Een waardig afscheid voor jou en je nabestaanden

0
Een waardig afscheid voor jou en je nabestaanden
Een waardig afscheid voor jou en je nabestaanden

Een waardig afscheid voor jou en je nabestaanden

Als iemand komt te overlijden, is dat moeilijk. Vooral als deze persoon erg dicht bij stond. De rouwfase is dan altijd zwaar en emotioneel beladen. Wat hierbij goed kan helpen is een mooie uitvaart.

Maar de kosten van een uitvaart kunnen snel oplopen, en niet iedereen heeft dit bedrag altijd ter beschikking. Daarom is het mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten. Met een uitvaartverzekering wordt (een deel van) je uitvaart vergoed. Wij leggen je uit hoe dit precies in zijn werk gaat.


Lees hier ->>> meer over gezondheid op deze website.


Geen financiële zorgen voor je nabestaanden

Een uitvaart kan wel € 7.500 tot € 9.500 kosten. Niet veel mensen hebben dit geld altijd ter beschikking. Helemaal bij een onverwachts overlijden, heb je er financieel niet op kunnen anticiperen. Daarom kan een verzekering voor je uitvaart een goede oplossing bieden.

Door een uitvaartverzekering af te sluiten, is er altijd de mogelijkheid om een mooie uitvaart te regelen zodat je nabestaanden waardig afscheid kunnen nemen. Je betaalt voor de verzekering namelijk een bepaald bedrag per maand, en zo wordt (een deel van) je uitvaart vergoed.


Uitvaartverzekering in natura

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen, omdat geen enkele situatie hetzelfde is. Zo bestaat er de naturaverzekering uitvaart, waarbij er diensten en producten worden verzekerd, in plaats van een geldbedrag. Dit geldt voor zowel een crematie als een begrafenis. Hierbij helpt iemand van de uitvaartverzekering bij het regelen van de uitvaart.

Dit neemt dus veel werk uit handen van je rouwende nabestaanden. Zo kunnen ze zich focussen op het emotionele proces, en hoeven ze zelf niet veel te regelen. Wel spelen je nabestaanden hier natuurlijk nog gewoon een rol in. Alles wordt gedaan zoals zij dat willen, ze hoeven alleen niet alles zelf te regelen.


Uitvaartverzekering in kapitaal

Ook kun je ervoor kiezen om een kapitaalverzekering uitvaart af te sluiten. Hierbij worden er geen diensten en producten vergoed, zoals bij de naturaverzekering, maar wordt er een geldbedrag vergoed. Dit geldbedrag wordt beschikbaar gesteld na jouw overlijden. Hiermee wordt de uitvaart niet direct geregeld vanuit de verzekering, maar mogen je nabestaanden alles volledig zelf regelen.

Hiervoor kunnen ze het geldbedrag gebruiken dat jij beschikbaar hebt gesteld. Op deze manier kunnen ze de uitvaart volledig regelen zoals zij dat willen. Maar ook kunnen ze natuurlijk jouw persoonlijke wensen meenemen bij het regelen van de begrafenis of crematie. Deze kun je namelijk vastleggen in je uitvaartcodicil. Je kiest het bedrag, dat na jouw overlijden wordt uitgekeerd, zelf.

Bij zowel een uitvaartverzekering in natura, als een uitvaartverzekering in kapitaal, weet je zeker dat je uitvaart geregeld kan worden.


 

Geef een reactie