentiële kopers op hun website. Je kunt voor een bedrijfspromotie bijvoorbeeld een mooie animatie laten maken door een animatiestudio en die op Instagram zetten.


Mensen houden van aandacht

Over het algemeen houden we er allemaal van als er positief op ons gereageerd wordt. Mensen reageren vaak enthousiaster op foto’s of video’s dan op een platte tekst. Beeldmateriaal spreekt meer aan en geeft meer ruimte tot eigen interpretatie en fantasie.

Het belang van hashtags gebruiken

# dit is nu wat ze bedoelen met een hashtag. Door deze voor een foto te plaatsen wordt je foto sneller en makkelijker door andere gevonden en als ze de foto (s) leuk vinden gaan ze je sneller volgen, krijg je meer volgers.


Interactie, hoe creëer je dat?

Door vragen te stellen. Je plaatst bijvoorbeeld een foto van een mooie omgeving met een stralende blauwe lucht, de vraag die je daarbij zou kunnen stellen is, hoe is het weer bij jullie?

Door vragen te stellen creëer je interactie en kom je er steeds beter achter wat andere leuk vinden om op te reageren en krijg je steeds meer volgers.


Volgers zijn leuk en lucratief

Wanneer je volgers krijgt wordt het steeds leuker om actief met Instagram bezig te zijn. Mensen van heinde en verre kunnen reageren op jouw foto’s.

Lucratief wordt het wanneer je het zakelijk gaat gebruiken. Er zijn veel voorbeelden te vinden van bedrijven wiens omzet significant omhoog ging door onder andere Instagram in te zetten.

Instagram is dus een social media platform waar je veel uit kunt halen, zowel privé als zakelijk.